kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Suomi, maailman turvallisin matkailumaa

YLE-uutiset kirjoittaa, että Suomeen virtaa nyt matkailijoita ennätystahtia.

https://yle.fi/uutiset/3-9691343

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan matkailijoita Suomeen houkuttavat muun muassa suomalaisten ystävällisyys, ravintoloiden ja hotellien korkea taso, luonnonkauneus sekä puhtaus.

Suomi on OECD maiden joukossa kalleimmasta päästä matkustaa ja oleilla, joten hintataso ei näytä vaikuttavan matkakohteen valintaan millään tavalla.

Mutta minne unohtui Suomen turvallisuus matkailumaana?

Käsittääkseni nimenomaisesti turvallisuuden merkitys lienee korostunut, koska hintataso ei taatusti houkuttele turisteja maahamme.

Täällä ei ole valtaisaa joukkoa rantautuneita maahantulijoita, jotka riivaavat välimeren perinteisiä turistikohteita. Satatuhatpäiset turvapaikanhakijalaumat eivät suoranaisesti "vedä" turisteja puoleensa.

Suomi ei ole profiloitunut terrori-iskujen kohteeksi, mikä vaikuttaa monen matkailijan määränpään valintaan.

Suomessa ei ole turistien ryöstämiseen profiloituneita rikollisjoukkioita vastaavissa määrin, kuin useissa maailman metropoleissa.

Suomen erämaissa suurin riski on eksyminen.

Täällä ei ole tappavia eläimiä, matelijoita tai hyönteisiä. Geologisesti Suomi on stabiililla vyöhykkeellä. Ei maanjäristyksiä, tulvia tai maanvyöryjä. Myöskään ilmastomme ei tarjoa tappavia yllätyksiä hirmumyrskyjen tms. osalta. Täältä ei saa juomavedestä koleraa tai punatautia, eikä ravintolasta sitä perinteistä ruokamyrkytystä eli turistijallaa.

Suomessa eivät myöskään hotellit pala. Poliisia ei tarvitse lahjoa ja heidän kanssaan pärjää mainiosti yleisimmillä länsimaisilla kielillä. Pihtiputaan mummoa myöten kaikki hallitsevat ainakin englannin alkeet.

Suomihan on suorastaan tylsän turvallinen maa matkustella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Melkein kävi sääliksi eilen turisteja. Kappelin terassilla iäkkäämpi, ehkä japanilaispariskunta, pyysi tarjoilijan pöytäänsä tilatakseen viiniä. Tarjoilija vain totesi että heillä ei ole pöytiintarjoilua, olkaa hyvä ja noutakaa sisältä.

Ja kyseinen paari kuitenkin ottaa kympin viinilasilta.

Vihaavatko suomalaiset asiakkaita?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Juhannusalusviikolla tiistain illansuussa elämäni valo halusi vaihtelua elämäänsä ja lähti viemään ristisanojaan runsaan kilometrin päässä olevaan postilaatikkoon. Siinä kävelytietä kotia lähestyessään kirjekuori edelleen kainalossa, kun olivat poistaneet postilaatikon säästösyistä, pyöräili pariskunta vastaan ja sujuvalla ranskanenglannilla tiedustelivat hotellia tai vastaavaa seuraavaksi yöksi, kun sää ei ollut telttamatkalaisia suosinut. Kylän keskustasta katsottuna niitä löytyy lähinnä vasta naapurikunnan puolelta eli Espoosta, joten rakas vaimoni sujuvasti viittilöi seuraamaan.

Tällaisilla, joiden lapset ovat lentäneet pesästä jo vuosia sitten, löytyy usein vapaita huoneita. Hyväksyivät tarjouksen ja hinnaksi sovittiin, että lähettävät kortin sitten kun joskus pääsevät kotiin Bretagneen. Olivat sieltä lähteet kelaamaan maaliskuussa, tulleet Atlantin rannikkoa seuraten Pohjois-Norjaan, pistäytyneet Lofooteilla, lumisten vuorien yli Kiirunan kautta merenkurkusta laivalla Vaasaan ja sieltä meille; 6000 km oli takana. Sauna ei kelvannut, mutta suihku kyllä. Keittelivät itse ruokansa, mutta iltatee juotiin sitten yhdessä ja juteltiin. Emäntä oli ala-asteen osa-aikainen luokanopettaja ja isäntä veneitä ym. rakentava puuseppä, mukavia ihmisiä.

Aamupalalla totesivat, ettei heidän iPad toimi. Laitoin perusnavigaattorin eli vanhan puhelinluettelon karttalehdet föliin ja ruksin Ison omenan kohdan, josta löytyi tarvittava huolto. Viestin mukaan saivat avun, lähtivät Ompusta kohti Länsisatamaa ja sieltä Tallinnaa kohti.

Pari asiaa kohosi keskusteluissa ylitse muiden: kielimuuri ja markettien tavarahyllyt. Ihmiset olisivat ystävällisiä ja auttavaisia, mutta pelkäävät puhua, kun eivät oikein sujuvasti osaa kieliä. Marketissa ruokaostokset on tehtävä silmämääräisesti hyllystä, mutta hintalaput on on yleensä laitettu aivan johonkin muuhun paikkaan kuin tavaran ylä- tai alapuolelle.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Täältä ei saa juomavedestä koleraa ,,,,,

ooo

Äskettäin kehottivat radiossa jopa juomaan järvivettä. Idea taisi olla se että näin vatsa saisi tarvitsemiaan bakteereja. Nykyään kun puhutaan liiasta hygieenisyydestä.

Sen verran olen vielä stadilainen, että tuo saattaisi jäädä tekemättä. Merivedellä on ulkomerellä tullut kyllä hampaita pestyä, mutta sitähän ei niellä.

- - - - -

Hyvä myönteinen kirjoitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset