kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Onko Afrikan seuraava räjähdyspiste Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikka on Afrikan mantereen vauraimpiin kuuluva valtio, jossa elintasokuilu on kuitenkin poikkeuksellisen räikeä. Etelä-Afrikan talous pyörii 10% valkoisen vähemmistön varassa. Suppean kuvan maan poliittisesta tilanteesta saa lukemalla Katariina Mustasillan artikkelin vuodelta 2017.

https://www.ulkopolitist.fi/2017/05/19/etela-afrikan-unelma-sateenkaarikansakunnasta-vaihtui-taloudelliseen-apartheidiin/

Musta enemmistö on, kuten hyvin ymmärrettävää, tyytymätöntä nykyisiin olosuhteisiin ja poliittinen ilmapiiri mustien poliitikkojen keskuudessa onkin kiristynyt. Huolestuttavia lausuntoja heitellään hyvinkin varomattomasti ilmaan.

ANC:n johtavien, mustaa enemmistöä edustavien, poliitikkojen suusta on väläytelty mm. valkoisten omistamien maatilojen vastikkeettomia pakkolunastuksia Zimbabwen malliin. Muutenkin kannaotot ovat koventuneet ja järjen käytölle jätetään entistä vähemmän tilaa mustien poliitikkojen kilpaillessa siitä, kuka heittää populistisuudessaan typerimmän kommentin.

Jokaisen poliittisen heiton jälkeen valkoinen maanviljelijä tilaa kuitenkin kontillisen lisää rynnäkkökiväärin patruunoita. 

Etelä-Afrikan maaseudulla asuvat valkoiset buurit ovat kärsineet ns. maatilahyökkäyksistä, jotka valtaosin ovat rasistisia viharikoksia, tosin mustien valkoisia vastaan kohdentamina.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Etel%C3%A4-Afrikan_maatilahy%C3%B6kk%C3%A4ykset 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/viljelij%C3%A4ll%C3%A4-on-etel%C3%A4-afrikassa-hengenvaarallinen-ammatti-j%C3%A4re%C3%A4t-aidat-ja-jopa-vahtileijonat-suojana-1.198745

Nämä hyökkäykset ovat viimeisen parin vuoden aikana kiihtyneet sellaiseen mittakaavaan, että valkoinen väestö on alkanut ryhmittymään hampaisiin asti aseistautuneiksi suojeluskunniksi.

Olemme huolissamme Yhdysvaltojen väkivallasta, mutta Etelä-Afrikassa väkivalta on silmitöntä ja jatkuvaa. Maaseudulla valkoinen vähemmistö kulkee käytännössä 24/7 aseistautuneina.

Jokainen varmastikin muistaa miten entisessä Rhodesiassa kävi? Valkoiset häädettiin maasta ja maan talous romahti.

Etelä-Afrikassa tilanne on toinen.

Buurien jälkeläiset pureutuvat maahan, jota heidän esi-isänsä ovat hallinneet satoja vuosia. Heillä on oma armeijansa, joka harjoittelee nimenomaisesti sitä hetkeä varten, jolloin koteja täytyy puolustaa mustien vyöryä vastaan.  Etelä-Afrikan mittava aseteollisuus on käytännössä heidän hallinnassaan. Heillä ei tosiasiassa ole mahdollisuutta valtavaa ylivoimaa vastaan, mutta tilanteen eskaloituessa vainajia syntyy Burundin ja Ruandan humanitääriseen katastrofiin verrattavissa määrin.

Armeijan rooli tulee ratkaisemaan paljon tulevaisuuden osalta. Sitä johtavat valkoiset, mutta sotilaat ovat pääosin mustaa väestönosaa.

Miksi Etelä-Afrikan lähitulevaisuuden ongelmat eivät kiinnosta valtamediaa?

Valkoinen todellisuus Etelä-Afrikassa

https://www.youtube.com/watch?v=FT3CLYhrCyA

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Minun tuttuni, jotka maata asuttavat ovat sanojensa mukaan valmiita sotaan.....

Kuinka pian se tulee ja miten pitkään se kestää jää nähtäväksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Media tekee juttunsa kysynnän mukaan, mutta kotimaisten poliitikkojen tosiaankin soisi tosiaankin keskittyvän suomalaisten asioista huolehtimiseeen. Muiden maiden poliitikot kun eivät sitä kuitenkaan tee.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kaveri videolla pyytää apua. Parempi lähteä lätkimään. Perässähän ne tulee tietenkin, mutta voidaan hetki selvitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Jokainen varmastikin muistaa miten entisessä Rhodesiassa kävi? Valkoiset häädettiin maasta ja maan talous romahti."

Zimbabwe hääti valkoiset maatilanomistajat 2014, vuonna 2016 pyysi heitä takaisin. Ja 2017 anelivat kriisiapua elintarvikepulaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset