kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Blogisti Orava kirjoittaa suoraan persuuksista

Orava ei varmaankaan tarkoita rektaalia kirjoittaessaan vahvasävyisen blogin, johon ei voi kommentoida. Kuitenkin blogin sisältöä voi verrata hanurin tai ahterin tuotoksiin, miten sen haluaakaan ilmaista rikkaalla kielellämme. Puhumme siis ainesosasta, joka usein lentää tuulettimeen. 

On suorastaan raukkamaista kirjoittaa puhdasta rienaa antamatta kuitenkaan mahdollisuutta kommentointiin ja vetoamalla tässä tekosyihin.

Ei pidä kirjoittaa, jos ei kestä kritiikkiä tai vastakommentointia.

Eikä kutsua ketään rasistiksi, ellei rasisti jää kiinni savuava ase kädessään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen pettynyt persuihin: Halla-aho ja Hakkarainen ovat hiljaa, Huhtasaari puhuu hölmöjä lastentarhan hoitajien palkoista, Soini on pettänyt puolueensa ja Tony Halme on kuollut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taidat olla poikkeus kun suret Hakkaraisen hiljaa oloa. Siis omiesi joukossa poikkeus.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Joo kyllä tämä Orava osoittaa melkoista raukkamaisuutta ....

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onhan tuo Oravan blogi idiottimainen, Ei siinä.. En suosi Sensuuria mutta US voisi miettiä blogiensa laatuja ja poistaa turhimmat blogit! Ihan sama mikä aihe, turhat veks!

Toisaalta annetaan kaikkien kirjoittaa mitä tahtoo, näkeepähän miten (anteeksi!) Idiootteja nuo PS:n vastustajat ovat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soinin plokiin ei ole koskaan voinut kommentoida, ei myöskään Simon Elon, myös Saarakkalalla on ennakkosensurointi päällä. Orava entisenä PS:n jäsenenä kyllä tietää mistä kirjoittaa, en väheksyisi hänen näkemystään persuista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kansa vaatii vastablogia siitä, kun Petteri kertoo miten perseestä on kun joku wannabe persu Kosonen nillittää jonkun Oravan jostain blogista.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Ja hippipojulta alkaa ärsytettynä tulemaan törkeitä henkilökohtaisia loukkauksia,joita hän toki uskaltaa ladella "turvahuoneestaan"käsin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saahan sitä mielipiteensä sanoa, kun tällainen mahdollisuus on, että ei salli kommentointia.

Minä taas rakastan kommentointia, sillä vasta silloin nousee kaikki madot koloistaan.

Se on parasta kun persut kommentoivat, sillä silloin aina paljastuu mielenkiintoisia asioita.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Eihän kyseinen blogi ollut edes millään mittarilla paha kun vertaa sitä niihin suolloksiin mitä monet Pentti Peruspersut työntävät.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Varsin usein täällä puolustellaan omaa huonoa käytöstä sillä, että "kyllähän persutkin"
Se on lapsen tapa perustella käytöstään, eikä sovi aikuiselle.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #16

Minusta blogi ei ollut huono ja se koira älähtää keneen kalikka kapsahtaa.

Persutkin ne vasta perustelevat omaa käytöstään "kun ne muutkin" - aina puoluejohtoa myöten. Viestisi perusteella persujen puoluejohto ei ole siis aikuisia. ;)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #19

Viestini ydin, joka ilmeisesti meni sinulta ohi oli, että mikäli haluaa olla, tai ainakin esittää sivistynyttä ja suvaitsevaista ihmistä, niin ei voi perustella kirjoituksiaan kyseisellä tavalla.

Tosin niinkuin Oravan tapauksessa molemmat hyveet ovat pelkkää kuorta "pubipersun" päällä ja alan olla siinä uskossa, että kyseisen kaltaisia feikkejä on pilvin pimein.

Luulen, että se johtuu siitä, kun pyöritään vain samanhenkisten hymistelijöiden joukoissa, niin kyky kuunnella toisinajattelijoiden mielipiteitä heikkenee.

Se, että blogi ei sinusta ollut huono on tietysti vain sinun häpeäsi ja mitä tulee persujen puoluejohtoon, niin heidän ominaisuuksistaan en tiedä mitään, mutta Halla-ahon kylmää logiikkaa olen aina arvostanut varsinkin sen jälkeen, kun hän oppi hillitsemään itsensä ja antoi arvostelijoidensa munata itsensä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #20

"Viestini ydin, joka ilmeisesti meni sinulta ohi oli, että mikäli haluaa olla, tai ainakin esittää sivistynyttä ja suvaitsevaista ihmistä, niin ei voi perustella kirjoituksiaan kyseisellä tavalla."

Mitä olen kyseisen kaverin mielipiteitä aikaisemmin lukenut, hän on myöntänyt vajavaisuutensa sivistyneisyyden ja suvaitsevuuden suhteen rivien välistä sekä sen, että hänkään ei ole täydellinen.

"Se, että blogi ei sinusta ollut huono on tietysti vain sinun häpeäsi "

Sinun mielestäsi toisen mielipide on väärä ja huono kun se ei ole sinun kanssa yhteneväinen? Oletko koskaan kuullut mielipiteen vapaudesta ja sananvapaudesta? Se, että joku ei ole sinun kanssa hymistelemässä ja taputtelemassa toisiaan selkään, ei ole mikään häpeä. Luulen, että se voi olla hyvin monesti juuri toisinpäin sekä erityisesti mielipiteen vapauden osalta. Ehkä pubielämässä jos ei ole samaa mieltä, voidaan alkaa tukkanuottasille, mutta normaalissa elämässä sivistyneet ihmiset osaavat arvostaa myös toisten mielipiteitä tuomitsematta vaikka eivät olisikaan samaa mieltä asiasta. Se EI OLE mikään häpeä kuten annat ymmärtää.

Toisin sanoen kirjoittamasi "kyky kuunnella toisinajattelijoiden mielipiteitä heikkenee" on sinänsä faktaa - todistit sen itse omalla kohdallasi. Kuten sanoit siis ;)

"persujen puoluejohtoon, niin heidän ominaisuuksistaan en tiedä mitään"

Sen verran olen kyseisten ihmisten kirjoituksia lukenut, että olen edellämainitun vaatimattoman mielipiteeni muodostanut asiasta ja kun sinä asiat toit esiin omalla tavallasi, niin puolin ja toisin homma toimii.

Halla-Ahon osalta vain totean, että osaa perustella asiansa kyllä vaikka en olisi samaa mieltä. Joskus myös hyviä pointtejakin. En muista, että onko Jussi koskaan puhunut hillotolpista, mutta persut kun niistä puhuvat, niin huvittavinta on se, että heidän puheenjohtajansa on parasta aikaa siellä hillotolpalla. ;)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #22

"myöntänyt vajavaisuutensa sivistyneisyyden ja suvaitsevuuden suhteen rivien välistä sekä sen, että hänkään ei ole täydellinen."

No kuitenkin hän kehui kyenneensä jopa persuna arvostelemaan muslimeja, niin ettei kukaaan loukkaantunut siitä. Pidin tätä todella kovana juttuna, jolla voisi välttää sensuurin ja pyysin esimerkkiä, niin sain kuulla olevan tyhmä, rajakki ja debiili.
Lisäksi hän tuolla vastineessaan kertoo, ettei jouda korjaamaan virheellisiä asioita blogissaan, jonka vuoksi estää kommentoinnin. Siis ihmiset tekevät virheitä, eikä hän ehdi kertoa totuutta. Pitäisikö miettiä tuota täydellisyyttä vielä?

"Sinun mielestäsi toisen mielipide on väärä ja huono kun se ei ole sinun kanssa yhteneväinen?"

Pidän nimenomaan kommenteista ja blogeista, jotka EIVÄT ole yhteneväisiä näkemysteni kanssa. Vain niistä saa kunnon väittelyn aikaiseksi, jossa voi oppiakin jotain. Lopetan vastaamisen siihen, kun toinen menee henkilökohtaisuuksiin palstan sääntöjen vastaisesti, mutta en juurikaan loukkaannu vieraiden ihmisten törkeyksistä.

"huvittavinta on se, että heidän puheenjohtajansa on parasta aikaa siellä hillotolpalla. ;)"

Ööö, siis entinen vai nykyinen?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #23

"Pitäisikö miettiä tuota täydellisyyttä vielä?"

Enkö minä juuri niin sanonut: hänkään ei ole täydellinen.

Kommentoinnin estäminen taas omassa blogissaan on sallittua. Tulee mieleen vaikkapa Huhtasaari joka bloggaa keskustelijoita ulos koko ajan ja kyseisen blogisti herran vastaus tuolla alempana on yhteneväinen foorumin sääntöihin ylläpidon osalta. Jos ei ole aikaa, niin ei ole. Sen perusteella kyseessä on blogistien oma valinta eikä se aiheuta minussa mitään tunteita eikä se osoita täydellisyyttä mihinkään suuntaan.

"Ööö, siis entinen vai nykyinen?"

Edellinen taitaa odottaa vuoroaan ja nykyinen nauttii siitä parasta aikaa. Ei ole Jussia Suoleen paluu kiinnostanut js ymmärtäähän sen kun katselee mitä EU:ssa hänelle maksetaan rahallisesti...

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #25

No niin taas se persutkin... Lopeta jo, olen varma, että pystyt parempaakin.

"Enkö minä juuri niin sanonut: hänkään ei ole täydellinen."

Aivan, mutta hän , äh olkoon ei koko tyyppi ole kiinnostava.

" kun katselee mitä EU:ssa hänelle maksetaan rahallisesti..."

En nyt ainakaan vielä suostu uskomaaan, että raha olisi ainakaan tärkein tekijä, mutta enpä olisi toisaalta uskonut, että hän alkaa toimimaan Soinin tavoin.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #26

"enpä olisi toisaalta uskonut, että hän alkaa toimimaan Soinin tavoin."

Eipä näy persujen puheenjohtajaa Suomessa vaan istuu kuin tatti EU:ssa. Jos raha ei olisi vaikutin, niin mikä olisi? Tuskin Jussi on kovin vaikutusvaltainen EU:ssa...

Mitä tulee Soiniin, niin se on hyvä jos ymmärtää politiikan jättää ja siirtyä sitten sinne hillotolpalle. Suoraan sanottuna en ole mitenkään pahoillaan koko asiasta...kautta aikojen kaikki merkittävämmät poliitikot on sen hillotolpan saanut ja tuskin Soini on poikkeus. :(

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #28

Luultavasti on liian ujo ja estynyt olemaan parrasvaloissa, tosin kuin häntä edeltänyt klovni.

Jokatapauksessa tuhoaa puolueensa, kun jättää sen ääliöiden käsiin.

Soinihan ei enää olekaan paha ihminen, kun haukkuu persuja, eikä vastusta maahanmuuttoa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Veikkaan, että Oravan blogi on poistunut viimeistään huomenna, puoleenpäivään mennessä.

Hmmm...jos tietää, että aikoo pitää kesätauon usarista voi joillakin tulla mieleen "lähteä tyylillä"...hmmm...

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Tuntuisi Orava olevan vasemmistolaiseen tapaan sananvapauden kannalla, se sallittakoot kaikille kunhan olette kanssani samaa mieltä.

Kirjoitusta en edes lukenut kerta näin tämän ensin, jätän lapsellisuudet elämään omaa elämäänsä koska aikani on sellaisten lukemiseen turhan arvokasta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Antaa nuoren immeisen purkautua, jos se helepottas!

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Voisi ainakin toimia siten, että estäisi vain joitakin huonoja blogisteja kommentoimasta. Miksi estää kaikki? Vaikka niin minäkin hiljan tein - vaikka annoinkin jokaiselle mahdollisuuden kommentoida.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"Ei pidä kirjoittaa, jos ei kestä kritiikkiä tai vastakommentointia."

Ehkä miussa on vielä vähän persua jäljellä.

Noin puolet kommentteista on kritiikkiä. Toinen puolisko on silkkaa whataboutismia , perättömiä väitteitä ja niitä "mielipiteesi on typerä" -kommentteja. Tunnen velvollisuudeksi lukea ja vastata jokaiseen kommenttiin, mutta en suoraan sanottuna jaksa. Jatkan persuista kirjoittamista ja tulen vastaisuudessakin joskus poistamaan kommentoinnin käytösä, kun ei ole aikaa vastailla, kumota virheellisiä väittämiä tai kiistellä, kun se ei mitään hyödytä. Olen nähnyt perussuomalaiset erittäin läheltä, ajatellut itsekin persusti, ja pidän oikeistoppulismia yleisesti erittäin isona ongelmana, etenkin kun eletään aikoja, joissa teoilla on tulevaisuuden kannalta tärkeä merkitys. Nyt on aika vastuulliselle politiikalle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Orava on yksi fiksuimmista blogisteista. Luin kyseisen blogin. Todella hyvä ja asiallinen ja hienosti perusteltu. Toisin kuin tämä Kososen niuhotus. Onko kommentointi päällä vai ei, on blogistin valinta, eikä siihen ole muilla nokan koputtamista. Tyytykää siihen, että voitte keskenänne ja omassa blogissa avata sanaisen arkunne vaikka sieltä alapäästä alkaen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

You might be a liberal if:

-"Ben-Hur" on uskonnollista propagandaa, mutta "Uralin perhonen" vain rikkoo rajoja."

-Naistutkimuksen opiskelu on ennakkoluulotonta tiedettä mutta teknisten ja luonnontieteellisten aineiden opiskelu on seksististä patriarkaatin pönkittämistä

-Se, että kuluttaa kuudesta kymmeneen vuotta toistaen professorin vasemmistolaisia fraaseja on akateemista vapautta, mutta laboratoriotyöt, projektiharjoitukset ja laskuharjoitukset puolestaan ovat luiskaotsaisten amisten anti-intellektualismia

-Näet rasismia kaikkialla muualla paitsi hip-hop -biiseissä, joissa kehotetaan tappamaan kaikki spermanaamat ja islamilaisessa julistuksessa, joissa vaaditaan kuolemaa juutalaisille.

-Vastustat kaikkia rotuennakkoluuloja, mutta mielestäsi kaikki valkoihoiset ovat rasisteja - joko tietoisesti tai tietämättään.

-Tervehdit muslimeja sanoilla "Salaam aleikum", mutta kieltäydyt sanomasta juutalaisille "Shalom aleikhem"

-Ristiretket ovat eurooppalaisen imperialismin osoitus, mutta jihad on sorrettujen muslimien oikeutetun raivon oikeutettu purkaus

-Jos olet mies, tukkasi on pitempi kuin tyttöystävälläsi. Jos olet nainen, olet käynyt armeijan mutta poikaystäväsi ei.

-Naista ei saa ikinä lyödä. Paitsi silloin, jos lyöjänä on toinen nainen. Tai jos kohteena on konservatiivi Huhtasaari, jolle kunnon turpasauna tekisi vain hyvää, ja itsepähän hän vain kerjää sitä.

-Olet sitä mieltä, että sukupuolenvaihdos on rohkea ja radikaali protesti vallitsevaa heteronormatiivista järjestelmää vastaan. Kun transseksuaali itse protestoi ja sanoo, että kyse on ikävän lääketieteellisen anomalian hoidattamisesta, pidät häntä vain aivopestynä järjestelmän uhrina.

-Olet kiinnostunut wiccasta, mutta mielestäsi kristinusko on karkeaa taikauskoa

-Mielestäsi teinit eivät kykene hallitsemaan seksuaalisuuttaan, mutta lapsiinsekaantujat ja raiskaajat kykenevät terapian jälkeen.

-Hizbollah on täysin legitiimi poliittinen puolue. Sensijaan Perussuomalaiset ovat vain rykelmä tupauunoja, hörhöjä, rasisteja ja luiskaotsaisia ääliöitä.

Tässä muutamia mietteitä, joita kopioin erään kuuluisan blogistin sivulta, joka esittää "Arbuusien", eli Vihreiden mielenlaatua ;)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hauska satiiri. Kukaan ei noista ehdoista pysty täyttämään juuri mitään. Liberaaleja ei siis ole? Iloitkaa ja riemuitkaa persut! Vai oliko vain muutenkin kyse harhoistanne?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oravan blogin sisältö vastaa melko tarkasti sitä miltä tosiasiat persuaatteen ulkopuolelta katsoen näyttäisivät olevan. Sisällä näitä vakavia asenneongelmia tietysti vähätellään tai jopa kiistetään.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Miltä luulisit vihreiden aatteiden näyttävän ulkopuolelta katsoen ?:P

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minulle on kyllä kerrottu. Ja valitettavasti osa mainituista asioista pitää myös paikkansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset