Kuka kehtaa kadehtia ulosottomiehen palkkaa

YLE:n MOT on tutkinut, että valtion virassa toimivien ulosottomiesten keskipalkka huitelee noin 5000 euron tasolla kuukaudessa

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/25/ulosottomiesten-tulospalkkausta-ihmettelee-oma-pomokin-keskiansio-yli-5-000

Ulosottomiehet perivät noin miljardi euroa vuodessa.

He tekevät siis erittäin hyvää tulosta valtiolle ja ovat siten palkkioittensa väärtejä. Verottajaa lukuunottamatta kukaan muu virkamies ei tuota valtiolle yhtä muikeaa summaa.

Palkkiot kuitenkin herättävät närää ja jopa valtakunnanvouti Juhani Toukola haluaisi muuttaa palkkiojärjestelmän. Voitaisiin toki kysyä, että miksi halutaan romuttaa toimiva ja tehokas järjestelmä?

Valtion virkamiesten palkat ovat yleensä taulukkopalkkoja ja peruspalkoista puhuttaessa ne ovat suorastaan naurettavia. Kuten Eurojackpot-mainoksen miljardööri sanoo, hilarious! Jos joku virkamies ahkeruudellaan saa lihaa leivän päälle, niin tarvitseeko sitä häneltä ottaa pois? Suurempi haloo nousee siitä, että heidän perimänsä miljardi pitäisi kerätä veroja korottamalla.

Valtiolla ei ole käytännössä mitään keinoja palkita työntekijöitään. Osin tästä syystä myöskään tuottavuus ei kaikissa olosuhteissa ole parasta A-luokkaa. Vaikka perintä onkin osin koneellistunut, niin eivät ne rahat siltikään tuloudu valtiolle aivan itsestään.

Hieman reilun kahden tonnin peruspalkalla ja siihen lisäksi laskettavalla keskimäärin 15% henkilökohtaisella työsuoritelisällä valtion perintätulot tulevat romahtamaan. Sen tulette näkemään, jos repomiesten palkkiosysteemi romutetaan. Henkilökohtainen työsuoriteosa ei toimi kannustimena missään muussakaan virastossa.

Se on täysin epäonnistunut ja epäoikeudenmukainen tekele, koska virkamiesten työn arvoa ei voi mitata millään yhteismitallisella mittarilla.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu