kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Finlayson etsii uutta toimitusjohtajaa

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712082200590968_u0.shtml

Tuleva entinen toimitusjohtaja Kurttila profiloitui yhden asian mieheksi, joka pyrki tuomaan homoseksuaalit kaikkiin suomalaisiin makuuhuoneisiin.

Kurttilan strategia ei toiminut ja Tom of Finland teema vetikin Finlaysonin tappiokierteeseen. Syy ei ole Tom of Finlandin taiteen, vaan kontekstin, johon sitä tungettiin kuin käärmettä pyssyn piippuun.

Hintaa Kurttilan intohimosta maksavat Finlaysonilta irtisanottavat työntekijät.

Mitä tästä opimme?

Menestykseen pyrkivän yrityksen ei kannata ärsyttää liikaa ostavia massoja eikä vasitenkaan boikotoida vähittäiskauppiaita. Kassavirta on se, joka yritystä elättää, ei toimitusjohtajan henkilökohtainen ideologia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kirjoittaja lienee sekaantunut lakanoihinsa kun antaa asioista aivan eri kuvan kuin, mitä Iltalehdessä lukee. Pari lainausta:

"Finlaysonin toimitusjohtajana vuonna 2014 aloittanut Jukka Kurttila siirtyy nykyiseltä paikaltaan luovaksi johtajaksi, vastuualueenaan liiketoiminnan strateginen kehittäminen."

"Yhtiö muistuttaa, että Finlayson on Kurttilan toimitusjohtajakauden aikana kaksinkertaistanut liikevaihtonsa, ja kotimaan myynti on pysynyt kasvussa.Yt-neuvotteluihin johtaneet ongelmat ovatkin lähtöisin enimmäkseen kansainvälisiltä markkinoilta.Kuluvana vuonna Finlaysonin haasteeksi on kuitenkin noussut uusien kivijalkaliikkeiden kannattavuus Ruotsissa sekä lisenssitulojen arvioitua myöhäisemmäksi siirtynyt tuloutuminen Aasiassa. Kansainvälistymisen haasteiden lisäksi Finlaysonin toimintojen kustannustehokkuus ei ole kehittynyt muun kasvun vauhdissa, tiedotteessa sanotaan."

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Voitaisiinko myös väittää, että Kurttila sai ns. "kivat potkut"?

Jos yhtiön kuin yhtiön viestintänarratiivia lähtee pitämään totena, niin sitoutuunee uskomaan myös sen, että se kertoisi avoimesti jokaisesta kerrasta kun fyrkka on ajanut periaatteiden edelle?

Ehkä "leissonilla" alettiin nähdä Kurttilan voimakkaan profiloitumisen rajaavan liiaksi sen mahdollisuuksia hallita brändiään joustavasti myös tulevaisuudessa?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Eiköhän se Kurttila omista Finlaysonia ihan merkittävästi edelleenkin. Ei kai ne tässä tapauksessa olleet potkut, vaan Kurttila haluaa palata luovaan työhön.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #7

Saatat olla oikeassakin; ei hänestä näyttänytkään olevan insinöörihommiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tuli taas blogistilta sitä ''tietoa''

Tekstissä ei ole totuudenhäivääkään.

Tietysti mielipiteet on sallittuja, mutta kun mielipidekään ei perustu mihinkään, niin naurettavaksihan tällaisilla teksteillä itsensä tekee.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Noinhan sitä aina toimitusjohtajan potkuja selitellään mutta syyt alentamiseksi tavalliseksi
duunariksi selvät.Kososen teksti selvää suomea.

Pekka Iiskonmaki

Nyt seuraava mallisto lesboaiheineen. Vinohymy jokaisesta kulmasta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tässä nyt jää kaikkien alojen erikoisasiantuntijoilta huomaamatta, että Finlaysonin pääomistaja on Jukka Kurttila, joka erotti Jukka Kurttilan ja nimesi Jukka Kurttilan luovaksi johtajaksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kyllä sitä pääomistajallekin onnistutaan järkeä puhumaan. Vaikka paksut korvathan niillä on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kososen oma homofobia ilmeisesti saa maailman näyttämään ennakkoluuloisemmalta kuin se onkaan. Mitä Juha-Pekka pidit Tom of Finland elokuvasta? Saattaa jäädä vuoden selvästi parhaaksi suomalaiseksi elokuvaksi vaikka Tuntematon onkin katsotuin. Pekka Strang oli ihan yliveto.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Välttelen sellaisia elokuvia, jotka eivät minua kiinnosta. Jos laskee, että olen nähnyt keskimäärin sata eri elokuvaa vuodessa, niin niitä on nähty noin 5000. Siihen joukkoon on mahtunut niin paljon sontaa, että nykyisin katson elokuvia suurella kritiikillä. Touko Laaksosen persoonassa ei ole mitään minua kiinnostavaa.

En ole homofoobikko.

Kummeksun vain sitä, että kyseinen kulttuuri on niin vahvasti valjastettu markkinavoimien orjaksi, ettei homoseksuaaleilla itsellään ole asiaan enää sananvaltaa.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Finlaysonin kannattajien syntyvyys lähentelee nollaa..parin sukupolven jälkeen firmasta ei ole kuin muistot jäljellä.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kehoitan ponnistelemaan ahkerasti, jos olet huolestunut Finlaysonin tulevaisuudesta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ainakin Finlaysson rikkoi tasa-arvolakia. Toimari kertoi valmiutensa lainrikkomiseen suoraan televisiossakin. Hän sanoi, että jos yhtiön arvojen kanssa on erimieltä eikun kenkää duunarille. Ja miten se menikään.

Ketään ei saa syrjiä... ja sitten on pitkälista. Mielipide on siellä ainakin yhtenä. Nykykäsitys on tietenkin muuttunut. Oikean mielipiteen takia ei saa syrjiä mutta väärän takia saa, joten olisiko lakia syytä muuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset