kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Yhteiskunnallinen hulluus leviää televisioonkin.

Nelonen suunnittelee televisioformaattia, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset lisääntyisivät keskenään. Tälläinen hulluus pitäisi kieltää lailla, koska tuotantoyhtiö tuskin vastaisi syntyvän lapsen elatusmenoista.

Entuudestaan tuntemattomien keskenään tekemä lapsi päätyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jossain vaiheessa yksinhuoltajan hoidettavaksi, kuten vaikkapa satunnaisen ravintolaillan päätteeksi syntyvä "vahinko."  

Ymmärrän, että tuotantoyhtiöt koettelevat lain ja moraalin rajoja katsojalukujen nostamiseksi ja mainostulojen kasvattamiseksi.

Tämä väylä ei kuitenkaan voi johtaa siihen, että koska mikään ei riitä, seuraava formaatti lienee itsemurhan televisioiminen suorassa lähetyksessä tai teloitusten seuraaminen livenä Saudi-Arabiasta.

Kansa tarvitsee leipänsä ja sirkushuvinsa, mutta moraalia ja etiikkaa ei pidä unohtaa eikä katsojilla pidä siedättää mitä tahansa.

Sosiaaliporno ei suuressa kuvassa palvele kuin tuotantoyhtiöitä.

Miksi mieleeni tuli tätä kirjoittaessa elokuva running man, Arnold Swartzeneggerin tähdittämä raina, jossa pitkiä rangaistuksia kärsivät vangit ansaitsevat vapauden läpäisemällä hengenvaarallisen taisteluradan. Yllättäen kukaan sitä rataa ei oikeasti läpäise, vaikka suurelle yleisölle näin kerrotaan.

Se tulee olemaan TV:n tulevaisuutta, mikäli lainsäätäjä ei luo rajoja sille, mitä TV:ssä voidaan esittää.

Pahoin kuitenkin pelkään, että hallituksen agenda on edistää kansalaisia passivoivia viihdemedioita, jotta järjen ääni ei pääse kurottamaan liian korkealle.

Muinaisen Rooman mallin mukaisesti.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Karmeeta.
Onneksi se on vasta suunnitelma.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lääkärin velvollisuus on tehdä ennakoiva lastensuojeluilmoitus, jos äidin kyky huolehtia syntyvästä lapsesta on epävarmaa. Tällaisessa tapauksessa se tulee ilman muuta tehdä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Höpön pöpö.

Tämä suunnitelmallisesti toteutuva kumppanuusvanhemmuus ei poikkea esimerkiksi tilanteesta, jossa naisparin toinen osapuoli hankkiutuu raskaaksi hedelmöityshoitoklinikalla...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mutta ideahan on mitä mainioin. Kautta aikojenhan ihmiset ovat väsänneet lapsia tuntemattoman kanssa. Kaikki ihmiset eivät hae puolisoa vaikka haluavat lapsen, näinhän se käy iisisti ja varmasti ideana on tutustuttaa tulevat vanhemmat toisiinsa.

Mikä tuossa on niin moraalitonta, eikö Jeesuskin saanut alkunsa tuntemattomalta luovuttajalta? Ei se ainakaan Marian aviomies ollut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Näinhän se on, mutta onko syytä yllyttää siihen, kaupallisista syistä? Eikös tuo ole laitonta paritusta...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minun pikimustaan huumorintajuuni ainakin iskee se, että markkinakoneisto viihdesiementää lisää typeriä kuluttajaeläimiä tarpeisiinsa. Hulvatonta menoa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Moraali on kadonnut tästä maailmasta.. näin isättömänä sattuu sydämeen kun lukee tämän ohjelman idean tai näkee mainoksen.. Toivon että tämä perutaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näemmä ei paljon enää ole pyhää, kun on katsojia saatava.

En usko,että on enää kauhean kaukana sekään, kun aletaan etsimään riittävän masentuineita ihmisiä, jotka tekevät itsemurhan televisiossa.

Ihmisten päät alkaa olemaan totaalisen sekaisin, jos tällainen vetoaa johonkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehkä vain persut kiinnostuvat, mutta ilmeisesti heitä on tulevaisuudessa niin paljon, että formaatista tulee kannattava.

Ohjelman nostattaminen koko kansan jymymenestykseksi vaatii luonnollisesti monikulttuurisen lisäpanostuksen ja erityisesti punavihervasemmiston kiinnostuksen ja tuen.

Risto Salonen

Eikö BB-formaatti ole jo tätä samaa patiutumista tuntemattomien kesken.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Entuudestaan tuntemattomien keskenään tekemä lapsi päätyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jossain vaiheessa yksinhuoltajan hoidettavaksi, kuten vaikkapa satunnaisen ravintolaillan päätteeksi syntyvä "vahinko."

Avioliitoistakin puolet päätyy eroon eikä toisaalta perhesuunnittelua pidetä nykyisin moraalittomana edes tarkoituksellisesti yksinhuoltajaksi haluavien kohdalla - Nelosen ohjelmaformaatissa haetaan kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneita henkilöitä ja siten voidaan olettaa näiden henkilöiden olevan valmiita jakamaan kasvatusvastuu.

Kytkös yhteiskunnalliseen kehitykseen on toki selvä, sillä kumppanuusvanhemmuusmallien yleistyminen mm. sateenkaariperheellistymisessä ennakoi vanhemmuutta määrittelevän lainsäädännön uudistamista siten, että lapselle voidaan jatkossa osoittaa kahta useampi juridinen vanhempi. Hyvä ja ajankohtainen ohjelmaformaatti siis,,,

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Jos tuo toteutuu,niin toivon että Venäjä ottaisi Suomen "huostaansa"!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihmiset, jotka (jopa/tosin julkisesti) suunnittelevat lapsen hankintaa ja vanhemmuutta ovat moraalittomia ja kauhistuttavia? Entäs se, että kuka tahansa saa lisääntyä niin paljon kuin ehtii ja sattuu huvittamaan? Mitään osaamista tai viitsimistä ei tarvita, kunhan nyt osaa housunsa tipauttaa...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hedelmöityshoitolakikin on olemassa l. aktiivinen perhesuunnittelu on osa yhteiskunnan jo hyväksymää elämänmenoa...

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Samaa mädätystä kaikki tyyni. Seuratkaa rahaa, siellä hikisiä rasvaisia käsiä ahneesti hierotaan yhteen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Hienoa lapsen tajutessa että hän on syntynyt vain tv viihteen vuoksi. Mieti omalle kohalle...

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Ensitreffit alttarilla, love Suomi, BB-talo jne ovat osa jatkumoa, joka testaa yleisön ja esiintyjien kehtaamista. Julkisuus ja näkyminen on esiintyjille lähes tärkeämpää kuin raha. Nyöryyttäminen ja itsekunnioituksen puute ovat tunnuksia esiintyjille ja yleisölle.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Mistä ohjelmasta mahdatte keskustella? Onko mitään linkkiä josta voisi lukea tarkemmin tästä tulevasta ohjelmasta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten siihen ohjelmaan pääsee?!

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eiväthän kaupalliset tv-yhtiöt tekisi tällaisia ohjelmia, ellei niille odoteta katsojia. Mitä tämä kertoo meistä suomalaisista? Olisikohan yleinen tyhmistyminen etenemässä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

HS:n mielipidepalstalla fiksuna itseään pitävä nainen valittaa, ettei löydä tarpeeksi älykästä miestä itselleen ja on siksi sinkku.

Kansallinen degeneroituminen on jo käynnistynyt, eikä kehitystä enää voi pysäyttää. Älykkyyden kehittyminen taantuu jossain vaiheessa ja jälkeläisemme tulevat olemaan keskimäärin vanhempiaan tyhmempiä ja heidän jälkeläisensä taas...

Tulevaisuuden TV-yhtiöt kiittävät ja kumartavat. TV-tuotannon kustannukset vain halpenevat, kun entistä tyhmemmille katsojille tuotetaan bulkkia entistä halvemmalla.

Jenkeissä ohjelmat nauretaankin jo valmiiksi, jos typerät katsojat eivät muuten ymmärrä vitsiä...Ja Euroopassa ne yleisesti dupataan, jotta katsojien ei tarvitse opetella lukemaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Panem et circenses.

Nil novi sub sole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset