kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Ceuta ja Melilla, osa Eurooppaa ja EU-aluetta?

Faktisesti Afrikan mantereella ja Marokon valtion alueella sijaitsevat Espanjalle kuuluvat erillisalueet Ceuta ja Melilla ovat olleet uutisissa satojen afrikkalaisten ylitettyä alueita ympäröivät korkeat ja Nato-langalla suojatut aidat viranomaisten vastatoimista huolimatta ja viranomaisia vahingoittaen.

http://www.theweek.co.uk/94326/ceuta-and-melilla-why-does-spain-own-two-...

Maalaisjärkeen ei uppoa se, että afrikkalaiset luulevat olevansa Euroopassa päästyään jompaan kumpaan kaupunkiin. Vielä vähemmän ymmärrystä riittää sille, että afrikkalaiset siirrettäisiin vapaaehtoisesti manner-Espanjaan, jos he onnistuvat jollain tavalla, yleensä väkivalloin, pääsemään alueelle. Välitön palauttaminen aidan toiselle puolelle maksaisi Espanjalle vain noin 20 senttiä per nuppi bussin polttoainekuluina.

Marokosta on tulossa uusi Välimeren reitti Eurooppaan, koska Italia on onnistunut lopettamaan Libyan kautta Eurooppaan suuntautuvan kumiveneturismin. Marokossa on eri lähteistä riippuen noin 50000-100000 jo sinne saapunutta siirtolaista odottamassa mahdollisuutta päästä EU:n lihapatojen äärelle. Määrä kasvaa päivittäin.

Aidoilla on siis valtava merkitys, mikäli Espanjan muutoin höveliä turvapaikkalinjaa ei saada kuriin. Uutisen mukaan Espanjan sisäministeri on määrännyt poistamaan piikkilangat aidoista, jotteivat poloiset maahantunkeutujat viiltele itseään niihin.

Tuli vain mieleen se, että milloinkohan etelä-amerikkalaiset keksivät hakea turvapaikkaa Ranskan Guyanasta? Se on osa Ranskaa ja siten myös Eurooppaa.

Katselin muutoin hellepäivän ratoksi mainion elokuvan das boot.

Ajankohtaista elokuvassa oli se, että saksalaisen sukellusveneen kapteeni oli huolissaan Espanjan ja Marokon erottavan Gibraltarin salmen kapeudesta yrittäessään päästä salmen läpi.

40-luvulla se ei onnistunut, mutta 2000-luvulla se tuntuu olevan helpompaa kuin koskaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tuli vain mieleen se, että milloinkohan etelä-amerikkalaiset keksivät hakea turvapaikkaa Ranskan Guyanasta?"

Itselle tuli mieleen jo aiemmin, että milloin esim. somalit keksivät lähteä Eurooppaan kumiveneellä Intian Valtameren kautta ja jouduttuaan merihätään lähellä somalian rannikkoa, tilaavat avustusjärjestön pelastamaan heidät lähimmän rannan sijasta Eurooppaan?

Juha Hämäläinen

Tilanne on sairas. Rajojen merkitys on nolla tällä meiningillä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikös jotkut "ihmisoikeus"järjestöt vaatineet noita aitoja purettaviksi koska niiden ylittäjät loukkaantuu. Yksi tehokas konsti loukkaantumisten estämiseksi olisi "paimenpoika", kun tulee tälliä näpeille niin lihakset ei oikein toimi kunnolla.

Juha Hämäläinen

Niin ja sähköisku munille voisi viedä panohalut edes hetkeksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nuo ao. alueet on eristetty metrien korkuisilla piikkilanka - aidoilla estämään rajojen yli tunkeutumisen ilman asianmukaisia papereita. Helpompihan se on toki tuolta tulla Eurooppaan, kun tehdä lauttamatka. Eurooppaan kuuluvaksi alueeksihan tuo lie lasketaan. Espanjan hallituksen taholta on tosiaan esitetty aitojen purkua. Kuinka Espanja sitten voi valvoa ulkorajojaan ?

https://www.kansalainen.fi/espanjan-sosialistisen-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU-komissio kiristää nyt Espanjaa tuomaan Eurooppaan maksimimäärä siirtolaisia kun Italiaan tuli mamukielteinen hallitus. Kiristys on helppoa koheesiorahaston rahalla jonka tietenkin Suomi ja muut EU:n nettomaksajat kustantaa ja siirtolaiset kuljetaan Espanjasta lentokoneella nopeasti Suomeen ja muihin höveleihin valtiohin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jarmo, enpä tiedä mikä on tulevaisuuden kuva, sillä viimeinen tieto on yli kaksi viikkoa tunisialaisen pelastuslaivan pelastamien siirtolaisten pääsy on estynyt jokaiseen unionin ulkoiseen jäsenmaahan. Edes Espanja ei siten suostunut ottamaan vastaan. Nyt sitten viimein on Tunisia joutunut päästämään tuon pelastuslaivansa satamaan. Siirtolaiset olisvat lähteneet Libyasta.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tuni...

Näyttää siltä, että pelastustoimet taitavat vähentyä koska mikään maa ei enää ole valmis päästämään pelastusalusta satamaansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toivottavasti olen väärässä, media on antanut ymmärtää että Espanja on ottanut siirtolaisia vastaan lähettääkseen heidät muualle Eurooppaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Jarmo, on todellakin ottanut vastaan aiemmin pelastuslaivoilta. Määrä taisi olla muutaman sadan luokkaa.

Vähemmän on informoitu miten noille siirtolaisille on käynyt maahantulon jälkeen. Siitä on uutisoitu, että on ensin sijoitettu vastaanottokeskuksiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei ole todellakaan uusi ilmiö Ceutan ja Melillan kautta tapahtuva siirtolaisten Eurooppaan pyrkiminen. Ainakin yli 10 vuotta tuo on ollut arkipäiväistä raja-aidoista huolimatta.

https://yle.fi/uutiset/3-5750128

https://www.maailma.net/uutiset/eu-ja-pohjois-afri...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nyt vain mittakaava on hieman erilainen.
Tai ainakin on olemassa riski mittakaavan kasvamisesta expotentiaalisesti.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Espanjan viranomaiset ovat hiukan valikoivia voimankäytössään: kun rajan yli tulee väkisin omatekoisilla liekinheittimillä ja syövyttävällä kalkilla varustautuneita miehiä, asiaan ei puututa. Kun taas mummo kiipeää rappusia yrittääkseen äänestää, silloin ei resursseista ole pulaa.

Ehkä asian selittää se, että nuo miehet ovat Espanjassa vain läpikulkumatkalla, mutta mummo on siellä jäädäkseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No onhan se ihan selvää että turvapaikaksi kelpaa ainoastaan se maa joka antaa ilmaisen loppuelämän.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Tuli vain mieleen se, että milloinkohan etelä-amerikkalaiset keksivät hakea turvapaikkaa Ranskan Guyanasta?"

Tämä on keksitty todennäköisesti jo heti, kun mahdollisuus on tarjottu. Esim. haitilaisia ilmestyy tuonne heti, jos saavat viisumin esim. Surinameen. Haitilaisten viisumivapaus (nyt jo lopetettu) Surinameen aiheutti juurikin joukolla tapahtuvaa perusteetonta "poliittisen turvapaikan" hakua tuolta.

https://la1ere.francetvinfo.fr/guyane/quel-peut-et...

Jos olisit seurannut esim. Ranskan presidentinvaaleja, tietäisit Ranskan Gijanan (olisiko tämä parempi nimi suomeksi?) tilanteesta. Suuri(n) osa de facto väestöstä on tullut maahan laittomasti tai on tällaisen jälkeläinen (KHL ollut viime vuosina noin 3,6). Alue elää Ranskan tuen varassa, jo ennestään nimellinen BKT asukasta kohti Etelä-Amerikan korkein. Viime vuonna siellä naamioituneet neekerit kiristivät jälleen jättisumman rahaa Ranskan veronmaksajilta aiheuttamalla suuret tappiot miehittämällä ja sulkemalla avaruuskeskuksen useaksi viikoksi. "Valkoisille" ranskalaisille Eurooppaan päin näytettiin ja näytetään keskisormea, koska elintaso ei ole tasan sama kuin Euroopan Ranskassa. Eikä voi mitenkään koskaan ollakaan, koska väestön älykkyys on etniselle koostumukselleen tyypillisellä tasolla. Saivat rikkomalla lakia palkinnon eli lisää "hätäapua" 2,1 miljardia euroa, siis neljännesmiljoona ihmistä, suunnilleen sama kuin jos valtio lahjoittaisi Oululle pari miljardia ylimääräistä, kun täällä laitettaisiin paikkoja palasiksi. Siis Ranskan Gijana houkuttelee jo itsessään väkeä, suuri osa de facto väestöstä on tullut Surinamesta, Brasiliasta ja Haitista ja näiden ryhmien välit ovat huonot! "Mielenosoituksissa" valitettiin muun muassa infrastruktuurista, no, alueen väestönkasvu on ollut aivan holtitonta, joten uutta "infraa" tarvitaan koko ajan ja nopeasti (ja pätevistä työntekijöistä on pula, vaikka jättityöttömyys). Virallisenkin, rekisteröityneen väestön määrä on vuodesta 1950 yli kymmenkertaistunut! YK antaa vuodelle 2018 lukumääräksi 289 763, kun vuonna 1950 oli 25 472.

Ceutan ja Melillan tilanteessa ei ole mitään uutta. Mikäli ymmärsin oikein El País -lehdestä pari päivää sitten, videolla näkyneet tunkeutujien tuuletukset olivat aiheellisia, koska jostain syystä heidät siirretään manner-Espanjaan muutaman kuukauden kuluessa. Jos totta, tämä on tosiaan järjetöntä. Marokko ei suostu tietenkään ottamaan takaisin. Vaikka saavat kielteisen, palautukset tuskin onnistuvat minnekään. Parin vuoden kuluttua osa on mm. Suomessa ja Oulussa.

Tämä on Ceutasta torstailta: https://www.youtube.com/watch?v=ChRQFzRWidc

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otsikon kysymysmerkissä ei ole järjen hiventä. Ceuta ei ole Marokon aluetta yhtään kummemmin kuin Ahvenanmaa Ruotsin. Afrikan mantereella sijaitsevat euroa käyttävän EU-maan alueet ovat euroaluetta.

1.1.2002 käteiseuro otettiin muuten ensimmäisenä käyttöön Ranskan Réunionilla Intian valtamerellä.

Tällä en halua vähätellä rajavalvonnan käytännön ongelmia. Niitä vähättelevät Frontexin ja liittovaltiokehityksen viholliset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tällä en halua vähätellä rajavalvonnan käytännön ongelmia."

Kuten Austaralia on osoittanut, mitään ongelmia ei ole kun käytetään tervettä järkeä eikä kuunnella vihervasemmiston itkua. Afrikassa olevilla alueilla voidaan joutua käyttämään väkivaltaa mikäli mamut pyrkivät väkisin sisään ja tämä on tietenkin ikävää. Syntyvyydensäännöstely on ainoa keino ratkaista Afrikan liikaväestön ongelmia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuitenkin Ceuta ja Melilla tulisi luovuttaa Marokolle. Näin ko. ongelma korjautuisi itsestään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Totta kyllä. En nyt viitsi vihjata Ahvenanmaahan tai Krimiin sen enempää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset