*

kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Onko Risikko valmis eroamaan, mikäli loppuun hiottu koneisto pettää

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706202200220193_u0.shtml

Sisäministeri Risikko vakuuttaa, että Suomi on varautunut hyvin terroriuhkaan.

Lausuntoa voisi toki täsmentää, että on varauduttu niillä vähäisillä resursseilla, joita viranomaisilla on käytettävissään.

Suomen poliisivoimat ovat läntisen Euroopan vähäväkisimmät, eikä loppuun hiottua koneistoa riitä juurikaan pääkaupunkiseutua pidemmälle.

Risikon keskittyessä kehumaan huippuunsa hiottua koneistoa, huutaa poliisiylijohtaja Kolehmainen samaan aikaan apuun 5000 rintamakelpoista reservipoliisia.

Poliisin tehtävät lisääntyvät, monimuotoistuvat ja hankaloituvat, mutta väki eikun vähenee.

Risikon kannattaisi muistaa kaiken hehkutuksen keskellä, että terroristit onnistuivat sekä Lontoossa että Pariisissa   tekemään sikäläisille koneistoille temput. Vieläpä kymmenien tuhansien poliisien ja sotilaiden keskellä.

Britit ovat hioneet koneistoaan vuosikymmeniä pidempään kuin Suomessa ja silti koneisto voi pettää. Ranskalainen laatu on jo käsite, mutta sielläkin poliisin resurssit ovat monikymmenkertaiset Suomen poliisiin verrattuna.

Jos terroristi iskee, niin hän iskee. Sille ei voi mitään edes loppuun hiottu koneisto. Sen tehtäväksi jää vain tilanteen jälkihoito ja loppusiivous.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jos terroristi iskee, niin hän iskee. Sille ei voi mitään edes loppuun hiottu koneisto. Sen tehtäväksi jää vain tilanteen jälkihoito ja loppusiivous."

Juuri siksi Risikon ei pitäisikään erota pelkästään terrori-iskun vuoksi.

Kun vuonna 1986 tapahtui Mikkelin autoräjäytykseen johtanut pankkiryöstö, missä nuori kuskiksi kaapattu mies sai surmansa muiden panttivankien päästyä livistämään karkuun, niin kansa oli vaatimassa sisäministeri Raatikaisen eroa. Koivistolla oli järki kädessä ja hän tyrmäsi moiset vaatimukset alta aikayksikön ilmoittaen antavansa täyden tukensa sisäministerin haasteellisessa tehtävässä. (Ajatella, ettei sisäministeri ollut edes tuota pankkiryöstöä estänyt ...)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Loppuun hiottu koneisto maksaa maltaita eikä välttämättä ole paikalla tarvittaessa - tämä on kuitenkin hinta sopeuttamisesta, joka ei ole muualla toiminut?

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomessa poliisilta kuluu valtavasti aikaa alkoholilakien valvontaan.

Tullia se työllistää eniten kaikesta valvonnasta, vaikka olemme EU:ssa.

Miten heillä voi olla resursseja valvoa terroristeja?

Sitten piää ehtiä sakottaa kilometrin ylinopeusta.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Hyvä kirjoitus ! Hyvin kiteytetty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset