kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Paljastaako Rosila kirjassaan suojelupoliisiin kohdistuneen lahjonnan?

Pertti J. Rosilan tänään julkaistavasta teoksesta Arkadianmäen kirstunvartija (Tammi, 2018) paljastuu seuraavia suojelupoliisia koskevia tapahtumia.

Suojelupoliisi laskutti eduskunnalta poliisien ylityökorvauksia ja autojen polttoainekuluja Paavo Lipposen puhemiesvuosina 91 313 euroa, Rosilan mukaan taustalla oli eduskunnan ja Supon välinen suullinen sopimus.

Lisäksi eduskunta maksoi koti- ja ulkomaan päivärahat suoraan Lipposen matkoilla olleille poliiseille sekä vastasi matka- ja majoituskuluista. Ne eivät olleet pieniä summia, kun Lipposet kävivät lomalla muun muassa Thaimaassa, Rosila kirjoittaa.

Rosilan mukaan Supo huomasi, kuinka hövelisti eduskunta oli maksanut Lipposen matkoilla olleiden poliisien matkakorvauksia, ja alkoi pyytää muidenkin kulujen korvaamista.

Marraskuussa 2003 Supon apulaispäällikkö Matti Simola tuli eduskuntaan neuvottelemaan asiasta eduskunnan hallintojohtajan Kari T. Ahosen kanssa.

Simola valitteli aluksi Supon pieniä määrärahoja ja Lipposen turvaamisesta aiheutuvia suuria kustannuksia. Ahosella oli joskus joulupukkisyndrooma, jolloin hän innostui levittelemään eduskunnan rahoja, Rosila kirjoittaa.

Nyt sattui se aika, ja hän suostui kaikkeen, mitä Supon apulaispäällikkö Matti Simola kehtasi pyytää - ja kyllä Simola kehtasi. Mitään kirjallista sopimusta Ahonen ei halunnut tehdä, Rosila ihmettelee.

Eduskunnan puhemieheksi 2003 valittu Lipponen halusi itselleen turvamiehen, koska hän oli tottunut pääministerinä siihen, että Supon turvamies varmisti hänen turvallisuuttaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

lähde: iltalehti

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804172200879105_pi.shtml

Mitä kaikkea Matti Simola on mahtanutkaan pyytää ja saada?

Oli miten oli, teot olisivat joka tapauksessa vanhentuneet rikosoikeudellisesti jo aikaa sitten.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei yllätä tuo Lipposen toiminta, kaikki mikä on ollut mahdollista on käytetty.

Paras kuva tuossa kirjassa, ainakin katkelman persuteella taitaa tulla Lohelasta, se Lohelan hyvä toiminta on kyllä näkynyt ulospäinkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset