kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Ruoskat esille

Huomio kaikki Suomen persuvastaiset tahot, vasemmisto, vihreät, antifa, kuplassa eläjät jne. nyt ruoskat esille. Laura Huhtasaari on saanut sakot ajettuaan ylinopeutta. Aihetta ovat ehtineet käsitellä jo mm. Uusi Suomi ja Iltalehti.

Rangaistusmääräykset tai vaatimukset eivät ole julkista tietoa, eivätkä viranomaiset niitä julkaise eivätkä niistä tiedota. Suoraselkäisenä Laura päätti kuitenkin kertoa koko kansalle tekemästään rikoksesta, koska usein tämän kaltaisilla tiedoilla on taipumus päätyä syystä tai toisesta lehdistön ruodittavaksi. Siinä vaiheessa on enää turha yrittää puolustautua, koska huhut ovat jo totuutta vahvempia.

Salella vastaavaa riskiä ei ole, koska hän ei autoa itse juurikaan aja. Mahtaisiko ajaminen häneltä enää luonnistuakaan vuosien takapenkillä istumisen jälkeen?

Koska Lauralta ei kortti lähtenyt, voidaan siitä vetää johtopäätös, ettei se ylinopeus nyt aivan järjettömän kova ollut. Mutta maksettavaa tulee, kun päiväsakoille asti nousi.

Kuten eräs liikenteen ammattilainen loihe aikoinaan sanoa, se maksaa, joka nauttii...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vai on uskovainen kreationisti eksynyt rikoksen poluille. Ja vielä presidenttiehdokkaana!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos ylinopeuskielto ei kuulu katekismuksen piiriin, se ei ilmeisesti ole kielto lainkaan. Veikkaan että pyhästä kirjasta ei löydy mainintaa liian kovaa ajamisesta.

Jos ehdokas käyttää ilmaisua "tahallani ajoin ylinopeutta", mitä se kertoo älykkyydestä? Jos säännöt eivät kiinnosta, päiväsakkoja olisi voinut lyödä lisää. Toisaalta, "kukaan ei voi auttaa jos Putin tulee" ja "10 ydinpommia eikä Suomen valtauksessa kauan mene" kertovat yhtä viisaista ajatuskuvioista.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Osoitti yllättävän hyvää pelisilmää tiedottaessaan itse ja suhteellisen ajoissa. No, ei vaikuta äänestyskäyttäytymiseeni.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Samaan aikaan, kun muut presidenttiehdokkaat pohtivat Mattiaksen vierailua, ulkopolitiikkaa ja sotaharjoituksia, tulee Huhtasaari julkisuuteen saamastaan ylinopeussakosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No eipähän kukaan keppinä myöhemmin käytä, kun rehellisesti itse kertoo. Ajatella, onko muutakin elämää, vaikka vieras on käymässä...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Odotan milloin Suomen hallitus, oppositiosta vasemmistoliitto, SDP ja RKP sekä Yle ja HS vaativat perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-Ahoa julkisesti irtisanoutumaan jäsenistönsä holtittomasta liikennekäyttäytymisestä. Mieluusti vielä pidetään puoluejohtajien hätäkokous, jossa allekirjoitetaan päätösasiakirja, jossa sanoudutaan irti vaalikampanjoiden aikana tapahtuvista liikennehurjasteluista. Erityisen tärkeää on se, että perussuomalaiset allekirjoittavat myös, eivätkä seuraavana päivänä lähde venkoilemaan että kyllä kepulaisten lapset peltoautoillaan ja kokoomuksen ja Rkp:n kakarat isän ostamilla urheiluautoillaan.

Pekka Iiskonmaki

Suomen ylinopeusakot ovat järjettömiä suhteessa rikkeeseen.

Juovuksissa ajaminen on paljon halvempaa.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

En ole asiasta vielä ruoskan heilutuksia havainnut. Yksityisasiahan tuo on ja sinänsä aika yleinen lainrikkomus. Sen sijaan ruoska on tälläkin palstalla heilunut tiuhaan viime päivinä. Tänne kirjoitettiin useita blogeja ja kommentoitiin viuhuvalla ruoskalla satoja kertoja, kun Fatim Diarran yksityisen fb-tilin raaka huumori tuli julki. Ruoskan viuhunnalla pakotettiin jopa vihreiden puheenjohtaja pyytämään julkisesti anteeksi tapausta. Epäilen, ettei Huhtasaaren liikennerikkomus saa täällä aikaan läheskään samanlaista mäiskettä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "...kun Fatim Diarran yksityisen fb-tilin raaka huumori tuli julki."

Miten niin yksityinen? Sitä vieläkin pääsee lukemaan kuka tahansa. Miksei siis Mikko Kärnäkin?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Poliitikoilla on henkilökohtainen fb-tili yksityisasioita varten ja sitten se poliitikon fb-tili. Kärnä taisi muistaakseni kertoa, että Diarran kommentti oli toimitettu hänelle kuvakaappauksena.
Mutta eihän tuo ole se pointti. Pointti on se, että tällä kommenttipalstalla on ruoska heilunut. Ei suinkaan presidenttiehdokkaan liikennerikkomuksesta vaan vihreän kaupunginvaltuutetun huonosta huumorista. Tapaus oli täysin mitätön, mutta kohde oli otollinen ja reaktio totaalisen ylimitoitettu. Haaskalle ryntäsivät hieman myöhässä jopa US:n Luukkainen ja HS:n Junkkari. Nyt ei muuta kuin miettimään: mustaa huumoria fb-tilillä vs.selkeä liikennerikkomus. Toisesta on julkisuudessa seurauksena valtakunnankohu, korkean tason anteeksipyyntöjä, uhkailuja ja vihapostia ja toisesta on seurauksena pikku-uutinen ja muutama uhriutuminen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17
    "Poliitikoilla on henkilökohtainen fb-tili yksityisasioita varten ja sitten se poliitikon fb-tili."

Niin on, fiksuilla poliitikoilla. Fatimilla on kuitenkin vain yksi fb-tili, ja hän on avannut tämän tilinsä maailmalle lukua varten.

    "Kärnä taisi muistaakseni kertoa, että Diarran kommentti oli toimitettu hänelle kuvakaappauksena."

Kuvakaappauksella varmistaa, että tieto (todistuskpl.) säilyy, vaikka alkup. kirjoittaja poistaa sen seinältään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Katellaan nyt sitten saako yhtä paljon huomiota kuin Ville Niinistön ylinopeus 2013. Se tuli juuri viime viikolla taas puheeksi yhdessä blogissa toteamuksella onko hurjastelu ökyautolla Niinistön harrastus.

Yksi ylinopeus ja ökyauto oli Ford Focus. Ja tieto oli myös itse kerrottu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Yhdentekevää tuollaiset ylinopeudet.

Mutta siitä Focuksesta puheenollen. Jos Huhtasaari jäisi kiinni maksamattomasta autoverosta, eli veropetoksesta, kuten Ville Niinistö, joutuisi presidenttiehdokas toivottavasti laittamaan pillit pussiin saman tien. Niin, tai jatkoihan Niinistö tuosta huolimatta ministerinäkin, kun vältti rikostuomion maksamalla autoveron korotettuna. En nostaisi esille Niinistön autoilujuttuja, ne eivät imartele.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onko Huhtasaari katunut riittävän tehokkaasti vai ainoastaan maksanut sakot? Onko Halla-aho tuominnut ylinopeuden?
Olen aika varma, että näihin oleellisiin kysymyksiin saa vastauksen lähipäivinä sellainenkin joka ei vastausta edes osaa kaivata.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyllä nyt tarvittaisiin puoluerajat ylittävän, politiikan asiantuntijan, Arvo Pohjan paheksuvaa palautetta.

Ja istuva presidentti voisi tarkkailla, onko havaittavissa riittävän ” tehokasta katumusta” tämän rikkeen tekijän taholta?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Arvo Pohja nukkuu nyt. Arvohan on Petteri Orpon, Juha Sipilän ja Sauli Niinistön yhteinen ottopoika - torpedo, joka voidaan komentaa töihin silloin kun se em. herroille sopii.
Peruspolitiikassa ei ole tapahtumassa mitään semmoista, jonka vuoksi parasta asetta juuri nyt tarvitsisi ottaa esiin. Katsotaan josko jossain vaiheessa joku puolue (jonka nimea ei saa sanoa) nousee merkittäviin galluplukuihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä taida kauheasti kiinnostaa, muita kuin perusuhrautujia. :)

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Ei niin pientä persujuttua, etteikö Ritalaa kiinnostaisi.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

En tiedä missä sakko on tullut, mutta Lauran "puolustukseksi" voinee todeta että esimerkiksi valtatie 8 välillä Pori-Turku on erityisen "miinoitettu" alati vaihtuvin nopeusrajoituksin. 100-80-60-80-100 ja voi todeta että koko ajan.

Kun ajaa paljon riski kasvaa että tekee virheen. Jos ajaa kohtuu hyvällä autolla joissa vauhti ei tunnu riski kasvaa entisestään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tiedoksesi, Huhtasaari kertoi ajaneensa tietoisesti yli 100 Km/h. Kyse ei ollut vahingosta, vaikka ylityksen suuruus olikin yllätys.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Samaa kuin Turku-Pori tiellä on myös välillä Turku-Tampere. Nopeusrajiutukset vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja tolpat asetettu niin, että varmasti rahaa valtion kirstuun kilahtaa. Kun pitäisi "lukea" muuta liikennettä niin näillä tieosuuksilla sakkojen pelossa katse kohdannetaan ainoastaan nopeusmittariin, järjetöntä liikennepolitiikkaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset