kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Poliittista väkivaltaa vai mielipuolien öyhötystä?

Timo Soini ja Suldaan Said Ahmed ovat median mukaan joutuneet hyökkäysten kohteeksi. No media on media ja hyökkäys sanasta voidaan olla terminologian kannalta montaa eri mieltä. Missään ei ole näkynyt tiedotetta siitä, oliko Soldiers of Odinin takkia käyttänyt häirikkö Soldiers of Odinin jäsen ja Suldania häiriköinyt henkilökin taitaa olla yhä tietymättömissä.

Poliittista kenttää on em. tapahtumiin liittyen varoiteltu lisääntyneen väkivallan uhasta ja vaaliehdokkaita kehoitetaan liikkumaan ryhmissä tai turvamiesten seurassa.

Miksi media ei voi olla rehellinen lukijoille ja itselleen?

Kaduillamme liikkuu satoja henkilöitä, joiden oikea loppusijoituspaikka olisi suljettu osasto. Ja tuhatmäärin sellaisia ihmisiä, joiden henkinen puoli ei ole muutoin vain balanssissa.

Nyt tapahtuneet "hyökkäykset" poliitikkoja vastaan ovat olleet yksittäistapauksia ja vaikuttavat pääasiallisesti häiriintyneiden ihmisten spontaaneilta kepposilta.

En tekisi tapahtumien valossa vielä hätiköityä johtopäätöstä poliittisen väkivallan lisääntymisestä.

Suldaankin voi mennä itseensä ja pohtia, kannattaako jakaa vaalitarroja alueella, jossa esiintyy häiriökäyttäytymistä ja väkivaltaa huomattavasti keskimääräistä enemmän.

Kansanomaisesti pohdittuna niin toimien kerjää suorastaan verta nenästään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja kuinka Yle asian ilmaisee? Häirinnän kohteeksi joutuneet, kaikki muut paitsi perussuomalaiset. Ja kuvituskuvana perussuomalaisten logo. Mikähän on viestin takana? Ettei vain Yle olisi itse suurin vaalivaikuttaja? Ja entäs eiliset uutiset, menikö putkeen "uutisointi"?

https://yle.fi/uutiset/3-10705626

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=286454...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Totena näemmä kerrotaan, että Korson kaveri yritti lyödä Soinia. Onko tästä nyt sitten olemassa video tai silminnäkijöitä? Ainakin mitä itse olen saanut silminnäkijältä havaintoja, niin tämä lyöminen olisi ollut verbaalista haukkumalla Soinia maanpetturiksi.

Onhan se verbaalinen isku vasten Soinin kasvoja, mutta ei oikeuta turvamiesten hyökkäämiseen protestoijan kimppuun fyysistä väkivaltaa käyttäen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Silminnäkijäkertomukset ovat kaikkein epäluotettavin todistelukeino.

Ministerin turvallisuus on aina etusijalla. Suojelukeinot ovat turvamiesten harkinnassa. Näillä on riittävä kokemus arvioida uhka, ei Puolakalla, joka aikaisemmasta blogistaan päätellen on "ute och cyklar".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #13

Minähän olenkin ollut sitä mieltä, että Soini olisi välittömästi ollut vietävä turvaan uhkan satuttua. Sitä nämä turvamiehet eivät jostain kumman syystä tehneet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Koska he kokemuksensa mukaisesti arvioivat uhan vakavuuden ja lopputulos oli, että Soini saattoi jatkaa tilaisuudessa. Luonnollisesti ministeri itse päättää omalta osaltaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #25

Odotellaan nyt mielenkiinnolla lopputulosta.;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Mitä lopputulosta? Eihän tilanne enää jatku.

Minulla on muuten kokemusta joukkotilaisuuksien turvaamisesta. Puolakalla tuskin on.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #46

Tilannehan jatkuu, kun poliisi tutkii.

Mistä muuten tiedät varmaksi sanoa? Taitaa sinulla olla yhtä varmaa tietoa kuin se, että olet lukenut Sauli Niinistön tutkielman.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

Älä vänkytä, tilanne on ohi.

Minulla on riittävästi kokemusta muodostaa käsitykseni tällaisista asioista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #56

Tilanne ei todellakaan ole ohi, vaan vasta alkamassa. Luulisi sinun lakimiehenä ymmärtävän tämän.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

Tilanne on ohi. Opettele suomea. Poliisitutkinta ja/tai sitä mahdollisesti seuraava oikeudenkäynti eivät ole "tilanteita". "Tilanne" oli se, mikä tapahtui kokouksessa.

Käsität asioita väärin, mutta jankutat silti loputtomiin samaa asiaa. Olisiko tuolla ilmiöllä jokin nimi?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #63

Tilanne ei ole ohi. Sen nimi on luetun ymmärtäminen. Hyvää päivän jatkoa kuitenkin sinulle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Ryhtyisit vaikka kansanedustajaehdokkaaksi. Vähäiset kykysi näyttäisivät sellaiseen riittävän (tosin eivät itse kansanedustajan työhön).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #68

Minä taas oletan, ettei kommentoija Jussilan ominaisuudet sopisi niinkään kansanedustajaehdokkaaksi kuin kansanedustajaksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja väkivaltaa en hyväksy keneltäkään, enkä kenenkään toimesta. Mutta tällainen avoin vaikuttaminen verorahoin on törkeää!

Ps. Laitoin Ylelle linkin vaalivaikuttamisesta itselleen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Suoraan sanottuna puolueenne on flirttaillut väkivallan kanssa Tony Halmeen ajoista alkaen. Välillä enemmän välillä vähemmän. Nykyinen puheenjohtajanne on maalittanut toimittajia, olette puolustelleet Oodinin sotureiden kaltaisten toimijoiden puuhastelua ja olette kiivaasti vastustaneet vihapuheen kriminalisointia. Vaalivideonne on vain johdonmukainen askel tällä tiellä.

Vaikka kuinka toisin haluaisitte kuvitella, on tällaisella toiminnalla vaikutusta myös niihin mielenterveysongelmaisiin jotka kokevat hallitsematonta vihaa. Te annatte heille suunnan ja kohteen. Ja kun väkivallan tekoja tulee, te vetäydytte vastuusta... Toivottavasti tämä ei pääty henkirikoksiin. Onko todellakin liikaa vaadittu jos teiltä pyydetään vastuullisuutta?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suoraan sanottuna valehtelevat ja levität puhdasta sitä ihteään, (vaali)propagandaa ja mustamaalausta. Aika surullista sinänsä kun osaat kirjoittaa ihan järkeviäkin. Ainoa oikea vastaus tähän on se, että en laskeudu tasollesi. Jos edes sitä kohtaa miettisit, että mainosvideo on mainosvideo ja jos vaikka somesta haluaa vihaa etsiä sitä löytyy youtuben parin hörhön livechäteistä joilla ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten kanssa ja joiden öyhötys on usein kännisellaista vaikka koskaan ei tiedä joskus joku niistä innostuu öyhöttämään tarpeeksi täpinöissä on livenä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kirjoitin tuossa alempana mistä johtuu, että psyykkisesti sairaat ovat kaduillamme. Ei siitä voi persuja syyttää, vaan aiempia hallituksiamme, jotka ovat tämän muutoksen sallineet. Pitää mennä siis ajassa taaksepäin 1990-luvun päätöksentekijöihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kuka on kehoittanut väkivaltaan, kerro. Korruptiosta kertova vaalivideo? Sitäkö yrität selittää?

Minä en ole puolustanut väkivaltaisia idiootteja koskaan. Linkkaa tähän, jossa puolue on puolustanut tai kehoittanut väkivaltaan. Ole hyvä.

Jokainen vihapuhuja ja väkivaltainen idiootti on siis perussuomalainen. Jokainen, joka selittää asian noin, on itse kovin vähällä älyllä varustettu.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #10

"Jokainen vihapuhuja ja väkivaltainen idiootti on siis perussuomalainen. Jokainen, joka selittää asian noin, on itse kovin vähällä älyllä varustettu."

Suosittelen jotakin luetun ymmärtämisen kurssia. Tai vaihtoehtoisesti sitä, että vältät jatkossa laittamasta sanoja toisten suihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #36

Te olette vastuussa, teidän pitää.. jne Ketä mahdoit tarkoittaa? Vasemmistoliittoa vai vihreitä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #47

Ano Turtiainen kirjoitteli kaikenlaista joista kovin kai on tuo miljoonannen kerran esiinnostettu facebook - päivitys. Tämä alkoi kiinnostaa tiettyjä tahoja vasta kun herra hakeutui politiikaan jossa tiettyjen tahojen harrastus on tonkia 24/7 jokaisen varavaltuutetun twuutteja vuodelta 2004 ja lähettää näitä juttuvinkkeinä mediaan. Mutta. Jos tietyt tahot ovat niin alhaisia kun ovat ei se oikeuta laskeutumaan samalle tasolle, tällä kertaa Kari Keron.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #47

Puolueohjelmassa pitäisi siis olla kehotus väkivaltaan ennen kuin Mara vakuuttuisit? Kysyit kuka ja linkitin kuka.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #43

Koska aloitin väitteeni Halmeesta, niin käykööt tämä esimerkistä:
"Halme totesi 7. helmikuuta 2006 eduskunnassa, että ”jokaikiseltä pedofiililtä pitäisi leikata munat irti, lyödä ne tapilla perseeseen ja heittää ne loppuiäksi linnaan”

Lähde wiki.

Halla-aholla on monenmoista:
"”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” "

Jussin viisauksiin voi tutustua laajemminkin: https://fi.wikiquote.org/wiki/Jussi_Halla-aho

Haluatko, että kaivan lisää?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #53

Kaksi ikivanhaa asiayhteydestä irroitettua homovastaista lainausta voi vittuilumielessä selittää vaikka pienellä peniksellä, epävarmuudella omasta seksuaalisuudestaan (kaappihomo), mutta jos tästä vetelee johtopäätöksen perussuomalaisten yleiseen väkivallalla flirttailuun niin trollaa, vetää lokakampanjaan tai olisi syytä varata aika lekurille.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #57

Millaisia ovat sitten vaikkapa Huhtasaaren seuraajat?

http://www.migranttales.net/laura-huhtasaaren-vaki...

Ongelma ei niinkään ole yksittäiset postaukset, vaan se, että tämä on aivan liian normaalia ja hyväksyttyä perussuomalaisten piireissä. Jos näistä kommentoi, niin vihaa koitetaan paketoida heidän toimestaan sananvapauden suojaan.

Ja sitten kielletään kaikki. Ihan oikeasti, jos todella haluatte olla väkivaltaa vastaan, niin teidän täytyy reagoida tällaiseen roskaan mitä vaikkapa Huhtasaari suvaitsee seinällään tai liian moni kunnallistason politiikkonne suoltaa julkisesti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #67

"Ongelma ei niinkään ole yksittäiset postaukset, vaan se, että tämä on aivan liian normaalia ja hyväksyttyä perussuomalaisten piireissä."

Älä valehtele!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sen verran korjausta blogiisi, että kaduillamme liikkuu tuhansia ellei kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden lopullinen sijoituspaikka olisi mielisairaalan suljettu osasto.

Tämä on seurausta politiikastamme, kun mielisairaaloita lakkautettiin ja psyykkisesti sairaat ihmiset siirrettiin avohoitoon. Aikoinaan työskentelin itse Oulussa Oulunsuun sairaalassa, aiemmin piirimielisairaalassa. Nyt sekin laitos on saneerattu asunnoiksi ja potilaat ovat avohoidossa kaduillamme.

Aiemmin nämä ihmiset olivat hyvässä kontrollissa, eivätkä aiheuttaneet kanssakulkijoille uhkaa. Nyt se uhka on koko ajan olemassa kun liikut ihmisvilinässä, eli et voi koskaan tietää, mitä tapahtuu.

Tuo poliittisen uhan masinointi on jotakin aivan outoa valtamedialta. Mitä ihmettä taas tällä aiotaan saada aikaiseksi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tämä on seurausta politiikastamme, kun mielisairaaloita lakkautettiin ja psyykkisesti sairaat ihmiset siirrettiin avohoitoon. Aikoinaan työskentelin itse Oulussa Oulunsuun sairaalassa, aiemmin piirimielisairaalassa. Nyt sekin laitos on saneerattu asunnoiksi ja potilaat ovat avohoidossa kaduillamme.
"

Muutamalta hoitajalta kuultu samaa, joten Puolakka mahdollisesti ei ole tuossa lainkaan väärässä.
Mieluusti tietenkin lukisi mistä syistä avohoito lisääntyi ja mikä oli lopputulos hyöty/haitta. En vain tiedä toistaiseksi vastausta tuohonkaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hienoa, että osasit nyt kirjoittaa nimeni oikein. Puolukka on kyllä marjana erittäin hyvä, mutta arvostan edesmennyttä miestäni ja lasteni isää niin paljon, että soisin hänen minulle antamansa nimen kirjoitettavan oikein.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #24

"Hienoa, että osasit nyt kirjoittaa nimeni oikein."

Ai sellaistakin on sattunut. Sydämelliset pahoitteluni.
Automaattinen tekstinkorjaus alkaa olla itselleni kirosana. Nyt pistän tuon tietenkin Huawein kännykän piikkiin, jolla olen useamman kuukauden kirjoitellut - kiinalaisten vika selvästikin.

Plus alan kohta googlettaa miten tämän kännyn kohdalla automaattinen "korjaus" otetaan käytöstä pois. Ei meinaan ollut eka kerta, kun siitä tulee ongelmia. Sotkee joskus sanojen lisäksi lauserakenteita.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Mieluusti tietenkin lukisi mistä syistä avohoito lisääntyi ja mikä oli lopputulos hyöty/haitta. En vain tiedä toistaiseksi vastausta tuohonkaan."

Rami,

alla linkki, jossa tietoa avo- vs. laitoshoidon kummallisuuksista.

Merkittävin avohoidon lisääntyminen tapahtui v. 1990 -laman seurauksena.

Tutkimustietoa löytyy paljonkin, kun laittaa hakuun: milloin mt-potilaiden avohoitoon siirtäminen tapahtui?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122087-psykiatri-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #40

Paljon kiitoksia Mirjamille. Kokeilen tutustua aiheeseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Käsittäneeksi nämä pari poliisia kaatoivat samalla muutaman ihmisen vaarantaen näiden "terveyden" . Aika outoa jos poliisit ei saa tollaista kuulapäätä puhumalla rauhoittumaan, onko edes yritettykkään?

Onko muuten tämä huhu että Soinia on yritetty lyödä lähtenyt liikkeelle Elon twiitistä jossa näin väittää?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No jos kuulapää vaikka on ollut kännissä tai muuten aineissa, niin ei se sanallinen rauhoittaminen ihan aina auta.

Sinällään vaikea ilman videota sanoa mitä siellä on tarkalleen tapahtunut.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Lehtisen kootut selitykset, osa 10. Turvamiehet ovat paikalla siksi, että vaalirauha säilyy. Jos joku tulee sitä häiritsemään, on oikein että otetaan kiinni ja poistetaan alueelta, vaikka niputettuna jos tarpeen. Tutkinta selvittää lopullisesti mitä tapahtui. Taatusti ketään rauhallisesti ja asiallisesti käyttäytyvää ei olisi noin poistettu.

Eiköhän 90% suomalaisista (ei-persut) ole tätä mieltä ja persuistakin se fiksumpi puolisko. Sitten on se (onneksi pieni) porukka, joiden mielestä Odinin soturit ja muut hörhöt saisivat vapaasti häiritä vaalitapahtumia öykkäröinnillään. Onneksi emme ole vielä siinä pisteessä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Näränen tappelee ihan rauhassa itsensä kanssa omine omituisine oletuksineen.
Joko Näräsellä on todisteet että Soinia on yritetty lyödä, niitä todisteita on kaipaillut moni muukin joka ei niele ihan kaikkea tuubaa jota "laatu"mediat ulos kehtaa sylkeä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #77

Eiköhän viranomaiset selvitä, mitä on tapahtunut. Ja minä uskon perinteisiin tiedotusvälineisiin, sinä Mitä Vittua-mediaan. Jokainen tavallaan :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkein epäilevämpiä näyttävät taas kerran olevan persujen ja tähtilliikkeen ja kannattajat

Sellaista se on, kun oma ideologia kompuroi, niin silloin pitää hakea syytä ja seurausta aina jostain muualta.

Vaihtoehtoinen totuus on näille ryhmittymille juuri ominiaista.

Kannattaa lopettaa kokonaan näiden valtamedioiden seuraaminen, jos se tuo noin paljon murhetta elämään.

Totuus tekee kipeää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Luitko Petteri kommenttini, jossa kerroin mistä johtuu, että psyykkisesti sairaat ovat keskuudessamme kaduilla vaarana meille kaikille kansalaisille, ei ainoastaan poliittisille päätöksentekijöille.

He protestoivat, koska heillä on huono olo. Tähän huonoon oloon pitää saada muutos ja se muutos lähtee siitä, että nämä ihmiset saavat hoitoa.

Ensinnäkin yksilötasolla ja toiseksi yhteiskunnan muuttamisella siihen suuntaan, että jokaisesta pidetään huolta, eikä jätetä yksin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

On tosiaan mielenkiintoista, että ääripersujen lisäksi myös tähtiliikkeen edustajat, Puolakka etunenässä, ovat lähteneet innolla kyseenalaistamaan kaikkea paikalla tapahtunutta ja jotkut jopa syyttelemään työtään tehneitä turvamiehiä. Tähtiliike näyttää olevan persujen hengenheimolaisia, mutta vieläkin venäjämielisempi kuten Janitskinin otto ehdokkaaksi osoittaa.

Eipä tainnut Paavokaan arvata, minkälaisen matopurkin tuli aukaisseeksi. Mutta vuoden päästä hänellä voi olla taas uusi "puolue" johdettavanaan, vikkeläkäänteinen kun on :D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kyllä Paavo taisi arvata. Ei hän täysin tyhmä ole. Mm. siitä Paavonkin venäjämielisyydestä en vain satu pitämään yhtään. Monet on vakuuttanut siitä että on vain isänmaallinen, mutta siitä on kauan aikaa kun ihan naiivi olen ollut.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mitä se Näränen taas länkyttää?

Lue nyt tuo kommenttini mitä ajattelen siitä, kun psyykkisesti sairaat ihmiset on laitettu keskuuteemme avohoitopotilaina. Se on oman politiikkamme seurausta ja jos minä Tähtiliikkeen edustajana voin vaikuttaa siihen, niin ihan varmasti haluan, että ihmisille annettaisiin heidän tarvitsemansa kunnollinen hoito, oli vaiva sitten mikä tahansa.

Jopa sinulle sen Suomen kansalaisena soisin, vaikka solvaatkin minua blogista toiseen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #41

Ritva Puolakka, tuosta asiasta olen kanssasi aivan samaa mieltä ja näkemystäsi tuossa aikaisemmin itse asiassa suosittelinkin. Tähtiliikkeestä minulla on oma mielipiteeni, mutta en ole halunnut solvata sinua. Pyydän anteeksi, jos siitä on se vaikutelma syntynyt.

Tämä vähän kärkeväkin kommentointini sai alkunsa, kun olen ihmetellyt haluasi todistella tapahtumien kulusta, vaikka et ole ollut silminnäkijänä, vaan saapunut omien sanojesi mukaan paikalle 20 minuuttia myöhemmin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #66

Blogissani siis ihmettelin, miksi Soinia ei ole viety turvaan, vaikka vakava henkeen ja terveyteen kohdistuva uhka on lehtitietojen mukaan ollut olemassa. Kuitenkin hetken päästä hän nauravaisena suostuu kuvattavakseni.

En siis usko, että siellä on todellista uhkatilannetta ollut, vaan asiassa on ylireagoitu. Silminnäkijälausunto tukee tätä käsitystäni.

Tilanne ei siis ole vielä ohi, vaan poliisi tutkii nyt asiaa. Toivottavasti jollakin paikalla olleella on videokuvaa tapahtumasta, niin silloin tarkasti selviää, mikä se tilanne on oikeasti ollut.

Ei pidä uskoa suorilta valtamedian esittämää totuutta, vaan aina pitää kyseenalaistaa. Jos haluat, niin voidaan tästä jatkaa keskustelua omassa blogissani.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kiinnitin huomiota Kososen kirjoituksen pariin viimeiseen virkkeeseen. Hänen mielestään Suldaan kaivoi verta nenästään, kun meni jakamaan vaalimainoksiaan alueelle, jossa esiintyy häiriökäyttäytymistä ja väkivaltaa. Ei Itäkeskus tietääkseni ole mikään erityinen väkivallan pesä vaan alue, jossa liikkuu paljon ihmisiä ostoskeskuksessa ja sen liepeillä, hyvä paikka jakaa vaalimainoksia. Aivan outo on Kososen ajatus siitä, että väkivaltaiset rentut saisivat määritellä, missä demokratiaan kuuluvaa vaalimainontaa saa tehdä ja missä ei.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuulehan Närästys ei kun Näränen siis.

Missä kohtaa olen lausunut, että väkivaltaiset rentut saisivat määritellä, missä demokratiaan kuuluvaa vaalimainontaa saa tehdä ja missä ei.

Amerikan englannissa on lauseet street smart ja street wisdom. (Suomeksi maalaisjärki)

Käsitteeseen street smart kuuluu mm. oppi siitä, ettei yksinäisen kulkijan kannata tunkea väkisin älämölöä pitävän häirikköjoukkion läpi, vaikka siihen absoluuttinen oikeus olisikin.

Yhtäläinen oikeus esim. Näräsellä on mennä paikallisen Hells Angels chapterin toimistolle lausumaan keskisormi pystyssä mielipiteensä motoristeista. Uskoisin, ettei Näränen tee kuitenkaan näin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Suldaan on ollut jakamassa vaaliesitteitään Itäkeskuksen asemalla tai sen liepeillä, niin olen ymmärtänyt. Ei tietääkseni ollut uhoamassa tai ärsyttämässä ketään. Mikä siellä on mielestäsi sellaista, että Suldaanin olisi pitänyt olla "street smart" ja pidättäytyä vaalimainostensa jakamisesta? Onko Itäkeskuksen asema jollain tavoin Odinin soturien tai muun vastaavan roskajoukon hallussa olevaa aluetta? En ole ainakaan kuullut, sen mitä olen läpi kulkenut niin ihan tavalliselta asemalta on vaikuttanut. Ja jos näin olisi, niin heidät pitäisi kyllä virkavallan toimesta häätää sieltä välittömästi, että muut, koskien myös vaalimainoksia jakavia poliitikkoja, saavat olla rauhassa.

Kun olet sitä mieltä, että eduskuntavaaliehdokkaan pitää käyttää "maalaisjärkeään" ja ymmärtää olla tekemättä demokratiaan kuuluvaa vaalityötään, koska joku asemalla pyörivä roskasakki ei pidä siitä, niin olet kyllä pahasti hakoteillä!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nämä petterit ovat ulkoistaneet ajattelunsa medioille, kaikki mitä sieltä syöttävät on kiistattomasti aina totta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suldaankin voi mennä itseensä ja pohtia, kannattaako jakaa vaalitarroja alueella, jossa esiintyy häiriökäyttäytymistä ja väkivaltaa huomattavasti keskimääräistä enemmän.

Kansanomaisesti pohdittuna niin toimien kerjää suorastaan verta nenästään.
"

Tuo tosiaan toivottavasti on provo. Ilman provoiluahan nykyään ei näkyvyyttä juuri saa.
Ymmärrän kyllä kansanomaisen pohdinnan ja ns. maalaisjärjen käytön, muttei sopine tähän kohtaan sillä tavoin kuin blogisti tulkitsee. Tuskin tuo alue ihan niin no-go on etteikö voisi toivoa voivansa tehdä vaalityötä siellä ilman ylenmääräistä häirintää.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Aika outoa ajattelua minusta että tietyillä alueilla ei voisi tehdä vaalityötä. Ilmeisesti noilla alueilla asuvat pitää jättää rauhaan ja itseään voi pelkästään syyttää. Olen kyllä itsekin hengaillut paikoissa jotka on listattu Suomen top 10 'vaarallisimmiksi' paikoiksi henkirikosten ja asukasluvun perusteella. Tällaisia vaarallisia paikkoja joita en suosittele kenenkään kokeilemaan ovat esimerkiksi Kuopion tori, Petosen kaupunginosa ja Rantakylä Joensuussa. Sain kiittää onneani niistä sadoista kerroista joilla olen noissa paikoissa käynyt ettei sattunut mitään pahempaa. Muta jos jotain olisi sattunut, niin oma vikahan se olisi ollut. Yksikin vuosi joku heilui haulikon kanssa torilla, vaan silti ihmiset kerjäävät verta nenästään joka päivä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kymenlaakso on myös saatanallista seutua. Tilastoistakin sen voi nähdä. Masokistisista syistä ja extreme-vaaranpaikkoja harrastavana oleskelen alueella edelleen. Tosin en ole vielä uskaltautunut vaalityötä tekemään saati ehdokkaaksi. Joku raja pitäisi kai olla uhkarohkeudellakin.

Jooh, samaa mieltä siitä ettei Suomeen saa syntyä alueita, missä ei voisi vaaliehdokas kulkea ilman armeijan apua.

Ilkka Huotari

Ainoastaan yksi kansanedustajaehdokas pahoinpideltiin poliittisin syin niin, että käsi murtui ja tuli muita pienempiä vaurioita.

Muilla uhreilla ei ole mustelman mustelmaa.

Tästä ei media ole ihan näkyvästi uutisoinut, joten moni ei varmaan edes tiedä tällaisesta tapauksesta mitään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mikä tapaus tämä on, kun en ole kuullutkaan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Ohoh! Miksi Yle puhuu vain kahdesta tapauksesta, Soinin ja tämän toisen, vaikka Huuhtanen on joutunut oikeasti rajun väkivallan uhriksi?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #33

Ehkä Ylen mielestä tuo on "erilaista väkivaltaa", jota ei tarvitse uutisoida.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Medialla toki on omat motiivinsa - aina eivät ihan tasapuoliset. Joku perussuomalaisen saama tappouhkauskin jäi pahemmin uutisoimatta. Mutta toisaalta uskon lähes kaikkien politiikkaan lähtevien saavan uhkauksia .. kaikista nyt ei vain puhuta.

Eikä esim. tuo Panu tietenkään ole julkisuusarvoltaan mikään Soini tai edes Musta Leijona (Suldaan Said Ahmed). Lieneekö niitä YouTubeen alati kuvaavia henkilöitä - käsittääkseni.
Twitter-tappeluista sain sen kuvan että oli saanut kätensä paskaksi jonkun kurdin takia. Tännekin kirjoittamaan tullut Anter Yasa otti ainakin kunnon pultit ja puolusti väkivaltaa (mitä en voi kannattaa). Ei nyt edes ärsyttävää jätkää pidä suoraan turpiin vetämään lähtä. Tuntuu porukat käyvän kierroksilla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Poliittista väkivaltaa vai mielipuolien öyhötystä?"

- Mielestäni ansaitsemme enemmän vaihtoehtoja!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä vähättely jatkuu niin kauan, kunnes joku persu kohtaa vastaavaa, toivottavasti niin ei käy, mutta vasta silloin vähättely loppuu.

Jos näin kävisi, niin meillä olisi täällä puheenvuorossa kymmeniä blogeja siitä kuinka yhtä puoluetta vainotaan, sananvapaus on viety ja varmasti tekijänä oli joku vihervassari.

Silloin ei eipäiilä mitään, ei aseteta kyseenalaiseksi tapahtunutta, vaan kaikki on valtamedian ja vaihevasemmiston syytä.

Dosentti vaatii poliisilta välittömiä toimia, sillä eihän tällaista voi antaa Suomessa tapahtua, vai onko poliisikin puolueellinen.

Ootte te kyllä hauskoja kirjoittajia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuossahan Ilkka Huotari toi juuri esille Panu Huuhtasen rajun pahoinpitelyn. Miksi sitä vähätellään, kun edes Yle ei siitä uutisoi? http://kosonenjuhapekka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä kysymys on poliittinen väkivalta JA mielipuolten öyhötys, eivät ne sulje toisiaan pois. Kovasti on halua tässä ketjussa syyttää meitä avohoitopotilaita siitä ja tästä, mutta me olemme sentään hakeneet ja saaneet apua mielenterveysongelmiimme. Poliitikkojen joukossa on näitä hoitamattomia tapauksia, jotka voivat olla paljon vaarallisempia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Keskimäärin joka sadas vastaantulija on jollain tavoin mielenterveysongelmainen, jos ei useampikin. Korson maalaismarkkinoilla on kaiketi ollut tuhansia ihmisiä.
Ei siis olisi epätodennäköistä, että mielipuolisuustekijä olisi mukana tapahtuneessa. Selvyydeksi ehkä korostettava, etten tarkoita Soinia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kummallista syyttelyä perussuomalaisia kohtaan vaikka mitään näyttöä perussuomalaisten syyllisyydestä ei ole olemassa. Vihapuheet tälläkin palstalla tulevat pääsääntöisesti vihervasemmiston taholta, huomaavatko onnettomat kuinka vihaisena he näyttäytyvät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset