kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Sauli Niinistö, koko kansan presidentti

Äänestysprosentti jäi näissä presidentinvaaleissa 69.9%, eli 30.1% äänioikeutetuista ei äänestänyt ketään.

Niinistö sai äänestäneiden äänistä loppujen lopuksi 62.7%.

Äänioikeuttaan käyttäneiden äänien perusteella Niinistö oli ylivoimainen, mutta jos lasketaan mukaan jättämättä jätetyt äänet, niin voidaanko puhua koko kansan presidentistä?

Tämä nyt on saivartelua.

Ei Niinistö huono valinta tasavallan presidentiksi ole.

Suhteutettuna äänioikeutettujen kokonaislukumäärään, hän ei kuitenkaan ollut niin ylivoimainen, kuin mitä luvut antavat ymmärtää.

Vielä ei päästy diktatuurimaiden lukemiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Jokaisella oli mahdollisuus äänestää joten äänestämättä jättäneet hyväksyivät ketä tahansa presidentiksi ehdokkaista.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Muistaakseni laskin, että 44 prosenttia äänioikeutetuista äänesti Niinistöä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jytky tuli: selkeämpi suora kansanmandaatti johtaa ulkopolitiikkaa kuin Kekkosella koskaan. Onko kukaan koskaan edes kuvitellut noista prosenteista vapaissa vaaleissa 1. kierroksella, kun mukana on vielä seitsemän muuta ihan vakavastiotettua ehdokasta. Minkä luulette prosenttijakauman olleen, jos kyseessä olisikin ollut toinen kierros ja vain yksi vastaehdokas mukana kilvassa? Varmaan lähellä 90 - 10 %.

Jätimme numeron 8 piirtäessämme turhat arvojohtaja-spekulaatiot vielä vähemmälle kuin Sauli itse kampanjan loppumetreillä, kun hän oivalsi aikuisten oikein, ettei kansa sittenkään kaipaa sisäpoliittista saati eettismoraalista unilukkaria ohi toimivaltansa. Kaipaamme ulkopolitiikan Johtajaa perustelemaan ja tekemään vaikeat päätökset puolestamme, niin kuin tehtävänkuvaankin kuuluu. Se kun on monimielisille kansanjoukoille oikeastikin turhan hankalaa varsinkin viimeaikaisten reaalisiperioiden uudelleenlämmiteltyjen geopolitiikkaoppituntien valossa.

Nyt Sauli Väinämö Niinistöä eivät rajoita enää jatkomahdollisuudet seuraavalle virkakaudelle gallupkehityksineen. Meillä kaksi kautta tarkoittaa kaksi kautta (2, två, two, dva). Pystyynnostettu äärettömän merkki (8) äänestyslipussamme tarkoitti, että Sauli saa vaikeat asiat pohtia ja ratkaista asiantuntemuksensa, ymmärtämyksensä, osaamisensa ja luottamuksemme turvin, mielellään vähän ennen ainakin kuin on liian myöhäistä. Osaaminenhan sisältää kyvyn ja halun arvioida tarvittaessa oikein sen sanavälitauon paino ennen sitä 'yhteistoiminnassa...kanssa', missä kolme pistettä viittaavat vähemmän merkittävän mandaatin perusteella mukanaoleviin samaanpussiinpelaajiin tai myös veneenkeikuttajiin.

Halusimme ymmärtää myös Johtajan vastuullista tapaa olla paljastamatta kaikkia kortteja ennen aikojaan. Muun muassa selkeää näkemystä tilanteista, joita ei ole vielä nähty, ja kantoja joita ei ole vielä voitu tai järkevää lyödä lukkoon tai ainakaan julkistaa joko ennenaikaisina tai siksi että tilanteet elävät ja että... Niin, se saattaisi 'loukata' jotakuta, joka tosin kyllä itsekin vielä vajaat kaksi vuosikymmentä sitten oli kovasti hakeutumassa sen saman turvallisuusjärjestelmän piiriin, mitä nyt katsoo aiheelliseksi 'vihata'
- ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250162-e...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset