*

kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

IS:n taloussanomien pohjanoteeraus, kuusi tapaa rikastua Suomessa

Iltasanomien taloussanomat otsikoivat kuudella tavalla rikastua Suomessa

http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005282693.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=1&utm_source=tf-other

Artikkeli on sisältönsä puolesta ikäänkuin kopioitu suoraan jostain Yhdysvalloissa julkaistavasta aviisista.  

Artikkelissa mainitaan professori Puttonen ja toimitusjohtaja Lounasmeri, jotka laukovat pelkkiä kliseitä, miettimättä, että 90% ihmisistä yksikään vaihtoehdoista ei realisoidu elämässä koskaan. Jäljelle jäävä 10% imuroikin sitten maailman varallisuuden itselleen. (yleismaailmallisesti, suhdeluku on kuitenkin sovellettavissa myös Suomeen, jolloin tarkoitan absoluuttista rikkautta)

"Riskinotto- ja heittäytymishalukkuus ovat kasvaneet ja tämä on tapahtunut nuorten omasta aloitteesta. Tämä on uusi ilmiö ja tosi makeaa! Puttonen hehkuttaa." Ja unohtaa samalla, että Suomessa on n. 370 000 luottotiedotonta. Näistä osa varmastikin kokeili riskinotto- ja heittäytymiskykyään. 

 Miten joku kehtaakin neuvoa ihmisille itsestäänselvyyksiä, jotka nimenomaisesti Suomessa eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä. Muutoinhan olisimme kaikki miljonäärejä, eikä kenenkään tarvitsisi tehdä päivääkään töitä elämänsä eteen.

Miksi listasta oli jätetty nykyaikaisen suomalaisen vaurastumisen vaihtoehtoina todennäköisimmät syyt pois?

Niitä ovat periminen, rahapelivoitto, talous- ja ympäristörikosten tekeminen ja huumausaineiden kauppa, jotka kaikki ovat oikotie rikkauteen. 

Esim. hyvä palkka ei vielä tee ihmisestä rikasta, siitä pitää verotus huolen, mutta hyväpalkkainen voi toki elää vauraasti ja kenties tehdä niitä pitkäaikais- tai jopa riskisijoituksia. 

Esimerkiksi Puttosen mainitsema Supercellin menestys perustuu silkkaan tuuriin, kuten esim. jonkun artistin vaurastumisen mahdollisuudet. Maailmassa on tuhansia pelintekijöitä, jotka haikailevat markkinoille, mutta joiden pelit eivät kiinnosta suurta yleisöä. Samoin on taiteilijoiden suhteen. Suurin osa bändeistä jää sinne kellarinsa pimentoon jatkamaan harjoituksia vailla menestymisen mahdollisuuksia. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Rikastumiseen hyvä tapa on perustaa / hankkia energia-alalla toimiva yritys ja harjoittaa näppärästi laillista veronkiertoa.

https://yle.fi/uutiset/3-9707226

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Korjaus, tarkoitat varmaankin huumausaineiden tukkukauppaa, vähittäismyynnillä ei niilläkään tuotteilla rikastu. Ja sen lisäksi kiinnijäämisen riski on kohtuuttoman suuri verrattuna tuottoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset