kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

IL paljastaa lastensuojelun karun tilan ym.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706252200188356_u0.shtml

Iltalehti on jälleen kerran tehnyt ansiokasta tutkivaa journalismia tutkimatta kuitenkaan asian taustoja lainkaan.

Koska kyseessä on yleensä kunnallinen virka, niin hakijoille ilmoitetaan jälkikäteen valintapäätöksestä, joista ilmenee hakijoiden määrä sekä se, millä perusteella hakija on valittu virkaan. Pääkaupunkiseudun lastensuojelun avoimia virkoja hakee yleensä viidestä kahdeksaan pätevää tai sijaispätevää hakijaa. Usein kuitenkin ilmoitetaan, ettei virkaa syystä tai toisesta täytetäkään.

Kunnat ovat myös erittäin haluttomia rekrytoimaan virkoihin osa-aikaisia työntekijöitä. Jos halukkuutta täyteen työviikkoon ei ole, ei virkaa useimmiten tarjota lainkaan. Joustamattomuus on alan iso ongelma.

Sosiaalialan korkeakouluopetuksen suurin ongelma on kuitenkin se, etteivät vuosikausien teoreettiset opinnot valmista sosiaalialan käytännön työhön millään tavalla. Maslovin tarvehierarkialla voi pyyhkiä hanuriaan siinä vaiheessa, kun pitäisi kohdata moniongelmainen perhe ja tehdä heitä koskevia päätöksiä.

Korkeakoulussa ei opeteta päivääkään byrokratiasta selviämistä. Sosiaalityöntekijän pätevyys pitäisi saavuttaa monivuotisen korkeakouluopiskelun ohessa muutaman kuukauden mittaisissa työharjoittelujaksoissa. Palkkaus ei myöskään houkuttele pitkäaikaiseen työsuhteeseen, koska palkka ei ole oikeassa suhteessa työn vaativuuteen.

Lain muutoksilla sinänsä pätevät sosionomit pelattiin ulos yhdellä pyyhkäisyllä.

Asioiden nykytila on päättäjien tahtoratkaisu siinä missä maahanmuuton ongelmat, rikollisuus yms.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Avohuollon tukitoimenpiteet on kanssa siirretty aivan muiden instanssien päätettäviksi, eli jos sossu kokee, että vanhempia tukemalla / kuntouttamalla saisi parempia tuloksia ja säästöjä, niin ainakin täällä päin saa heittää kirveen kaivoon jo alkumetreillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset