Yhteiskunnallinen hulluus leviää televisioonkin.

Nelonen suunnittelee televisioformaattia, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset lisääntyisivät keskenään. Tälläinen hulluus pitäisi kieltää lailla, koska tuotantoyhtiö tuskin vastaisi syntyvän lapsen elatusmenoista.

Entuudestaan tuntemattomien keskenään tekemä lapsi päätyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jossain vaiheessa yksinhuoltajan hoidettavaksi, kuten vaikkapa satunnaisen ravintolaillan päätteeksi syntyvä "vahinko."  

Ymmärrän, että tuotantoyhtiöt koettelevat lain ja moraalin rajoja katsojalukujen nostamiseksi ja mainostulojen kasvattamiseksi.

Tämä väylä ei kuitenkaan voi johtaa siihen, että koska mikään ei riitä, seuraava formaatti lienee itsemurhan televisioiminen suorassa lähetyksessä tai teloitusten seuraaminen livenä Saudi-Arabiasta.

Kansa tarvitsee leipänsä ja sirkushuvinsa, mutta moraalia ja etiikkaa ei pidä unohtaa eikä katsojilla pidä siedättää mitä tahansa.

Sosiaaliporno ei suuressa kuvassa palvele kuin tuotantoyhtiöitä.

Miksi mieleeni tuli tätä kirjoittaessa elokuva running man, Arnold Swartzeneggerin tähdittämä raina, jossa pitkiä rangaistuksia kärsivät vangit ansaitsevat vapauden läpäisemällä hengenvaarallisen taisteluradan. Yllättäen kukaan sitä rataa ei oikeasti läpäise, vaikka suurelle yleisölle näin kerrotaan.

Se tulee olemaan TV:n tulevaisuutta, mikäli lainsäätäjä ei luo rajoja sille, mitä TV:ssä voidaan esittää.

Pahoin kuitenkin pelkään, että hallituksen agenda on edistää kansalaisia passivoivia viihdemedioita, jotta järjen ääni ei pääse kurottamaan liian korkealle.

Muinaisen Rooman mallin mukaisesti.

  

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu