kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Mikä vasemmistoliittoa ja vihreitä oikein vaivaa?

Luin aamuvarhaisella Helsingin Sanomien nettilehteä ja huomasin lukiessani vaihteeksi yhteiskunnan kannalta positiivisen uutisen:

"Toistuvasti sakkonsa maksamatta jättävä voidaan jatkossa tuomita vankeuteen."

Lain uudistuksen on tarkoitus astua voimaan tosin vasta 2021 eikä heti, mikä sinänsä on harmillista, koska nämä yhteiskunnan vapaamatkustajat aiheuttavat veronmaksajille melkoiset lisäkustannukset vuosittain.

Harmillista on myös se, että lakiuudistusta vastustivat sekä vihreät että vasemmistoliitto.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006052700.html

Kysynkin näin vaalien alla, että mikä vasemmistoliittoa ja vihreitä oikein vaivaa, koska he ovat ottaneet elämäntehtäväkseen vastustaa likimain kaikkea yhteiskunnan kannalta järkevää ja vastavuoroisesti kannattaa lähestulkoon kaikkea, mikä on omiaan romahduttamaan länsimaisen yhteiskunnan perustan.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Erittäin odotettu lakiuudistus ja kuten sanoit, olisi pitänyt astua voimaan jo ajat sitten.

Mikä Vasemmistoliittoa ja Vihreitä oikein vaivaa?

Kommunismin oppeihinhan kuuluu vallankumous joka toteutetaan sisältäpäin juurikin mainitsemallasi tavalla, romahduttamalla länsimaisen yhteiskunnan perusta. Tähän kuuluu kaikkien lakien, kurin ja järjestyksen halveksinta ja sääntöjä vastaan kapinointi.

Vasemmistoliitto on SKP:n perillinen eli ei mitään uutta auringon alla.

Vihreiden juuret sikiävät DDR:stä jossa Stasi keksi vihreän aatteen varjolla häiritä Länsi-Saksan talouselämää. "Stasin luomus siirtyi Suomeen jossa se elää sitkeästi yliopiston kahviloissa sekä lehtien ja Yleisradion toimituksissa", Aarno "Loka" Laitinen kirjoitti aikanaan.

Sama kommunistinen vallankumousaate ohjaa siis myös vihreitä.

Aate yhdistää.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Seurausta viime vuosien politiikasta.Yksi vanki suljetussa laitoksessa maksaa 214,50 vuorokaudessa.Olisko järkevämpää ohjata yhteiskuntapalveluun ?

Ripaus sosialismia tekisi nyt hyvää poliittiseen vaalikenttään .Rakennamme hyvinvointia vain hyvin toimeentuleville ihmisille. Kun ongelmat ovat vuosia kasaantuneet, alamme rakentaa koulutusta ja työpaikkoja näitten ongelmien ympärille. Tämän me sitten joudumme kaikki maksamaan.
Sosiaalinen pääoma on yhteiskunnan peruspilareita.Kukin voi päätellä kuinka paljon olemme sitä menettäneet viime vuosina.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Chain-gang, rantojen , teidenvarsien ja pysähdyspaikkojen siivousta. Ei mennä kuitenkaan Stalinin tasolle, vaikka Kymijoen kanava vähän houkutteleekin!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Päivän Hesarissa vihreiden Haavisto muistutti myös siitä että maassa laittomasti oleskeleville pitää saada tilapäinen oleskelulupa. Muutama päivä sitten hän spekuloi sillä että hävittäjät pitäisikin ottaa ilmastosopimusmaaperusteella, ei niiden sopivuuden tai suorituskyvyn perusteella. Eli kyllähän noita noita typeryyksiä vihreiltä tulee jatkuvalla syötöllä, kommareista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Vihreät ovat arbuuseja: vihreitä pinnalta, punaisia sisältä. Пожалуйста.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Yksi vanki suljetussa laitoksessa maksaa 214,50 vuorokaudessa.Olisko järkevämpää ohjata yhteiskuntapalveluun ?"

Ei olisi, koska nykymuotoisesta yhdyskuntapalveluksesta puuttuu tuntuva rangaistuselementti ja siten sen estävyysvaikutuksenkin kanssa saattaa olla vähän niin ja näin. Kunnon pakkotyötuomio olisi asia erikseen, mutta sellainen ei nykyoloissa ole mahdollista koska "ihmisoikeudet".

Toisaalta rikollinen "six feet under" ei maksa yhteiskunnalle latin latia ja lisäksi kuolemantuomion läpikäyneiden rikollisten kohdalla rikoksen uusimisprosentti on hämmästyttävän matala, nimittäin - yllätys yllätys! - pyöreä nolla. Raskaimpien rikosten osalta olisikin syytä palauttaa kuolemantuomio, mutta tietenkään näin ei tehdä, koska "kansainväliset ihmisoikeussopimukset".

Vähän off topic, mutta milloinkahan vihreät ja vasemmistolaiset ihmisystävät aktivoituvat kampanjoimaan tätä mainiota uutta suomalaiskeksintöä vastaan? Hyppypanos tulee onnekkaasti paikkamaan sen aukon maanpuolustuksessa, joka syntyi, kun Suomi vihervasemmiston johdolla luopui jalkaväkimiinoista:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-s...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Mikä vasemmistoliittoa ja vihreitä oikein vaivaa?"

Yksi vaivaava asia taitaa olla vahva ideologiapainotus eli dogmatismi. Asioita tehdään kirjoitettujen oppien mukaisesti, ei sen mukaan, toimiiko asia ja mitkä ovat käytännön vaikutukset. Vihreiden kohdalla se vanha viisaus "emme opi koulua vaan elämää varten" on muuttunut muotoon "elämä on koulun jatke, jossa oppikirjojen ulkopuolella ei ole mitään ja kysymyksiin pitää vastata oppikirjan sanoilla"

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kansalaisen oikeustaju on kovilla etenkin HeSan selkeistä vaikutusyrityksistä johtuen. Yle valikoivalla tiedottamisellaan saa samat risut.
Lukekaapa Mikko Paunion blogi tämän lisäksi.
Koskahan Pohjanmaalla tartutaan ...isiin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8:
Hesarin voi tilata tai olla tilaamatta. Ilmankos LT-levikki onkin pudonnut tuonne 220 000 kappaleeseen oltuaan joskus piirua alle 500 000. Ylen kohdalla vaatimukset ovat kovemmat, koska se rahoitetaan verovaroilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kannatan, että toistuvasti sakkonsa maksamatta jättäneitä voidaan rangaista vankeusrangaistuksella, mutta.... ehkä tässä pitää hakea sitä juurisyytä mikä siinä on huono asia että ymmärtää vihreitä ja vasemmistoliittoa.

Äkkiseltään mietittynä ongelma on se että on huomattavan paljon ihmisiä joilla ei ole tarpeeksi rahaa maksaa sakkoja.

Pitäiskö tätä sakkojen muuntamista vankeudeksi sitten tasapainottaa lisäämällä sosiaalimenoja niin paljon, että vankilaan ei joudu sellaisia jotka laskevat ruokarahoja kymmensenttisistä ja näpistävät joskus makkarapaketin?

On kuitenkin tosiasia että melkoisen paljon rikollisuudesta on seurausta olosuhteista, kuten köyhyydestä eikä siitä että ihminen itse olisi jotenkin rikollista ainesta.

Tämä pitäisi tasapainottaa niin, että sinne vankilaan joutuisi vain ne psykopaatit.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kaarnattu on joko trolli tai lapsellinen pelle.

"Vankilaan ei joudu sellaisia jotka laskevat ruokarahoja kymmensenttisistä ja näpistävät joskus makkarapaketin?"

Juuri siksi on kehitetty tämä keinotekoinen kuuden näpistyksen määrä, ettei nakkivarkaat saa liiallista rangaistusta teostaan.

Vankilaan joutuvat lähinnä ammatti- ja taparikolliset, joilta yllättäen ja useimmiten löytyy sakkorahat viimeistään vankilan portilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Juuri siksi on kehitetty tämä keinotekoinen kuuden näpistyksen määrä, ettei nakkivarkaat saa liiallista rangaistusta teostaan.

Vankilaan joutuvat lähinnä ammatti- ja taparikolliset, joilta yllättäen ja useimmiten löytyy sakkorahat viimeistään vankilan portilla."

Ammatti- ja taparikolliset joo, jos eivät näpistä nakkeja siksi kun ei ole resursseja elämiseen. Siinä vaiheessa jos nakkivarkaat joutuvat niin sitten homma ei toimi.

Itse pidän melkoisena ongelmana sitten näitä päihdeongelmaisia sossurahoilla eläviä pummeja jotka tuhoavat vuokra-asuntoja ja joilta ei voi saada mitään korvausta kun ei ole mitään omaisuutta.

Se että on päihdeongelmaa ja se että on persaukinen ei oikeastaan riitä vankilalle, vaikka varastaisi nakin, mutta se että tuhotaan toisten omaisuutta on sitten sellaista touhua että vankila on oikea paikka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset