kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Lainsäädäntö kehittymässä vaaralliseen suuntaan

Terrorismin itseopiskelu aiotaan kriminalisoida Suomessa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709022200367235_u0.shtml

Lainsäädäntöhankkeisiin olisi hyvä saada hieman maalaisjärkeä mukaan, ellei tämänkin lain tarkoitus ole vallan jotain muuta kuin terrorismin pois kitkeminen.

Harrastan kamppailulajeja sekä ammuntaa, luen ase-lehteä ja olen kiinnostunut erikoisjoukkojen menetelmistä, sekä erilaisten terroristiorganisaatioiden toiminnasta.

Tämänkaltainen lainsäädäntö tekisi minusta, nuhteettomasta suomalaismiehestä, terrorismin itseopiskelijan ja potentiaalisesti vaarallisen henkilön.

Miten viranomaiset erittelisivät aktiivisen reserviläisen terroristista? Käsittääkseni reserviläisen tulee opiskella rynnäkkökiväärin käyttämistä ja viuhkamiinan asentamista siinä missä terroristinkin, jotta homma toimii.

Molemmat istuisivat demla-tulkinnan mukaisesti samassa vankilassa vierekkäisissä selleissä.

Uumoiltu tiedustelulaki ja otsikon kaltainen lainsäädäntö antavat liian vahvat avaimet kulloisellekin hallinnolle pistää telkien taakse jokainen, jonka naama tai ajatusmaailma eivät sovi poliittiselle eliitille.

Lisättäköön vielä se, ettei telkien taakse pääse tulevaisuudessa muutoin kuin henkirikoksista ja vääristä ajatuksista. Muita rikoksia poliisi ei pian enää edes tutki, koska tavallisista rikoksista ei käytännössä saa edes rangaistusta.

Jo nyt lainsäädäntömme on muotoutunut rikoksia suosivaksi, kunhan vain muistaa pitää ajatuksensa ominaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Demla on pahasti syövyttämässä lainkuuliaisuutta yms. Aina kannattaa olla valppaana.
Jk. Otsikossa lienee kirjoitusvirhe.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei liene oikein, että joidenkin harrastusten takia turvattaisiin samalla terroristien tihutyöopinnot. Oikeusjärjestelmä osaa kyllä erottaa jyvät akanoista.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Kun netissä liikkuu lähes rajaton määrä dataa, sieltä rajataan, ja on pakko rajata, vain tärkeimmät ja vielä senkin jälkeen tietoa suodatetaan moneen otteeseen ennen kuin ihmisiä aletaan erotella massasta. Kun potentiaalisia ehdokkaita aletaan erotella, moninkertainen suodatus ja profilointi erottelee jyvät akanoista, varsinkin jos tehdään kansainvälistä yhteistyötä.

Siinä vaiheessa kun tiettyyn profiiliin kuuluva kaveri pitää aktiivisesti yhteyttä muihin samanmielisiin ja datasta käy ilmi terroritarkoitus ja jopa rahoitus, voi olla hyvä laittaa kaveri seurantaan. Keski-ikäisen peräkylässä asuvan henkilön pomminteko-ohjeiden lataaminen netistä tuskin riittää siihen, että jotain kiinnostaa. On eri asia jos samaan aikaan huudetaan iskulauseita, ihannoidaan terrori-iskuja ja niiden tekijöitä ja aletaan tilaamaan pommiraaka-aineita itselle. Myös matkustaminen terroristileirille voi oikeuttaa pääsyyn tarkkailulistalle. Vaikka poliitikot ovat hölmöjä, eivät he niin hölmöjä ole etteivät osaa lakeja säätää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On siis luotettava viranomaisiin. He kyllä osaavat suorittaa profiloinnin.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Alkaa laissa olemaan jo tulkinnanvaraa niin paljon että tuota on jopa helppo tulkita kenen tahansa päänmenoksi joka on joskus googlettanut "vääriä sanoja". Tai mitäs jos on vaikka ihan klikannut iltalehden linkkiä Suomen hävittäjä hankinnoista, meneekö tämä aseiden itseopiskelun piiriin internetissä? Vaikka jos linkin takana on esim. faktatietoja hävittäjästä.
Tai http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170811220032166... klikatkoon ketä uskaltaa ;D tuota lakia on erittäin helppo rikkoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Harrastan kamppailulajeja sekä ammuntaa, luen ase-lehteä ja olen kiinnostunut erikoisjoukkojen menetelmistä, sekä erilaisten terroristiorganisaatioiden toiminnasta....

ooo

huh, huh....no nimesi on varmasti monilla listoilla:....puolustusvoimien, rajavartiolaitoksen, tullin, poliisin, väestönsuojelun, vartiointiliikkeiden.... .... autoosi on viranomainen varmasti piilottanut thetracker – paikannuslaitteen, ties vaikka toinen olisi kengänpohjallisessakin Ettet vaan olisi satelliittiseurannassakin. Puhelintasi kuunnellaan, tottakai.
:-)

Mulle on riittänyt avantouinti ja kaurapuuron keitto. Välillä hupilukemisena seuraan Sotilasaikakausilehteä.
---

Niin kuin sanot, ollaan menossa vaaralliseen suuntaan. Nykyasenteilla ei paljoa vaihtoehtoja taida kuitenkaan olla, mutta pahalta näyttää.
Terveet ihmiset ja kansat olisivat iloisia saadessaan auttaa hädänalaisia. (Monet uskovat, että onnelliseksi tullaan tekemällä toiset onnellisiksi)
Nyt koko 500- miljoonainen Eurooppaa lukee lakikirjojaan kuin piru raamattua ja rakentelee aitoja valtakuntien rajoille, aivan kuten Trump yrittää Lännessä.

Tämä kaikki, vaikka edelliset sukupolvet ovat allekirjoittaneet Ihmisoikeuksin julistuksen. Nyt yritetään kiemurrella kuin mato ongenkoukussa.
Sopimusta ei noudateta, kun asia konkretisoitui.
No, miten kävisi jonkun Nato- sopimuksen, kun vielä ohjukset lentelisivät taivaalla. Millainen olisi esim taistelumoraali.
Oho…. Nyt menee taas ohi aiheen…...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarkkaan ottaen tuossa ei olisi ongelmaa, jos vain huolehditaan siitä, että näyttövastuu on täysin syyttäjällä:

"Rangaistavaa olisi muun muassa toiminta, jossa "internetiä hyödyntäen itsenäisesti opiskellaan tuliaseita tai muita aseita koskevaa tietoa TARKOITUKSENA toteuttaa terrorismirikos tai myötävaikuttaa terrorismirikoksen tekemiseen"."

Esimerkiksi sinun aseharrastuksesi tuskin lankeaa tuohon määritelmään?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"TARKOITUKSENA toteuttaa terrorismirikos tai myötävaikuttaa terrorismirikoksen tekemiseen"

Tuossa se tulkinnanvara onkin jossa ketä vain voi joutua tutkinanalaiseksi jotta voidaan todeta tuo aie ennen kuin terrorismia tapahtuu, ennen tutkintaa ei voida todistaa aietta mihinkään suuntaan.

Juhani Vehmaskangas

Noitakin asioita saisi ehkä opiskella netinkin avulla vähemmän itsenäisesti. Eli opettajan johdolla vaikkapa kansalaisopistossa. Tai maanpuolustuskurssilla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei kaikkea voi kieltää ja poliisikin on vain ihminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset