kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Me too

Jalkapalloilija Tim Sparv kantaa huolta naisurheilijoiden ansioista.

https://yle.fi/urheilu/3-9970791

Henry Laasanen avaa blogissaan,miksi naisurheilijat eivät tienaa.

https://beta.oikeamedia.com/o1-49200

Olen Laasasen kanssa samaa mieltä siitä, etteivät naisurheilijat voi heittäytyä miesurheilijoiden elätettäviksi vain siksi, ettei naisten urheilu kiinnosta miehiä ja vielä vähemmän NAISIA!

He eivät samasta syystä voi heittäytyä myöskään valtion elätettäviksi.

Miksi esim. miesjalkapalloilijat tienaavat ja naiset eivät?

Jos katsotaan vaikkapa Manchester Unitedin liikevaihtoa 

http://futis.ts.fi/uutiset/manchester-unitedilla-ennatyksellinen-liikevaihto

Sillä on varaa maksaa pelaajilleen huikeita palkkoja ja sen on pakko tehdä niin, koska muuten huippupelaajat menevät muualle.

Manun stadionille Old Traffordille mahtuu 76000 katsojaa ja liigaotteluissa katsomo on melkein aina täysi. Katsojat siis hyvin pitkälti rahoittavat myös pelaajien huippupalkat. Syy koviin palkkoihin on siinä, että jos huippupelaajat katoavat, katoavat myös maksavat katsojat. Kausaliteetti. 

Tämä on naisurheilun ongelma, varsinkin joukkuepeleissä. Mieskatsojia ei kiinnosta peli, jossa Laasasta siteeraten , C-juniorit rökittävät naisjoukkueita mennen tullen. Naisia urheilu kiinnostaa muutoinkin keskimääräistä vähemmän kuin miehiä, eli naisetkaan eivät halua rahoittaa naisammattilaisten palkkoja.

Naisten lienee siis tyytyminen nykytilanteeseen, koska mikä tahansa muu ratkaisu olisi tasa-arvon vastaista poislukien tietysti pelin nopeuden ja tason parantaminen. 

Yksilölajeissa tilanne on toinen ja Suomen miesampumahiihtäjät voivat vain kadehtia Kaisan ansioita. Siitäkin miehet saavat kiittää vain itseään. Harjoittelisivat enemmän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eipä tuolle mahda mitään, muuten menee joukkueet konkkaan jos tyhjistä tuloista pitää maksaa palkkaa esim. Jalkapallossa..

Yleensä ihmiset ovat kiinostuneet vain parhaimmasta tasosta, lajista välittämättä, on tietysti poikkeuksia..

Mutta otetaan vaikka jääkiekko, harvat katsovat huonompia sarjoja,vain NHL ja ehkä SM-liiga (liiga) kiinnostaa.. ja sekin koska on Suomalainen sarja.. ja Paras sellainen.. Sama juttu Vapaaottelussa, monia kiinnostaa Suomalaiset ottelijat, ja UFC.. harvat jaksavat katsoa jotain Cage tapahtumaa jossa joku Italialainen amatööri ottelee..

Tälläisille asioille ei mahda mitään, eikä se ole tasa-arvo ongelma, vaan biologinen.. Naiset eivät pärjää monissakaan lajissa miehille.

Ja mikä ehkäpä parasta tuossa uutisessa on se ettei Sparv antanut mitään ehotuksia,ongelman korjaamiseksi... vaan osoitti "ongelman".

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tuossa amerikkalaisessa vapaaottelusarjassa UFC myös parhaat naiset ovat päässeet hyville ansioille, ja kehätytöt tienaavat enemmän kuin paskimmat mies-ottelijat.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

osasyy johtuu siitä että naiset ottelevat miesten otteluiden välissä jne
. Ja voi olla jopa main event naisten ottelu.. mut jotenkin veikkaan että jos naiset ottelisi pelkästään yhtenä iltana ja miehet toisena alkaisi katsomossa näkymään eroja! Nyt kun he ottelee miesten välissä niin lipputulot jne. Jakantuu...

Ja mitä tulee kehätyttöihin niin he tekevät myös PR hommaa ufc otteluiden ohella m.. Iso työ kyseessä. Mutta seksi myy! Myös yksi syy niin katsojien määrään kun kehätyttöjen palkkioihin.

Ka itse siis en seuraa naisten sarjaa. Tosin aila vähälle jää muutenkin lajin seuraaminen.. yleensä vain kovimmat ottelut tulee katsottua..

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika dilleä liitää Me Too-kampanja johonkin palkkajuttuihin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Opettele englantia ennen kommentointia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pitääkö hallita täydellinen englannin kieli ennen kuin uskaltaa kommentoida?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Manu fani vaimoni kommenttia lainaten: "Kuka jaksaa katsoa sitä naisten lyllertämistä".

Toisaalta pelaavathan esim. Naispelaajat tenniksessä paremmalla liksalla per erä wimbledonissa yms. Turnauksissa. Tämä ei ilmeisesti ole ongelma. Ratsastuksessa ei ole eri sarjoja joten ansainta mahdollisuudet ovat samat. Miksi naisille on omat sarkat lajeissa, jos ei ole olemassa "heikompaa sukupuolta"?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Naisten jääkiekkomaajoukkue halusi kovaa pelitreeniä valmistautuessaan Vancouverin olympialaisiin. Tätä silmälläpitäen joukkue pelasi noin 10 ottelua suomalaisia seurajoukkueiden C-junioripoikia (14-15 v.) vastaan ja hävisi ne kaikki, useimmat rökälenumeroin.
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009120910751680...

Pitäisi kai verrata C-junioripoikien katsojamääriä naisten edustusjoukkueen katsojamääriin? Peliähän halliin mennään katsomaan, ei naisia tai miehiä.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

"Maailman viidenneksi paras naisten jalkapallojoukkue hävisi alle 15-vuotiaille pojille"

http://www.miesasia.fi/2016/05/maailman-viidenneks...

Aika huima ero joukkuelajeissa. Ylä-aste-ikäset jätkät pyörittää futiksessa ja lätkässä mennen tullen :D
Kandeis jo uskoo, ja seuraavaks matsais ala-aste-poitsujen kans, jos alkais pärjää,,

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Miksi miehet saavat vetää maasta paidatta mutta naiset eivät?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En seuraa enää juurikaan urheilua, mutta eikö painia lukuunottamatta, tai ehkä sekin menisi, voitaisi jo luopua sukupuolijaottelusta urheilussa? Sehän olisi aitoa tasa-arvoisuutta, jolloin myös kaikki syrjintäpuheet lakkaisivat.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta kaikista lajeista sukupuolierottelu pois vaan. Hyvät naiset pärjää parhaimmillaan keskinkertaisesti ja huonot ei ollenkaan. Rahaa säästyy ja eipähän tarvitse pilata terveyttään huippu-urheilulla niin monen ihmisen.

Huippu-urheilu on nimittäin aikamoinen terveysriski. Täällä karsitaan ja ehkäistään muitakin terveysriskejä ja pidetään ihmisiä kyvyttöminä tekemään omia ratkaisujaan, niin miksei sitä voisi lähteä ehkäisemään?

Jos haluaa tasa-arvoistaa urheilua, niin steroidit pitäisi ehdottomasti sallia ja niiden kehittelyyn satsata. Tiedä vaikka huippu-urheilijoidenkin terveysriskit pienenisivät sen kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset