kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Tuulen suunta on muuttumassa

Eteläiset ilmavirtaukset tuovat Suomeen lämpimän ilmamassan, jollaista ei keskisyksyisin usein tapahdu. Saamme nauttia poikkeuksellisen lämpimästä syyssäästä. Saharasta virtaa välillä muutakin kuumaa kuin kuumaverisiä ihmisiä tänne pohjolan perukoille. Fillarikausi jatkuu, vaikka toissapäivänä olivatkin ns. "munat jäässä." kun kaiketi ilmastonmuutoksesta johtuen oli reipasta yöpakkasta.

Tuulen suunta on kuitenkin muuttumassa.

Tämän päivän Iltalehti kirjoittaa: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/0e6230d7-46d2-4a2e-a44a-7be621396218_u0.shtml

"Maahantulovyöry kriisialueilta Suomeen toi tullessaan ei-toivottuja ja turvallisuutta vaarantavia henkilöitä."

Minne katosi refugees wellcome?

"He voivat olla rikollisia, poliiseja tai sotilaita."

Silloisen sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan kaikki tulijat tunnettiin ja heidän taustansa tiedettiin.

https://www.suomenuutiset.fi/raatikainen-sisaministerille-milla-perusteella-nerg-vaitti-etta-jokaisen-suomeen-tulijan-tausta-tiedetaan/

Miksi siis ehtomuotoisena?

He joko ovat rikollisia, poliiseja tai sotilaita tai eivät ole, jos kerran heidän taustansa tiedetään.

Tämähän ei asiaan liity, mutta afganistanilainen, irakilainen tai somalialainen poliisi ei ole suoranaisesti vertailukelpoinen suomalaiseen poliisiin, mitä tulee vaikkapa ammattietiikkaan tai moraaliin.

"Yhtä kaikki, kädet ovat voineet olla veressä. Tällainen väkivaltapotentiaali on olemassa. Jos heillä ei ole elämässään mitään edellytyksiä laillisessa yhteiskunnassa, niin he ovat alttiita harkitsemaan myös liittymistä jengeihin tai tekemään yhteistyötä niiden kanssa."

Näin siis Iltalehti Aleksis Kiven päivänä.

Vuonna 2015 poliisi ei olisi voinut arvioida moista ääneen ilman virkarikossyytteen pelkoa.

Nyt, kun tuulen suunta alkaa hiljalleen muuttumaan, myös lyhty, jonka avulla voi etsiä sitä viisasta miestä, voi palaa kirkkaammalla liekillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun rikollisjengit "värittyvät" ja niissä väreilee monikulttuurisuus joka on kuulemma rikkaus, niin yleneekö poliisin "pamputtamiskynnys" rasismisyytösten pelon takia?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ainakin jos Ruotsiin katselee. Siellä poliisi on niin varovainen asian suhteen että antaa pampun asiakkaalle joka sillä voi hiukan sipaista ja kuvaan kuuluu tutkitaan mutta ketään ei saatu kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset