kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Halla-aho ja tytöt

Millä mielin puolueet käyvät kohti hallitusneuvotteluja? Tähän kysymykseen vastaavat puolueensa puheenjohtaja Jussi Halla-Aho (ps.) sekä puolueiden varapuheenjohtajat Sanna Marin (sd.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja Katri Kulmuni (kesk.). Studiossa ovat myös politiikan asiantuntijat Elina Kestilä-Kekkonen ja Heikki Paloheimo. Olli Seuri juontaa.

https://areena.yle.fi/1-4584848?autoplay=true

Halla-ahon ilmeistä ja eleistä oli nähtävissä, että hän olisi mieluummin viettänyt aikaansa muualla kuin kuuntelemassa tyttöjen höpinöitä. Kieltämättä hän erottui söpöjen tyttöjen joukosta muutoinkin kuin älyllisesti.

Mahtoiko Halla-aho haastatteluun tullessaan olla edes tietoinen, etteivät muut ns. puheenjohtajat vaivautuneet paikalle, vaan läsnä oli puolueiden johtajiston 2. porrasta eli ns. tyttöosastoa, joka vaaleissa kalasteli nimenomaisesti naisten ääniä.

Perussuomalaisia olisi tasapuolisuuden vuoksi pitänyt edustaa Laura Huhtasaari, jotta tyttölinja olisi ollut johdonmukainen.

Pissistyyliin Sanna vaikutti valinneen kaverinsa etukäteen ulkokultaisten seikkojen perusteella höpisten jotain käsittämätöntä ihmisoikeuksista. Katri ja Sanni vaikuttivat hieman rennommilta. Tanssiin eivät hekään kuitenkaan vaikuttaneet halukkailta paitsi jos kukaan muu ei hae.

Tytöt, ei valtakuntaa näin hallita!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Täst mie tykkäsin :)) hyvä analyysi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Analyysistä "unohtui" sellainen seikka, että vihreät naiset päättävät mitä todennäköisemmin siitä, onko Halla-ahon joukkue hallituksessa vai ei.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Ei pidä liioitella Vihreiden vaikutusvaltaa. Vaalitappiosta huolimatta Keskustalla on puolet enemmän kansanedustajia kuin vaalimenestyjä Vihreillä. Sillä se painoarvo lopulta mitataan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vihatytöttelyä? Minä taas pidin haastattelusta kun siinä ei huudeltu päälle mitä sattuu ja kaikki saivat sanoa sanottavansa. Naisten eli siis muiden puolueiden erot tulivat esiin keskusta on keskellä, kokoomus oikealla ja demarit taikaseinässä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Eli paikalla olivat siis Marin, Grahn-Laasonen, Kulmuni ja pojanjolppi. Tuli varmaan hyvin selväksi se, kuka ei kuulu joukkoon. Ai että tuohon porukkaan kun olisi vielä istutettu uusi kansanedustaja Bella Forsgren.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ihmisyys ja ihmisarvo on kannatettavia arvoja ja siksi meidän pitäisikin toimia niiden periaatteiden mukaan. Oikeudenmukaista olisi jos maahanmuuttajien auttamiseen rahoitus otetaan julkiselta puolelta, kuten ilmastotuista, uusiutuvien tuista, erilaisista tasa-arvoa edistävistä tuista, ehkä hiukan voisi nipistää opiskelusta, torpata 2 asteen ilmaiskoulutus, sosiaali puoleltakin voisi nipistää ja päiväkoti toiminnasta jne. Paljon olisi leikattavaa.

Pointti tässä olisi mitata vasemmiston ihmisyys ja ihmisarvo, kuinka he olisivat valmiita urhautumaan toisen ihmisen hyväksi, siis antamalla vähäisestään köyhälle maahanmuuttajalle.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Eiköhän ne oikeat hallitusneuvottelut käyty samaan aikaan saunan lauteilla äijien kesken, Halla-aho ei saanut kutsua niin piti tyytyä A-studioon. Ei siinä kukkakepissä ollut miestä tarpeeksi tosiäijjien saunailtaan.

Halla-aho sopi oikein sopivasti tuonne, naisten ympäröimänä jopa Jussi vaikuttaa edes juuri ja juuri mieheltä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#5

Nimenomaan.
Halla-aho eroaa siinäkin muista, että hänessä on myös feminismiä.

Kuten eilen osoitti, hän vaivautuu paikalle vaikka keskustelijat eivät olisikaan sitä "äijäporukkaa"... muista puolueista nämä "äijät" eivät edes vaivautuneet.

Eiköhän ne "äijät" olleet eilenkin siellä saunanlauteilla koplaamassa sosialistihallitusta pystyyn.

Missä eilen oli muuten suurimpien voittajien edustus... vihreät ja vasemmistoliitto huusivat poissaoloaan.
Eikö se voitto ollutkaan riittävän merkittävä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mikko Raatikainen: - "Eikö se voitto ollutkaan riittävän merkittävä?"

Ala-asteella koin epäoikeudenmukaiseksi, kun numeroitaan parantaneille jaettiin stipendejä. Esimerkiksi keskiarvonsa kutosesta kasiin parantanut sai palkinnoksi lapsen näkökulmasta merkittävän rahasumman. No, meikällä kun keskiarvo oli koko ajan ollut yli ysin, niin pakko myöntää, että rahkeet ei vaan enää riittäneet parantamaan yhtä paljon. Onneksi eduskuntavaaleissa ei sentään vielä jaeta palkintoja sen perusteella, kuka parantaa tulostaan suhteellisesti eniten.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #18

#18

Aivan.
Mutta jos siellä päädyttäisi jakamaan palkintoja, käytettäisikö samaa menetelmää kuin nyt, mietittäessä kuka on suurin voittaja.

Vaaleihin lähdettäeessä persuilla oli 17 edustajaa ja nyt vaalien jälkeen 39.
Nousu 129%
Pari kysymystä:
A. Mitä tässä välissä tapahtui?
B. Kuka on suurin voittaja?

äääh... tuo on niin hölmö tapa laskea, että tarina saa vääränlaisen lopputuloksen, joten käytetään jotain toista laskentatapaa.

Jos edellisiä vaaleja pidetään lähtökohtana, niin Liike Nyt on suurin voittaja.... sen paikkamäärä nousi 100%.

ääääh.... ei tuokaan ole hyvä.... keksitään joku sellainen jolla saadaan vihreille ja vasemmistolle suurin nousu.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Sekoitat kauniisti feminiinisyyden ja feminismin, mutta tiedoksi etteivät ne tarkoita samaa. Naismaiset piirteet eivät tee kenestäkään feministiä. Vaikka Jussi vähän tytöltä toki näyttääkin.

Äijät oli kasaamassa sosialistihallitusta pystyyn, eli ilmeisesti sosialistit voitti vaalit?

Ohjelman formaattihan oli tuoda neljä suurinta puoluetta samaan studioon. Varmaan tämäkin meni sinulta täysin ohi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #26

Ehei... en minä mitään sekoita.
Kuulostaa vähän äidinkielisesti väärälle sanoa "Halla-aho on femisintisyys"

Minä en vaan ole niin ulkonäkö keskeinen, että kommentoisin kenenkään ulkonäköä "feministiseksi", vaan totean Halla-ahon olevan sen verran feminiSTI ettei hänelle ole ongelma ratkoa asioita myös naisten kanssa.

Kyse ei varsinaisesti näytä olevan kuka vaalit voitti, vaan kenellä on oma näkemys suurimmasta voittajasta ja kenen tyylillä voittajaa mitataan.

Suurin voittaja oli Liike Nyt tai persut... riippuu mikä oli voiton kriteeri.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Arvoisa Ap H (#5): Arvotonta tekstiä.

On arvokasta säilyttää arvokkuutensa kaikissa tilanteissa (esim. aasialainen tyyli). Tuollaisilla tyylittömillä (anteeksi olihan Ap:n kommentissa tyyli, mutta se oli ala-) kommenteilla nostettiin PS toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja Halla-aho äänikuninkaaksi. Jos noin haluat -ole hyvä ja jatka vaan...

Kommentoimisen tyyli ja arvokkuus!! Kansanmies ja -nainen ymmärtävät enemmän kuin "citymaisterit" osaavat ikinä kuvitellakaan - he eivät siedä ihmisten ala-arvoista aliarvioimista.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Juu niin on arvotonta tekstiä, mutta onneksi persut ajaa sananvapautta. Mitä pelättävää minulla siis on?

Juha-Pekan kirjoituksen kaltaiset tekstit taas ovat syy miksi Vihreitä ja Vasemmistoa äänestetään enenevissä määrin, joten on hyvä pitää pieni balanssi. Lisäksi en ihan oikeasti nää syytä miksi ketään öykkäriä kuuluisi arvostaa.

Tästä blogista ihan huokuu se että kirjoittaja nimenomaan hakee kärkästä vastakkainasettelua. Naiset ei ymmärrä mistään mitään ja antaa miesten hoitaa nää asiat. Miksi kärjistäminen on sallittua toisille muttei minulle?

Syy siis siihen, miksi kärjistin asian, on juurikin se, etten siedä ihmisten ala-arvoista aliarvioimista. Siedätkö sinä vai onko naisista ok puhua alentavasti tyttöinä? Ihan yhtä tyhmänä näen miestenkin arvioimisen "miehisten" ominaisuuksien perusteella ja heidän tytöttelynsä. En minä Halla-ahoa vihaa tai pidä edes erityisen rasistisena tyyppinä, mutta kommenttini oli sarkasmia juuri tällaista käytöstä kohtaan.

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen Vastaus kommenttiin #27

Mä haluan korjata tästä sen verran, että PS siis puolustaa sananvapautta, sitä ei siis tarvitse erityisesti ajaa.

Sananvapaus on itselle tärkeä asia ja siksi koin tärkeäksi korostaa tätä, ettei kenenkään mieleen muodostu millään tasolla ajatusta siitä, että sananvapautta ei olisi tällä hetkellä olemassa. Tartun tähän muotoiluun ehkä joidenkin mielestä turhaan ja uskon Hiltusenkin tarkoittaneen asian oikein. Sanoilla ja eri tavoilla ilmaista asia voi olla suuri vaikutus tapaamme ajatella. Virheitä tulee asioiden muotoiluissa itsellekkin ja niitä sitten joutuukin toisinaan paikkailemaan, tai muokkaamaan tekstiä selkeämmäksi kajoamatta itse kontekstiin.

Sananvapauden rajoitusta omine vihapuhelakeineen on lähinnä harrastettu totalitaristisissa valtiomuodoissa, kuten Kommunistinen Kiina, Neuvostoliitto etc. Toivottavasti ei koskaan ajauduta Suomessa tälle linjalle. Vain 'triggeröity' kansanosa voi vaatia omien oikeuksiensa rajoittamista.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Epäasiallinen, loukkaava blogikirjoitus, joka pitää omalta osaltaan yllä sitä ajatusta, että naiset ovat lähtökohtaisesti tyhmempiä ja vähäarvoisempia. On raskasta todistella vuosikymmeniä, että kyllä minutkin pitää ottaa vakavasti. Sitä ei vain tajua, jos on "normiversioksi" eli mieheksi syntynyt.

Sitaatti blogista:"Halla-ahon ilmeistä ja eleistä oli nähtävissä, että hän olisi mieluummin viettänyt aikaansa muualla kuin kuuntelemassa tyttöjen höpinöitä. Kieltämättä hän erottui söpöjen tyttöjen joukosta muutoinkin kuin älyllisesti.

Mahtoiko Halla-aho haastatteluun tullessaan olla edes tietoinen, etteivät muut ns. puheenjohtajat vaivautuneet paikalle, vaan läsnä oli puolueiden johtajiston 2. porrasta eli ns. tyttöosastoa, joka vaaleissa kalasteli nimenomaisesti naisten ääniä."

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Epäasiallinen, loukkaava," PROVOSOIVA ja kieli poskella kirjoitettu blogikirjoitus!
Ei kuitenkaan täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä.

Tarkkuutta Reija.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

MIssä suhteessa Reija oli epätarkka?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#7: Laitapa vielä kohta, jossa väitin epäasiallisen ja loukkaavan kirjoituksesi täyttävän jonkin rikoksen tunnusmerkistön.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #9

Taidat olla fiksu tyttö? Kosonen ei ole väittänyt että sinä olisit väittänyt.

Kirjoitus oli hauska ja sopi viimepäiväiseen linjaan jossa demareissa on hyviä poikia, ja pienen ajatustauon jälkeen, hyviä tyttöjä. Ainakin Antti Rinteen lipsahduksen mukaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #15

Kososen "tarkkuutta" viittasi siihen, että Reija olisi ollut epätarkka, mutta perusteluja ei ole kuulunut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Halla-ahon olisi kannattanut skippata tuo ohjelma. Se ei pärjää kun istutaan aidosti fiksujen joukossa ilman melskaavia rasisti ja sovinisti reppanoita.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Juhana, (#10) : Luen kommentti 23 ((((

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Nähtyjen vaalikeskustelujen kuten myös blogistin välittämän keskustelun perusteella täytyy todeta Halla-ahon olevan tilannetajun ja viestinnän erinomainen hallitsija. Tuskinpa hän päästää hallitusneuvotteluihin ketään varapuheenjohtajista ilman, ettei olisi itse paikalla. Ero keskustelukyvyissä on valtavan suuri. Perussuomalaisissa on yksi johtaja. Sitten on pitkä matka 2..3 muuhun ja vielä pidempi matka kolmanteen ketjuun. Se on myös suurin ero muihin kärkipuolueisiin. Sieltä tarvittaessa on ollut mahdollisuus heittää kehiin puheenjohtajan tilalle useita henkilöitä ja kannatus on lähtenyt jopa nousuun.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toisaalta voi olla sitä mieltäkin, että ns. kakkosketju on paljon parempi noissa kolmessa muussa ja on suorastaan kummallista kun kok, kesk, ja sdp pitävät reliikkinä miesmaskottia keulakuvanaan vaikka parempiakin vaihtoehtoja olisi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Taitaa olla puheenjohtajan osa olla keulilla jos terveys ei reistaile. Esim. Rinne ja Aalto.Ja hyvinhän Orpo selvisi urakastaan. Jos ei Hjallis olisi loikannut ja laittanut showta pystyyn, olisi hallitustunnustelijana aloittanut Orpo.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #13

Ja perussuomalaiset ei suinkaan nojaan vain Halla-ahoon. Kun nyt naisista on puhe Leena Meri, Juvonen tai Slunga-Poutsalo voisivat aina hoitaa haastattelut siinä missä Halla-aho. Ja sitten on tietysti Huhtasaari. Tai Kike. Ja sitten on suuri määrä uusia, nuoria (politiikan saralla) tulijoita niin miehiä kuin naisia jotka tulee 'koeajaa' sisään ja joka taatusti tulee tapahtumaan kunhan Halla-aho voi astua vähän pois parrasvaloista hallitusneuvottelujen ja eu - vaalien jälkeen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Aivan Seppo. Onko se merkki persujen 1, 2, ja 3. ketjujen isoista eroista vai muiden puolueiden puheenjohtajien kuulumisesta 1, 2, ja 3. ketjujen tasolle?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jussi Halla-aho 2006: "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti."

Jussi Halla-aho 2019: "En minä usko, että me niin kaukana arvomaailmoiltamme toisistamme olemme kuin Antti tässä antaa ymmärtää."

Arvopohja?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ja Ylen kysymykseen "Kuka on esikuvasi?" vastasi vuonna 2019: "Väinö Tanner"....

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Yleisesti ottaen.... yleisten asioiden yleisellä puolella.... Jos joku tällaisesta blogitekstistä vetää herneen... kannattaa varautua vakaviin seurauksiin...

Hautakivessänne (sitten 100 vuoden kuluttua) saattaa lukea: "Kuoli koskaan huumorintajuihinsa tulematta."

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Miksi sitten vedit herneet nenään kommentistani Halla-ahoon liittyen?

No, oman hautakivesi tekstin olet onneksi jo osannut valita.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Blogin kaltainen argumentointi vailla tarkastelua kestävää pohjaa, on yksi syy, minkävuoksi vähemmistönä ollut sukupuoli oli voittaja näissä vaaleissa. Samantapainen ilmiö, kuin älystään tunneten Trumpin tapaus sai aikaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Oli kuinka kakkosketjulaisia hyvänsä, Sanna Marin vaikutti kyllä terävältä ja pystyi osittain haastamaan Halla-ahoa. Jos olisin demari, vaihtaisin hänet Rinteeseen alta aikayksikön. Rinne tulee olemaan Suomen pääminitereistä ehkä historian pahin lapanen. Grahn-Laaksonen ja se keskustalainen nainen oli sen sijaan sitä b-osastoa. Molemmat Halla-aho ja Marin pyyhkisivät heillä lattiaa miten tahtoisivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset