kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Suomelle näytettiin sen paikka (EU) roviisuissa

Suomen sijoittuminen viisuissa ei loppujen lopuksi varmastikaan yllättänyt ketään.

Loppusijoitus oli sama kuin jo niin usein aikaisemmin, eli Suomi oli osallistujien häntäpäässä. Tällä kertaa sentään finaaliin selviten.

Sateenkaariväen valtaamassa iloittelussa edes LGBT-väkeen kuuluvalla artistilla ei ole kummoisia mahdollisuuksia onnistua, jos hän tulee Suomesta.

Lordin satumainen (satunnainen) menestys näköjään kannattelee vielä viisuilijoiden lapsenuskoa Suomen menestykseen, mutta kuten  liki joka vuosi, myös nyt Saaran sinänsä varsin kelpo kappale kärsi jälleen kerran viisuissa niin yleisestä politikoinnista ja naapuriin päin vetämisestä.

Mitä tulee viisujen musiikilliseen antiin, tänäkään vuonna osallistujen joukosta tuskin löytyy uutta Abbaa tai Celine Dionia, sellaista kuraa joukossa oli. Mutta kuten sanonta kuuluu, miljoonat kärpäset eivät voi olla väärässä. 

YLE käyttää tolkuttomasti verovaroja euroviisuihin osallistumiseen. Vaikka esiintyjänä oli kyvyiltään maailmanluokan artisti ja biisi oli hyvä, niin silti kappale jätettiin toiseksi viimeiseksi.

Herää kysymys, kannattaako katsojien verovaroja tuhlata LGBT-hömppään, jossa voittaja näyttää olevan jo etukäteen tiedossa (Israel) eikä musiikin laadulla näytä olevan mitään vaikutusta lopputulokseen.  

Onneksi ei tarvitse sirotella tuhkaa haavoihin, kun Kanada kaatui murskalukemin.

Ei täällä laulaa osata, mutta lätkää kummiskin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kaksi kertaa tunnustan kisat katsoneeni "kokonaan".

Saksassa aikoinaan, kun Stefan Raab oli siellä pelleilemässä itsensä muistaakseni jopa viidenneksi. Kisat taisi olla ruottissa.

Ja tietysti Kreikan elämän aikana, kun Lordi käy jyräämässä kaiken tasaiseksi.

Tuosta Lordin vierailusta tehtiin Kreikassa vastalause Kreikassa "epäkristillisen satanismin" takia. Kuka muistaa miten sitä päiviteltiin Suomen mediassa?

Se oli huvittavaa seurattavaa, koska en löytänyt yhtään lehteä, jossa olisi mainittu, että nämä kaksi vastustavaa järjestöä olivat Pireuksen majakkaseura ja Pireuksen kristilliset akateemiset naiset. Jäsenmäärä yhteensä (muistaakseni) joitain kymmeniä!

No Lordi tuli, metelöi ja pokkasi. Siitä seurasi useita iloisia keskusteluja aikoinaan Kreikassa, jossa väkeä kiinnosti jutella alkuasukkaan kanssa lajitovereistaan Lordeista. "Miten ne noin rumia ovat?" "Olen minä nähnyt kauniitakin suomalaisia!" jne. linjalla oli moni.

Yhdelle seurueelle sain jopa uskoteltua, että lapissa asuu myöhäisnedertaaleja ja Lordin joukkuen on ensimmäinen tapaus, joka on päästetty ulos maasta ennen kauneusleikkausta..........

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jotenkin vaatimattomuus on kauniinpaa, tai ainakin suomalaisempaa. Etukäteen hehkuttaminenkin meni tällä kertaa naurettavaksi, joskin yksi arvio julkaistiin, joka ennusti häntäpään sijoitusta.
Jos Yle kustantaisi yhden laulajan edestakaiset matkat ja halvan hotellin, niin eiköhän se olisi kaikista parasta?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ylen julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:

1) tukea kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia...

"Saara Aalto ja sillä siisti. Nyt tavoitellaan voittoa."

Itse olisin valmis karsimaan osallistumisen viisuihin, mutta Yle voisi esittää viisut halukkaille.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

UMK:n taustalla olevan musiikkimaun monopoli on purettava.

Petri Muinonen

Onneksi olkoon, Saara. Eiköhän taiteellinen arvosi tullut nyt punnittua, ja ensi kerralla kun Suomikin on mukana, osallistujiksi pääsevät jälleen sellaiset yrittäjät, joita on vähemmän kuin kolmetoista tusinassa. Eipä silti, että Suomen osallistumisella olisi mitään muuta merkitystä kuin - jälleen - joutavanpäiväistä käyttöä verovaroille.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Kommentoija nro 5 ei arvatenkaan pidä Saara Aallon musiikista, koska Saara Aalto elää parisuhteessa naisen kanssa. Se syö kommentin 5 uskottavuutta.

Oman vaatimattoman näkemykseni mukaan Saaran biisi oli suhteellisen hyvä, mutta liian samanlainen monien muiden kappaleiden kanssa, eikä se siksi erottunut joukosta.

Petri Muinonen

Petri F:lle. Arvatenkaan - mutta huonosti arvattu

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

ei suomenkaan mikään hyvä ollut.. mutta Israelin oli jotain ihan kauheaa.. läski nainen kehuu olevansa kaunis, ja haukkuu poikia tyhmiksi.. ja musiikki kopioitu.

Itävallan olisi pitänyt voittaa lauluäänen ja musiikin perusteeella. muuten olisin tanskan suotunut voittamaan. tuli kylmät väreet kun kuunteli sen kappaleen

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Pitää muistaa että Suomi pärjäsi tänä vuonna ihan hyvin. Reilusti keskikastissa. Kiitos Saara! Ei se ole kenenkään vika tms jos musiikki ei vain kolahda. Ammattitaidolla tehty ja varsinkin esitetty.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Millä kriteerein arvioit Suomen kappaleen laadullisesti paremmaksi kuin Israelin?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Hömppäähän Euroviisut ovat, mutta ne silti kuuluvat kevääseen, ja sen vuoksi maksan mielelläni muutaman veroeuron niiden vuoksi. Tuhlasin jopa pari euroa äänten antamiseen.

Sekään ei haittaa, että Suomessa vuosi toisensa jälkeen hehkutetaan omaa kappaletta voittajasuosikkina mutta lopulta päädytään aina jumbosijoille. Parempi kun ottaa kaikki etukäteisarvailut huumorin kannalta.

Lyhesti kiteytettynä: HLBT-manifestaatio tai ei, kannatan lämpimästi Euroviisuja!

Ja vielä jääkiekosta... Ihmettelen suuresti jokavuotista maailmanmestaruustouhua. Amerikassa pyörii samaan aikaan dollariliiga täysillä kierroksilla, ja maailmanmestaruuskisohin pääsevät sieltä vain sellaiset pelaajat, joiden joukkueet ovat pudonneet pois jatkopeleistä.

Eikö MM-kisat voitaisi järjestää muutaman vuoden välein – ja niin, että dollariliiga pitäisi silloin taukoa ja päästäisi kaikki parhaat pelaajansa niihin? Sitähän toki yritettiin pari kertaa olympiakisoissa.

Totean tämän suurena urheilun ystävänä ja mitenkään jääkiekkoilua väheksymättä.

Juha Hämäläinen

Hukkaan menee rahat, urheilu, formulat ja viisut täyttä ajanhaaskausta. Ei edes hauskaa. Maailmassa on mielenkiintoisiakin asioita.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#11. Aika samaa mieltä formuloista.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Euroviisut eivät ole enää laulua, vaan täyttä sirkusta miljoonine valoineen ja tulisuihkeineen ja kuorolauluinen, jossa ihmiset pyörivät kuin väkkärät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei Suomikaan kaikessa voi aina olla kärkipäässä. Jos 43 osallistujamaan euroviisuissa saavutetaan puolen välin status, kuten tällä kertaa, niin ei ole perusteita kirjoittaa, että Suomelle "näytettiin" sitä tai tätä. Paljon enemmän näytettiin niille maille, jotka eivät edes päässeet loppukisaan.

Suomi on kautta aikojen voittanut kerran ja useita kertoja päässyt pistesijoille. Se on tilastollisesti katsoen aivan ymmärrettävä sijoittumishistoria eikä Suomea ole mitenkään sorsittu. Jos väestömäärään suhteutettaisiin asia, niin Suomi olisi hyvinkin korkealla, Virosta puhumattakaan. (Tällaisissa kisoissa tosin ei ole syytä juurikaan suhteuttaa asiaa väestömäärään, koska kyse on vain yhden laulun valinnasta maata kohden.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset