kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Havaintoja ennakkoäänestyksestä

Omalla vaalialueellani ennakkoäänestys näyttää alkaneen erityisen vilkkaana, varsinkin eläkeläiset ovat sankoin joukoin liikkeellä. Heitä oli ennakkoäänestyspaikalla jopa pitkäksi jonoksi saakka. Eli äänestäjäryhmä, jolla yleensä ei ole mikään kiire, kiirehtii antamaan äänensä ensimmäisten joukossa.

Kävin itse äänestämässä noin kello 14 aikoihin ja silloin ääniä oli annettu jo parin täyden laatikollisen verran ja kolmaskin oli täyttymässä kuorista. Äänestysprosentti saattaisi tämän havainnon perusteella nousta jopa edellisiä vaaleja korkeammaksi, joskin tämän havainnon virhemarginaali on +/- sata prosenttia.

Äänestäjien jonoista näyttivät puuttuvan hiukset jakaukselle kammatut ja silmälasipäiset kauppislaiset eikä hassuihin jamaika- tai villapipoihin sonnustautuneita äänestäjiäkään liiemmälti äänestyspaikalla notkunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Meillä eläkeläisillä on nykyään tapana äänestää ennakkoon ennenkuin kuolo korjaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Omalla äänestysalueellani Kemiön kirjastossa oli käydessäni tasan yksi äänestäjä (minä) ja alustavien ovensuukyselyiden mukaan Nils Torvaldsin kannatus on 100%. Ei virhemarginaalia.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Suomussalmen kirjastossa oli 20 minuutin hyväntuulinen jono.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Vuosaaressa oli pientä jonoa, kolme virkailijaa ottamassa ääniä vastaan ja yksi valitteli käden väsymistä allekirjoituksiin joten kait siellä aika vilkasta on ollut.
Niinistö sai ääneni.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Eilen kävin Lahdessa äänestämässä, muutama oli ennen minua ja vaimoani, mutta jono alkoi kyllä kasvamaan. Siitä päättelen, ettei laimeaksi tule jäämään nämä vaalit.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tuli mieleen vain vähän aihetta sivuava standup-koomikko Dave Chappellen kertomus USA:sta, kun hän kertoi ennustaneensa Trumpin voiton ääsetyspaikallaan Ohiossa. Obaman tultua valituksi hän oli nähnyt jonon ja joukon eri väristä ja sekalaista joukkoa äänestäjiä ja Trumpin tultua valituksi paikalla enemmistönä oli karrikoidusti väheksyttyjä ja hankalaan asemaan yhteiskunnassa joutuneita alemman keskiluokan valkoisia miehiä nyrkki taskussa.

Suomessa ei tulla näkemään tällä kertaa kummoista taistelua, mutta yleisemmin suuri merkitys on sillä, keitä sinne uurnille saadaan menemään ja ketkä jäävät kotiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kävin tänään äänestämässä Järvenpää-talolla. Edelläni oleva pariskunta oli ennakkoäänestänyt samassa paikassa samaan kellonaikaan, eivätkä olleet koskaan joutuneet jonottamaan. Nyt jonoa oli kahtena eränä n. 30 henkilöä.

Monet merkit viittaavat siihen, että ennakkoäänestys on vilkkaampaa kuin aiemmin. Toki on myös jotkut päässeet äänestämään myös jonottamatta, mm. Tuusulassa.

Eikö tässä olisi jutunaihetta US:llekin, selvittää valtakunnallinen tilanne?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Valtakunnallinen tilanne näkyy oikeusministeriön tulospalvelusta. Riston tunnelmat tuntuvat olevan oikeansuuntaiset, nyt on pari prosenttiyksikköä vilkkaampaa kuin viime kerralla:

http://tulospalvelu.vaalit.fi/TPV-2018_1/fi/aanest...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset