kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Havitteleeko poliisi terrorismin varjolla tavaraa, jota se ei tarvitse.

Sen sijaan, että poliisiylijohtaja Kolehmainen olisi huolissaan poliisin henkilöstön riittävyydestä, normaaleista käyttövarusteista ja yleisestä jaksamisesta, hän havittelee poliisille panssariajoneuvoja.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341416.html

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-haluaa-uusia-panssariautoja...

Mieleen tulee surkuhupaisa Helsingin poliisin tekemä panssariajoneuvokauppa, jossa Helsingin poliisi maksoi maltaita sittemmin Kabuliin toimitetuista panssaroiduista maastoajoneuvoista. Samassa rytäkässä taidettiin tuomita jokunen virkamieskin virkavelvollisuuksiensa rikkomisesta.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002793622.html

Poliisi ei tarvitse omia raskaita panssariajoneuvoja. Eihän sillä ole omia helikoptereitakaan.

Poliisi saa pyytäessään virka-apuna puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen kalustoa juuri niin paljon kuin se katsoo tarvitsevansa. Jos Paseja pienempiä ajoneuvoja tarvitaan, ne kannattaa hankkia PV:n rahoilla, jolloin niitä saadaan riittävästi ja ne voidaan samalla hajasijoittaa järkevästi eri varuskuntiin. Näin ne palvelisivat poliisin tarpeita muuallakin kuin pääkaupungissa. Niitä voisivat kuljettaa sotilaspoliisit, joiden käytöstä poliisin reservinä puolustusministeriö ja poliisihallitus juuri taisivat päästä sopimukseen. Poliisi voisi tällöin keskittyä omaan tehtäväänsä.

Poliisin omat panssariajoneuvot, jotka siis sijoitettaisiin todennäköisesti Helsinkiin, olisivat nykyisessä taloustilanteessa silkkaa tuhlausta. Mitä hyötyä niistä olisi muualla Suomessa? Vaikka ne hankittaisiin erillisrahoituksella, olisi hankintasumma tavalla tai toisella joka tapauksessa pois poliisin kehysrahoista.

On kornia, että suurinta murhetta poliisin resursseista kantaa jo eläköitynyt ex- poliisiylijohtaja Mikko Paatero, kun huolenkanto olisi nimenomaisesti Kolehmaisen heiniä.

Tärkeämpää olisi varustaa ensin peruspartiot siten, että ne voisivat vastata tarkoituksenmukaisesti kasvavaan terrorin ja väkivallan uhkaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse seuraan huvittuneena noita ex-virkamiesten ja muiden exien kitinöitä siitä miten asiat pitäisi hoitaa. He ovat yleensä joskus olleet itse päättävässä tai vaikutusvaltaisessa asemassa, mutta omana aikanaan olleet samoista asioista hiljaa kuin ns. kusi sukassa. Kertoo miehestä tai naisesta paljon jos hän jälkikäteen alkaa puuhaamaan asioita mielipiteen tasolla. Mies ja nainen mitataan tekojen, ei puheiden perusteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset