kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Kuuma puuro, jonka kissa kiersi

YLE:n A-Studiossa PITI eilen (17.4.2018) käsitellä aiheena Ruotsin jengirikollisuutta.

Aluksi toki toimitettiin jonninjoutava ensi syksynä aloittavan uuden toimitusjohtajan haastattelu ennen kuin päästiin itse asiaan. Itse asiassa ei sitten itse asiaan päästykään. Ensin kehuttin, kuinka hieno paikka Malmö on ja sitten siirryttiinkin jo KRP:n rikostarkastajan kanssa keskustelemaan Suomen jengirikollisuudesta.

Miten Suomen ja Ruotsin jengirikollisuus nivoutuvat toisiinsa, jos aiheena oli Ruotsin jengirikollisuus?

Onko YLE:n kiertelystä ja kaartelusta tehtävä se johtopäätös, että jengiytymisen perimmäiset syyt ovat sitä kuumaa tavaraa, joka kannattaa kiertää kaukaa ja höpistä mielummin suomalaisista moottoripyöräjengeistä.

Ruotsalaiset katujengit ovat jo niin kovia, että Suomen motoristit kiertävät ne kaukaa. Edes Ruotsin poliisi ei halua ärsyttää jengejä tieten tahtoen, vaikka voisi kuvitella, että poliisin päätehtäviin kuuluisi jengiläisten elämän tekemisen mahdollisimman hankalaksi lain suomin keinoin.

Suomessa tämä sentään vielä luonnistuu.

Eilinen A-Studio oli informaatioarvoltaan lähellä nollaa ja floppasi pahasti aiheen osalta.

Sanotaan, että tieto lisää tuska, joten YLE säästi meidät ansiokkaasti syömästä turhia kipu- ja särkylääkkeitä.

Allting är bra i Sverige.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Normi yleä ja heidän ohjelmistoa.. Ei ikinä päästä kunnolla asiaan.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ruotsi on jo sallinut mafian tapaisten jengien muodustumisen koska eivät ole uskaltaneet tarttua ulkomaalaisten nulkkien rikkoliseen toimintaan koska rasismi ja unelman tuhoutuminen.
Suomi perässä vaikka kaivoon, höpistään aivan asioiden vierestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Huomasin saman ja edes ruotsalaiset haastatellut eivät tietäneet mitään heidän moottoripyöräjengeistään. Miksi siis ongelmaksi saatiin motskarijengit eikä haittamaahanmuutto?

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Yle harrastaa "näennäisjournalismia" kertomalla agendaansa sopimattomista asioista niin ympäripyöreästi ettei asian ytimeen vahingossakaan kajota.Pakkohan Ruotsin tilanteesta on jotain uutisoida, mutta ongelman syyllisiä ei missään tapauksessa saa mainita.Tälläinen journalismi on jopa vaarallisempaa kuin selkeä valehtelu, koska tähän on vaikeampi puuttua.Ps.Muistakaa antaa palautetta kyseisestä jutusta ylen etusivulla olevan artikkelin kommentointikenttään.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kran...

Kranaatit lentelevät, uhriluku kasvaa ja uusia iskuja odotetaan – poliisi huolissaan Malmön jengiläisten yhteenotoista

Ruotsissa rikollisjengien välienselvittelyt uhkaavat jo yhteiskuntarauhaa. Viimeisimpänä räjähti poliisiaseman edessä Malmön Rosengårdin kaupunginosassa.

Tällä kertaa poliisi onnistui pidättämään kaksi parikymppistä miestä. Useammin jengit kuitenkin selvittävät välejään ampumalla, eikä kukaan jää kiinni.

Tällä kertaa Malmön isku ei vaatinut uhreja, mutta suututti poliisin. Iskun uskotaan olleen kosto.

– Olemme päättäväisiä, emmekä anna iskun vaikuttaa toimintaamme, sanoi Malmön eteläisen alueen poliisipäällikkö Carina Persson tiedotustilaisuudessa.

Malmön poliisijohtaja Stefan Sinteusin mukaan isku kertoo siitä, että poliisi on onnistunut toimissaan.

– Valitettavasti voi kuitenkin olla, etteivät iskut jää tähän, hän arvoi.

Jengiläisillä pitkät rikosrekisterit

Malmön poliisin mukaan tällä hetkellä noin 200 henkilöä on mukana neljässä, viidessä käynnissä olevassa konfliktissa Malmön alueella. Kaksi poliisitalon iskussa pidätettyä kuuluvat tähän 200 jengiläisen joukkoon.

Jengiläisten välienselvittelystä on kyse myös muualla maassa.

– Asialla ovat henkilöt, joiden koulukäynti on epäonnistunut, heillä ei ole työtä ja he ovat eläneet rikoksilla jo useamman vuoden. Tänä aikana he ovat nousseet korkealle rikollisten hierarkiassa, kertoo Sinteus.

Pidätetyt ovat 22-vuotiaita ja poliisille ennestään tuttuja.

Yleensä jengiläisille on yhteistä 15-23-vuoden ikä ja kuitenkin jo kertynyt, mittava rikosrekisteri.
Uhriluvut kasvussa

Rikostilastoissa paljastuu karu näkymä. Vuonna 2017 Ruotsissa kuoli ampumisten seurauksena yli 40 ihmistä. Luku on suurempi kuin milloinkaan aiemmin.

Tämä vuosi ei alkanut yhtään lohdullisemmin. Malmössä ammuttiin kuolettavasti vain muutamia päiviä sitten. Poliisi löysi vainajan autosta.

Nuoren miehen veli oli ammuttu viime vuoden maalikuussa. Saman perheen kolmas poika säilyi hengissä huhtikuussa tapahtuneesta ammunnasta luotiliivin ansiosta.

Viime vuoden iskuissa loukkaantui 135 ihmistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6

In 2017, approximately 54% of the population (179 070 residents) had at least one parent born abroad. People with foreign background represented 45% (150,303 residents) of the population.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Blogisti on oikeassa siinä, että ko. A-Studion anti pirstottiin aivan väärin.

YLEn uuden johtajan haastattelun älkeen sijoitettu, Riikka Uosukaisen (YLEn Skandinavian kirjeenvaihtaja) tekemä insertti kyllä antoi yllättävän realistista kuvaa Malmön jengiväkivallasta. Mm. eräs nainen, itsekin maahanmuuttajataustainen, kertoi, että heidän perheen on muutettava pois, koska kotilähiö on tullut niin väkivaltaiseksi.
En ollut uskoa korvian enkä silmiäni. Onko Rikka Uosukainen jua YLE heräämässä?

On totta, että jatko haastattelu vesitti tuon Uosukaisen tekemän insertin viestin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset