kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Miten Venäjän trolliarmeijan myyräntyö vaikuttaa normi-ihmisen arkeen?

Kansalaisia on peloteltu Venäjän trolleilla jo vuosia. Samaan ryhtyy myös usari artikkelillaan

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235543-itanaapurin-trolliarmeija-nopeam...

Vastauksena itse otsikossa esittämääni kysymykseen väitän, että ei mitenkään.

Sähköä, lämpöä ja vettä riittää, joukkoliikennevälineet toimivat, samoin viemäri ja jätehuolto. Kaupoista saa tavaraa ja rahaa automaatista, jos tilillä vain riittää katetta. Bensaa on tankki täynnä ja kännykkäkin toimii.

Huolestuttavaa tavallisen kansalaisen näkökulmasta on kuitenkin se, että trollaamiseksi lasketaan lähes jokainen uutinen tai artikkeli, joka on ns. virallisen totuuden vastainen.

Pidän kotimaista trolliarmeijaa Venäjän vastaavaa huomattavasti pahempana.

Virallisen mielipiteen vastaisia kirjoituksia poistetaan mielivaltaisesti, niistä tehdään tutkintapyyntöjä ja jopa rikosprosesseja aloitetaan. Mielipiteisiin yritetään vaikuttaa pelottelemalla, vaikuttamalla ja jopa vainoamalla. Enää ei puutu oikeastaan muuta kuin kirjaroviot ja yölliset pidätykset.

Ovatko hallituksen vastainen kritiikki, maahanmuuton ja talouspolitiikan kritisointi, sekä kansan epäyhtenäisyys venäläisten aikaansaama ilmiö?

Väitän, että kaikki edellämainitut ovat aivan kotikutoisia ilmiöitä.

Enemmän kansalaisten mielipiteisiin tuntuvat vaikuttavan tai yrittävän vaikuttaa koti-bryssät kuin ryssät.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikseipä Venäjällä olisi kykyä ja halua informaatiovaikuttamiseen. Näin on varmaan ollut ainakin Stalinin ajoista lähtien, jos silloin oli myös muita keinoja runsas valikoima.

Mitä ilmeisesti kirjoittajankin kanssa epäilen, niin se, että puhe Venäjän trolleista peittää jotain, millä on todellista vaikutusta kansalaisten elämään, vaikkapa rahansiirtoja veroparasiiteille. Tämä nyt vain epäilyesimerkkinä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ero lienee kuitenkin siinä, että Venäjän trolliarmieja pyrkii länsimaiden ja koko EU: n epävakauttamiseen ja hajottamiseen, toisin kuin nämä kotikutoiset ilmiöt, n kyllä em. on vaarallisempi ilmiö.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Taitavat olla hyvät otsikonaiheet taas vähissä, kun Venäjän trollit saavat taas palstatilaa. Jokainen omaa järkeään käyttävä kyllä tajuaa, että venäläisen nettitrollin vaikutusmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, siinäkin tapauksessa että kyseessä ei ole satuolento.

Tomi Vaalisto

Itätrollaukseen kuuluu whataboutistinen vastakkainasettelu kuten tässäkin kirjoituksessa.

Itätrollaus on siis täysin merkityksetöntä, koska sähköä, lämpöä ja vettä riittää, joukkoliikennevälineet toimivat, samoin viemäri ja jätehuolto. Kaupoista saa tavaraa ja rahaa automaatista, jos tilillä vain riittää katetta. Bensaa on tankki täynnä ja kännykkäkin toimii.

"Kotimainen trollaus" on kirjoituksen mukaan paljon pahempaa, koska "virallisen mielipiteen" vastaisia kirjoituksia poistetaan "mielivaltaisesti", niistä tehdään tutkintapyyntöjä ja jopa rikosprosesseja aloitetaan. Mielipiteisiin yritetään vaikuttaa pelottelemalla, vaikuttamalla ja jopa vainoamalla. Enää ei puutu oikeastaan muuta kuin kirjaroviot ja yölliset pidätykset.

Tuo "kotimainen trollaus" lienee kiertoilmaisu Venäjää kritisoiville. Kososen mukaan on olemassa jopa "virallinen mielipide", mutta kuka sitä esittää ja mikä se on jää täysin epäselväksi - ellei sitten kyseessä ole taas nuo Venäjää kritisoivat.
Kuka sitten syyllistyy pelotteluun, vaikuttamiseen ja jopa vainoamiseen? Entäpä kirjarovioiden ja yöllisten pidätysten uhka? Suomesta tuskin on kysymys, koska kirjarovioita täällä ei ole ollut eikä vuorokaudenajalla liene juurikaan merkitystä virkavallalle heidän toimissaan. Kovin kauas ei maastamme tarvitse kuitenkaan mennä kun nuo väitteet ovat osa arkista elämää...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kun on taivaskanavat, RT, CNN, France24, Euronews ja Al Jazeera + kaikki muut (noin pari sata).
Ja on toki Yle, MTV ja muut kotimaiset.
En ole huomannut trolliuutisia, vaan jokainen uutisoi omista näkökulmista, Metoo on ollut läntisessä mediassa nyt pari viikkoa ollut ykkösaihe, idän mediassa sille on jo pari viikkoa naurettu.
Joten kaikki on hyvin.

Venäjän uutiset kertovat Brysselin mellakoista, josta Suomen kanavat vaikenevat.
https://www.rt.com/news/409972-riots-in-brussels-p...

Yle taas raportoi Moskovan mielenosoituksesta josta Venäjän media vaikene.
https://yle.fi/uutiset/3-9871430

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Freddy Van Vonterghem

Juuri näin tekee Venäjän trolli.

Ensimmäinen linkitetty uutinen "mellakka" johtui 200-300 nuoren kokoontumisesta Brysselin keskustaan musiikkivideon tekemistä varten. Nuorisojoukko sotki liikenteen ja poliisi yritti selvittää tilannetta johon nuorisojoukko vastasi hyökkäämällä poliisin kimppuun heittelemällä katukiviä ja rikkomalla ikkunoita etc.

Ympäri Venäjää järjestetty poliittinen mielenosoitus oli poliittinen. Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kannattajat osoittivat mieltään eri puolilla Venäjää. Tarkoituksena on protestoida Putinin liki parikymmentä vuotta kestänyttä valtakautta vastaan.

Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kannattajat osoittivat rauhallisesti mieltään kymmenissä kaupungeissa eri puolilla maata.

Moskovassa tuhatkunta mielenosoittajaa kerääntyi kaupungin keskustaan Puškinin aukiolle. Parikymppisistä koostuva joukko liehutti Venäjän lippuja ja huusi iskulauseita – ja marssi sitten kohti Kremliä.

Brysselin joukko intoutui rikkomaan paikkoja, kun eivät saaneet nähdä YouTube idoliaan ja toinen tuhansista mielenosoittajista koostuva joukko Venäjällä yritti tuoda rauhallisesti esiin poliittisen mielipiteensä. Tämän joukon poliittinen mielenosoitus on Venäjän lakien mukaan rikos ja se lopetettiin poliisin väkivaltaisella hyökkäyksellä mielenosoittajia vastaan ja pidättämällä väkivaltaisesti satoja mielenosoittajia.

Molemmista tapauksista uutisoitiin Suomen mediassa ! Myös Brysselin nuorisomellakasta.

Venäjä vaikenee Kremlille epäedullisista uutisista, koska Venäjällä ei ole sananvapautta eikä median vapautta. Venäjällä pelätään demokratiaa.

Todennäköisesti Suomen Itsenäisyyspäivänä anarkistit ovat taas liikkeellä. Yleinen riehunta, väkivaltainen käyttäytyminen, paikkojen hävittäminen on tietysti joukkion päämäärä. Tästä mahdollisesta tapahtumasta on varmaan uutisia Venäjän mediassa sopivin korostuksin, mutta muualla euroopassa tämä ei ylitä uutiskynnystä !!!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/geens-streng-...

En tiede tuosta Venäjän trollauksesta, harva suomalainen seuraa Venäjän taika Belgian uutisia.

200-300 nuorta, 5000 poliisi ei pärjää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #10

Freddy Van Vonterghem

En viitsisi jatkaa, mutta jatkan kuitenkin.

Linkkisi on siinä mielessä taas harhaanjohtava, että puhut 5 000 poliisista ja 200-300 nuoresta kyseisessä tapahtumassa. Tuo 5 000 poliisia on Brysselin poliisivoimien vahvuus.

Valitettavasta monen vieraskielisen harhauttavassa tarkoituksessa levitetyn uutisen kannalta Google Translate kertoo totuuden, vaikka ne linkittäisi kiinankielellä.

Se miksi Suomen media seuraa tarkasti Venäjän uutisia johtuu siitä, että Venäjä on Suomen naapurimaa ja kaikki mitä siellä tapahtuu, hyvässä tai pahassa, on meille suomalaisille tärkeää informaatiota. Erityisesti ne uutiset joita Venäjän hallinto sensuroi omalta kansaltaan. Niillä on erityinen arvo ja ovat kiinnostuksen kohteita. Onneksi Venäjän hallinnon sensuuri ei ylety tälle puolelle rajaa.

Yksittäiset mellakat ja rähinöinti euroopassa tai muissa länsimaissa ei kyllä ylitä uutiskynnystä Suomessa. Ehkä Venäjällä se on jossakin tarkoituksessa hyvää journalismia !

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #17

Alun perin viitaisin jokainen uutistenvälittäjä, valikoi uutisoitava ja uutisoi omista lähtökohdista.
BBC, RT ja muut taivaskanavat uutisoi tapahtumista jotka kenties ovat kiinnostavia maailmalle, Suomen tai Belgian media on suunnattu paljon suppeammalle porukalle.
Juuri nyt ovat uutisissa, Merkel, Mugabe ja Manson, melko samanlaista oli sitten Yle, HLN, BBC tai RT.
Trollamista ei ole juuri nyt havaitavissa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #17

Ilkka, Freddyllä on erittäin asiallinen pointti? Miksi Suomen valtamedia ei lainkaan ole uutisoinut Brysselin sattumuksista? Ainoa joka siitä on Suomessa kertonut on MV-lehti ja sitten vielä YLE:t sun muut itkee että sitä luetaan. Miksiköhän sitä luetaan??? Hyvin erikoisia myös nuo sinun mellakoitsijoiden puolustelut... Vai että musavideo? Salli mun nauraa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

19 Väität ettei Brysselin mellakoista ollut kuin MVlehdessä. Väitteesi on epätosi. Jos sinä luet uutisen MVstä se ei tarkoita etteikö uutista olisi muualla. MV saattoi tässäkin käyttää lähteenä Iltalehteä mutta tapansa mukaan lähdettään mainitsematta.

Tomi Vaalisto

Mitähän mediaa seuraat?

Kyllä Brysselin mielenosoituksista uutisoitiin laajalti:

https://yle.fi/uutiset/3-8284271

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2824057/Br...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Taitaa olla eri mielenosoitus v2014 ja v2015, nyt on 2017.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Aivan oikein - ja uutisia löytää helposti vaikkapa haulla brussel riots 2014, ..15,...16 ja 2017.

Yksi mielenkiintoinen osio itätrollauksessa on käänteisen todistustaakan käyttö. Esitetään jotain puutaheinää muka totena ilman mitään faktaa ja vastaväitteitä kommentoidaan jollakin kielteisellä ilmaisulla, joka roikkuu yhtä ilmassa kuin fiktiivinen väite.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #13
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Myös nollatutkija Willbert Hümbugel on maininnut asiasta ;)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Normi-ihminen miettii kummallisten eu - suojatyöpaikkojen kuplaharhoja jotka tuottavat esim. Aura Salloja Junckerin erityisneuvonantajatiimiin European Political Strategy Centreiin.

https://blogit.iltalehti.fi/aura-salla/2017/11/19/...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Sähköä, lämpöä ja vettä riittää, joukkoliikennevälineet toimivat, samoin viemäri ja jätehuolto. Kaupoista saa tavaraa ja rahaa automaatista, jos tilillä vain riittää katetta. Bensaa on tankki täynnä ja kännykkäkin toimii."

Venäjä kykenee kaiken yllä olevan sähköön ja tietotekniikkaan tukeutuvan toiminnan lopettamaan jos tulee tarve tuhota Suomi! Ilman tykkejä ja pommituksia meidät voi saada hetkessä kivikauteen. Mutta Venäjälle ei ole sellaisesta Suomesta enää mitään hyötyä, vaikea kuvitella missä olosuhteissä Venäjä sellaisen tekisi. Tietysti silloin tällöin pitää näyttää mahtia esim. häiritsemällä pankkitoimintaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Venäjää ei välttämättä aina aja hyötynäköhdat, vaan silkka vallotuksenha ja venäläinen imperiakismi: lisää maata pitää saada ympäriltä koko ajan. Mitähän hyödyllistä Venäjän tehnyt rosvomansa Suomen Karjalan eteen? Alueet piti viedä, mutta rappiolle on jätetty.

Tomi Vaalisto

Niinpä - samoin kävi Baltiassa. 1939 maiden elintaso oli lähes pohjoismaista luokkaa, mikä romahti puolen vuosisadan miehityksen aikana.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Enemmän kansalaisten mielipiteisiin tuntuvat vaikuttavan tai yrittävän vaikuttaa koti-bryssät kuin ryssät"

Tässä se tuli. Vuoden 2017 Puheenvuoron blogien paras, nasevin ja totuudellisin yksittäinen lause.

Kososelta erinomainen havainto.

Tomi Vaalisto

Mikä on asian ydin tuolle? Onko se vain hokema keinotekoisine vastakkainasetteluineen ryssä - bryssä ilman ajatusta vai löytyykö "erinomaiselle havainnolle" oikein faktaa taustalta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset