kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Rikosuhrimaksu ja sen tuottojen käyttö

Rikosuhrimaksu otettiin käyttöön vuoden 2016 lopulla ja sitä on käytännössä kerätty rikoksiin syyllistyneiltä nyt reilut kaksi vuotta. Rikosuhrimaksuhan on käytännössä joko 40 tai 80 euroa muun rangaistuksen päälle ja yhteisöiltä jopa 800 euroa.

Olisi kiinnostavaa tietää, miten valtio on kohdentanut ne miljoonat, joita lähinnä liikennerikoksiin syyllistyneet ovat kerryttäneet valtion kassaan. Rikoksen uhrit kertyneistä miljoonista tuskin ovat hyötyneet muutoin kuin välillisesti. 

Onko rikosuhrimaksusta kertyneillä varoilla saatu aikaiseksi muuta kuin suojatyöpaikkoja kaikenkarvaisille rikollisten ymmärtäjille vai onko niillä saatu aikaan jotain konkreettista, joka hyödyttäisi kokonaisuudessaan rikoksen uhreiksi joutuneita vai toteutuuko pahin skenaario, eli rahat uppoavat eräänlaisena piiloverona valtion pohjattoman menokuilun tilkkeeksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eiköhän nuo mene valtion pohjattomaan kassaan.

Missähän vaiheessa joku älykkö hallinnosta keksii että kannattaa vaihtaa vanhat kameratolpat välittömästi uusiin, koska ne maksaisivat itsensä takaisin noin viikossa ja sen jälkeen kaikki olisi pelkkää tuloa?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Oli miten oli, on tuossa jotain logiikkaa. Se puoli on olemassa, etuineen, kyseenalaisuuksineen. Vaikea ajatella, että kahtalaisuudesta voisi poiketa radikaalisti.

Eli kahtalaisuuden toinen puoli olisi se, että olisi ... mitä?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ne rahat menevät sinne minne pitääkin eli rikosten uhrien tukipalveluihin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oliko tuo mielipide vai faktaa?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Selkeää rahastustahan tuo rikosuhrimaksu on.
Itse en huomannut 60 rajoitusta ja ajoin 81 km tunnissa. Keli oli kuiva, eikä ollut edes liikennettä. Tuskin tässä rikoksessa oli muuta uhria kuin minä sakonsaajana. 40 euroahan tuostakin meni valtion pohjattomaan kirstuun.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#4

Tämä on se ongelma johon olen jo pitkään ajatellut puuhata kansalaisaloitetta.

Sellaista lisäkilpeä liikennemerkin alapuolelle, jossa olisi maininta ettei nopeusrajoitusta tarvitse noudattaa mikäli keli on hyvä eikä juuri siinä kohtaa näy muuta liikennettä.

Mikäli tämä auttaa vähentämään myöhästymisiä, niin voitaisi jatkojalostaa niin, ettei haittaisi se muukaan liikenne.

Pimeinä talviöinä ei tarvitsisi noudattaa muutenkaan liikennesääntöjä, koska eihän sitä pimeässä kukaan kuitenkaan näe miten kovaa ajellaan.

Haittaako muuten kännissä ajo, jos ei tule puhallutetuksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset