kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Romanit poliiseina, hyvä aihe poliisiromaanille.

On hyvä, että poliisi paljasti julkisuuteen valepoliisitoiminnan operaattorit. Tämä tieto on todellakin yhteiskunnallisesti merkittävä eikä sitä ole syytä salailla rasismin tai minkään muunkaan tekosyyn perusteella. Valepoliisitoimintaa pyörittävät pääasiallisesti suomalaiset romanit. 

Koska asian on tuonut julkisesti esille jo ainakin Iltalehti, Uudella Suomella ei ole mitään perustetta sensuroida tätäkään blogikirjoitusta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d8d7c59-3055-485f-aa0a-959b44882602

Vanhemmalle väestölle on syytä korostaa erityisesti sitä seikkaa, ettei poliisin organisaatiossa työskentele tällä hetkellä tiettävästi yhtäkään romanitaustaista henkilöä. Näin ollen ovikelloa soittavan ei virkapukuisen romanin esittäytyessä poliisiksi, on ensimmäinen teko kysyä nähtäväksi virkamerkkiä ja toiseksi soittaa hätäkeskukseen.

Sitähän on jo toitotettu pitkin kyliä, ettei poliisi koskaan missään olosuhteissa kysele pankkitietoja puhelimitse. Poliisille on siihen täysin omat tiedonhankintakanavansa.

Jos kaiken tiedottamisenkin jälkeen joku vielä näitä tietoja antaa rikolliselle puhelimitse, voi mennä itseensä.

Suomen noin kymmenestä tuhannesta romanista melkoisen moni on sortunut elämänsä aikana rikoksiin. Suhteessa romanien kokonaismäärään jopa pelottavan suuri osa. 

"Romanien asiaa edistävän ja lastensuojelutyötä tekevän Romano Mission toiminnanjohtaja Tuula Åkerlund on pöyristynyt tiedosta, että jotkut romanit harjoittavat kyseisenkaltaista rikollisuutta."

Tuula saattaa olla pöyristynyt, mutta tuskin yllättynyt. Suomalainen poliisi pääsisi huomattavasti helpommalla, jos romanit tekisivät pöyristymisen sijaan itse asioille jotain esim. siirtymällä jo pikkuhiljaa kulttuurillisesti 2000-luvulle.

Ettei käy niin, että enemmistö pilaa vähemmistön maineen. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jokainen kantasuomalainen voi miettiä mielessään, kuinka hänen kohdallaan edistää kiinnittymistä yhteiskuntaan ja työelämään vaatimus käyttää tanhupukua arkena ja sunnuntaina.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tanhupuvun arkikäyttöä voisi verrata myös mustaan jätesäkkiin pukeutumiseen. Kummassakin tapauksessa rekrytöintitilanteessa valinta osunee muualle. Kumma juttu ? No ei ole, vaan tervettä järkeä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuinkas kantasuomalaiset uskovat ovelle ilmestyvän tanhupukuisen olevan poliisi? Jokin ei nyt täsmää.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tanhupukua käyttävän kantasuomalaisen poliisiura katkeaa varmaan jo pääsykokeissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olen kuullut "huhun" että tietyn kulttuurin edustajat pääsee "automaattisesti" eläkkeelle 18v täytettyään. Liekö mitään perää?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei mitään perää. Pelottavan monet tietyn kulttuurin edustajat painavat töitä otsansa hiessä ihan ikämiehiksi asti.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jep ja pelottavan moni tietyn kulttuurin edustaja käy varkaissa ikänaiseksi asti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #7

Tiettävästi yrityksistä eniten varastavat yritysten työntekijät. Lienevät tietyn kulttuurin edustajia? Murtoja tekevät ylivoimaisesti eniten ne, jotka eivät kuulu siihen tiettyyn kulttuuriin.

Tänäänkin tuli tutkinnan keskeytyspäätös postissa. Ei voida tutkia, vaikka näyttö on aika selkeä, mutta tekijä valtakulttuuriin kuuluvana ei myönnä mitään. Ei myöntänyt O.J. Simpsonkaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei ole perää. Ihan samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet romaneilla on kuin kantaväestölläkin.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Itsekin olen aina ihmetellyt, miksi näin pieni joukko ei saa omiaan kuriin. Julkisuuteen annetaan kuva, että rikollisuus tuomitaan mutta näillä rikollisuuden luvuilla (joita ei edes uskalleta julkisuuteen kertoa) toiselta kulttuurilta rosvoamisen ja huijaamisen ainakin hiljaista hyväksymistä on pidettävä aika todennäköisenä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei ole olemassa mitään omia. Romanikulttuurissa on eri sukuja ja suku huolehtii omistaan eikä ole toisista suvuista vastuussa.

En minäkään ollut aikoinani vastuussa rikollisista enoistani.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Et ole vastuussa niin. Jos samaan aikaan valitetaan syrjinnästä eikä tehdä mitään samaan porukkaan kuuluvien ihmisten rikollisuudelle, joka on varmasti melkoinen syy huonoon suhtautumiseen ei toimita fiksusti. Niin kauan kuin joistakin suvuista tulee näitä vanhusten ryöstäjiä entiseen malliin ei käsitykseni romanikulttuurista (huono on) muutu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Jatkoromaani”, loputon kertomus rötöstelystä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomen väestö oli 31.5.2019 noin 5,5 miljoonaa, josta romaneja n. 10 000, jonka lisäksi Ruotsissa asuu n. 3000 suomalaista romania.

On selvää, että muut kuin romanit tekevät tuolla väestösuhteella valtaosan rikoksista. Ei sitä tarvitse tulla kenenkään alleviivaamaan.

Jokainen, joka on palvellut poliisissa tai oikeuslaitoksessa, tietää myös sen, että romanit ovat lukumääräänsä nähden huikeasti yliedustettuina ko. viranomaisten asiakaskunnassa. Syynä ei ole viranomaisten romaneihin kohdistama rasismi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset