kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Simon Elo markkinoi sinistä menneisyyttä ilman kommentointimahdollisuutta

Simon Elon kirjoitus, mitään ei menetä jos kokeilee Sinistä tulevaisuutta demarien sijaan, pitänee jossain määrin paikkansa. Tyhjän nimittäin saa pyytämättäkin.

Yleisesti ottaen Sinistä tulevaisuutta äänestämällä voi menettää paljonkin.

Ensinnäkin, se kullanarvoinen ääni, joita on vain yksi kullakin, (toivottavasti ainakin) sulahtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä kankkulan kaivoon. 

Toisekseen, äänestämällä sinisiä saa eduskuntaan varmuudella henkilöitä, joiden ajamasta agendasta ei kuitenkaan ole minkäänlaista varmuutta. Olivathan he valmiita välittömään takinkääntöön tuntemattomaksi jääneen Arvo Pohjan niin vaatiessa. 

Elo sortuu jopa lievään naivismiin todetessaan Soinin saaneen 29000 ääntä, jotka eivät ole minnekään kadonneet. Äänet eivät todellakaan katoa, mutta ne voivat tehdä saman kuin sinisen tulevaisuuden poliitikot.

Ne voivat löytää uuden poliittisen kodin, joka onkin enemmän kuin todennäköistä viimekesäisen poliittisen farssin seurauksena.

Eduskuntaan tarvitaan järkeviä ihmisiä, jotka ovat valmiit uhraamaan itsensä oman maan ja sen hyvinvoinnin eteen sen sijaan, että uhrataan muut oman hyvän edestä.

Soini menköön pankkiiriksi Lontooseen. Hän on antanut politiikalle sen, mitä hänellä annettavaa oli.

Lindströmkin yrittää, mikäs siinä, kun ei paljon vaihtoehtojakaan ole. Kovat ovat kuitenkin odotukset yhdeltä Suomen tämän hetken vähiten rakastetulta poliitikolta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Elon tapa julistaa, kuten blogisti sanoo, ilman kommentointimahdollisuutta vaikuttaa ylimieliseltä ja sanoma ampuu sksi itseään jalkaan. Mallia on otettu ilmeisesti oppi-isältä, ei Soininkaan US-plokeja voinut kommentoida.

Jos voisi, olisin kysynyt että tuoko on oikeasti syy äänestää sinisiä. "Et menetä mitään." Sen sijaan että haukkuu muita, olisi ihan relevantti kertoa mitä sintuja äänestämällä voisi saada aikaan. Aika vähälle huomiolle on mm. jäänyt se, miten Timo "missä-eu-siellä-ongelma" Soini allekirjoitti Suomen edustajana sopimuksen tiivistyvästä puolustusyhteistyöstä EU:n puitteissa. Kannatan asiaa mutta vähän epäilen, että Soinia aikaisemmin äänestäneet saattavat siirtyä muihin ehdokkaisiin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Lindströmkin yrittää,"

Ei yritä, vaan käsittääkseni jää pois politiikasta tietäen ettei tulisi valituksi mikäli jatkaisi. Ministerispalkat kuitenkin turvattu eli turvallinen tulevaisuus.

Jos Soini olisi todella mennyt vanhuuden höpsöksi (en usko, ottanee "palkkioviran" ja teeskentelee valtioviisasta lopun elämäänsä ), niin hän voisi lähteä vaaleihin nöyryyttämään itseään. On vähän siinä ja siinä pääsisikö läpi (tuskin pääsisi, mutta jos pääsisikin, mihin en usko, niin äänisaalis olisi romahtanut). Elo taas on kai johdateltu harhaan ihan "isompien" ministerispoikien kautta ja tuhosi poliittisen uransa siinä. Ei häntä turhaan keulakuvaksi/uhrattavaksi nostettu. Tajunnee toivottavasti nyt jo sen itsekin.

Joillakin yksittäisillä tapauksilla voi politiikassa vielä ollakin uraa mikäli pelailevat sopivasti. Niinistö nyt lienee yksi; Terho vähän kovemmalla pelailulla. Olisi totaalinen yllätys mikäli "siniset" olisivat olemassa puolueena vielä vaikkapa kolmen vuoden jälkeen tästä (siis olemassa ja suosio olisi yli prosentin).

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lindsröm siis sittenkin aikoo jatkaa (piti lukea ihan Elon uusin teksti, josta ensimmäistä kertaa kuulin)? Tuli aika yllätyksenä.... en todellakaan näe kunnon mahdollisuuksia jatkoon. En todellakaan ymmärrä miten tuo puolue vetäisi äänestäjiä puoleensa....

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikropuolueeksihan Siniset jää, mutta tietenkin muutaman rehellisimmän kannatus saattaa pitää. Lindström voi hyvinkin tulla valituksi eduskuntaan, jos haluaa. Hallitukseen hän ei enää joudu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lindström (Kouvolasta?) jatkoon jos haluaa.... en oikein moista usko. Ja itse asun nykyään Kouvolassa. Rehellisyyden määritelmäkin taitaa olla joustava...

Jos muutenkin kuvittelet että rehellisimmät juuri päätyvät eduskuntaan, niin et ole tainnut katsoa eduskunnan nykyistäkään kokoonpanoa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oppi-isänsä Soini naureskeli takiaispuolueita. Nyhän Siniset ovat juuri sellainen. Ei jatkoon, kiitos.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Elon markkinointi ei nyt oikein osunut ja uponnut. En uskonut sanaakaan tuosta sepustuksesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Simon Elon menneisyydestä löytyy toimiminen puhelinmyyjänä.

Blogikirjoituksensa perusteella Simon Elo ei vieläkään ole mikään varsinainen myyntitykkki edes Siniselle tulevaisuudelle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Siniset saavat tulevissa vaaleissa noin 5 % äänistä ja vähintään 6 edustajapaikkaa. Lindströmiä kuvataan tämän hetken epäsuosituimmaksi poliitikoista, mutta menee selvästi läpi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Perustelut: Puolueiden yhteenlaskettu kokonaiskannatus putoaa yli 30 % edellisestä vaalista. Kannatuksen laskun jakautuminen ryhmien kesken on vielä epäselvä. Kohtuullisen selvää on sen sijaan se, että istuvien kansanedustajien äänimäärät laskevat kohtuullisen vähän verrattuna edelliseen vaaliin. Lasken kansanedustajan menettävän noin 10 %. Ministeri menettää hyvin vähän tai yleensä ei ollenkaan. Vaikka puolue menettäisi tuntuvasti hallitusvastuussa äänimääräänsä, ministerit kasvattavat kokonaisäänimääräänsä. Silti laitoin laskelmaani 5 % vähennyksen.

Lindström sai viime vaaleissa 9966 ääntä, Kaj Turunen 6929 ääntä. Ministerinä Lindström saa paljon julkisuutta ja joko menettää kannatuksestaan vähän tai saattaa jopa kasvattaa äänimääräänsä. Hän saanee vähintään 9 000 - 9 500 ääntä, Turunen menettää rivikansanedustajana enemmän. Hän saanee noin 6 000 - 6 500 ääntä. Yhteensä nämä saavat 15 - 16 000 ääntä, joten Lindström uusii paikkansa melkoisella varmuudella. Viimeisenä vertailulukunsa perusteella Kaakkois-Suomesta pääsi läpi Perussuomalaisista Jani Mäkelä vertailuluvulla 12926,75 (äänimäärä 6102). Vaalipiirin viimeinen paikka irtosi vertailuluvulla 12300.

Juho Eerola keräsi 8362 ääntä ja Mäkelä 6102, molempien äänimäärät putoavat rivikansanedustajina Eerolalla noin 7 500 ääneen ja Mäkelällä 5 500 ääneen, jolloin yhteisäänimäärä riittää nipin napin Eerolan läpimenoon. Kyllähän kummankin ryhmän osalta myös muut ehdokkaat keräävät ääniä, jolloin sekä Linström että Eerola voivat olla kohtuullisen varmoja läpimenostaan. Turunen voi elätellä laihoja toiveita paikkansa uusimisesta, Mäkelän sen sijaan on syytä miettiä muuta tekemistä seuraavien vaalien jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Paljon laskutoimituksia, joiden perusteet lepäsivät omassa mielikuvituksessasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinä puolestasi lasket, että kun itse et äänestäisi, ei hänen kannattajansakaan äänestäisi. Vähän reilun vuoden päästä nähdään, hillotolpan jälkeen, kumpi on lähempänä oikeaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jaa, mää luulin että kommenttien puute oli vain merkki siitä ettei ketään kiinnostanut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pieneksi puolueeksihan siniset jää, mutta tuntuu siltä, että ulkopuolella on joku ihme luulo, että se jotenkin ei itse sitä ymmärtäisi, että ei ole suuri puolue.

Varmasti siellä on tiedossa, että ei tästä mitään isoa puoluetta hetkessä tai edes koskaan tule.

Jos nyt ihan järkeä jollekin puhuisi, niin muutamankin edustajan saaminen uudelta puolueelta on huipputulos, aika harva uskoi persujenkaan koskaan nousevan yhtään mihinkään.

Sillä muutamalla kansanedustajallakin on 100% parempi mahdollisuus päästä hallitukseen, kuin persuilla. Persut eivät Halla-ahon kanssa sinne koskaan pääse, muille se on sentään mahdollista.

Lisää pieniä uusi yrittäjiä vaan kehiin, kaikki on tervetulleita ja kansa asian päättää.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Elon kannattas avata bloginsa kommentointiin jos aikoo edes saada sinisille kolme eduskuntaan itse hän ei sinne kuulu .
Suomenen eduskuntaan ei tarvita diktaattoreita . terv tepivaari

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Perussuomalaisia on viime vaaleissa äänestetty lähinnä sen maahanmuuttajavastaisuuden, eli xenofobisuuden takia, se on ollut perussuomalaisten kannatuksen perusta, vaikka puolueen perustaja, Soini, sekä puolueesta loikanneet siniset olisivat toivoneet puolueen kannatuksen perustuvan muuhun. Xenofobit oli otettu mukaan puolueeseen vain ryydittämään ja kasvattamaan puolueen menestystä.

Kun xenofobit valtasivat puolueen johtopaikat viimeisessä puoluekokouksesa, ei nykyisille sinisille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin irtautua puolueesta.

Siniset tiesivät siinä vaiheessa kun irtosivat emäpuolueestaan että puolueen äänestäjät äänestivät puoluetta xenofobian takia. Heillä oli siis selkeä käsitys myös siitä ettei kannatus ensivaiheessa voisi olla häävi.

Siitä huolimatta siniset perustivat uuden puolueen, joka sanoutui heti irti siitä rasistisesta vuhapuheesta mistä emäpuolueen uusi johto oli tullut kuuluisaksi.

Uudella puolueella ei ole hääviä menestymisen mahdollisuutta, kun siltä puuttuu sekä puoluetukirahat, puolue-organisaatio, että kannattajat.

Tavallaan oli kuitenkin kunnia-asia ja velvollisuus perustaa uusi puolue niille persuille jotka eivät olleet äänestäneet puoluetta sen nykyisen johdon rasististen vihapuheiden takia.

------------

Jos puolue haluaa säilyttää toivonsa menestyksestä, sen ei kuitenkaan kannata kilpailla rasistien äänistä, sillä ne äänet menevät jokatapauksessa Halla-ahon persuille.

Sinisen puolueen on pakko yrittää kehittää itselleen uusia teemoja kilpaillakseen muiden puolueiden kuin persujen äänestäjistä. Toivotan heille onnea tässä pyrkimyksesä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No jos minä olisin pääministeri, ja joku ehdottaisi Laura Huhtasaarta ulkoministeriksi, niin siinä kyllä tulisi raja vastaan. Ja niinhän siinä onneksi tulikin. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset