Pyöräilijöille lisää hauskuutta, vaikka hampaat irvessä.

Joskus on mukavaa irrottaa osakokonaisuuksia kontekstista, kuten otsikon uutisesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10232869

Pyöräilijät eivät todellakaan kaipaa lisää hauskuutta tapaansa edetä tehokkaasti ja silti mahdollisimman mukavasti.

Forssassa hauskuuden suunnittelijat eivät ilmeisesti ole koskaan ajaneet polkupyörällä. yli 30-vuotisen pyörälyharrastuksen syvällä rintaäänellä loihen lausumaan, ettei töyssyihin ajamisessa polkupyörällä ole mitään hauskaa. Uskoisin jokaisen vakavasti pyöräilyyn suhtautuvan ajattelevan samalla lailla.

Jokainen pyörätien tai ajoradan epätasaisuus nimittäin hakkaa näpeille ja ranteille ja osin myös selkään, aiheuttaa kipua ja särkyä ja pahimmillaan rasitusmurtumia ja kulumia ranteiden ja kyynärpäiden niveliin. Pyörätiet ja ajoradat ovat Suomessa jo riittävän huonossa kunnossa, että niihin tarvitsisi rakentaa yhtäkään keinotekoista epätasaisuutta lisää.

Miksi ei oteta järkeä käteen ja esimerkiksi vaikkapa sakoteta mopoautoilijoita tieliikennelain rikkomisesta. Nyt heidän virheistään rangaistaan polkupyöräilijöitä.  

Toivottavasti typeryys rajoittuu maantieteellisesti vain ja ainoastaan Forssaan, eikä leviä esim. pääkaupunkiseudulle, jossa on vielä tuhansia pyöräilijöille suorastaan hengenvaarallisia kuolemanloukkoja odottamassa korjaamistaan.

 

  

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu