Ministerin kanssa kaupassa

Suomalaisten on syytä olla ylpeitä siitä, että yhteiskuntamme on säilynyt suhteellisen turvallisena, jopa niin turvallisena, että jonotin lähikaupan kassalla yhdessä virassa olevan ministerin kanssa. 

Pidetään nyt kuitenkin turvallisuudesta ja yksityisyydensuojasta sen verran kiinni, etten kerro missä lähikaupassa ja kenen kanssa. Puhumme siis kuitenkin tuoreesta ministeristä.

Ministeri saapui kauppaan kesäisesti pukeutuneena ja hyvin rennon oloisena. Turvamiehiä ei näkynyt sen enempää kaupassa kuin ulkonakaan. Ministeri myös kantoi ostoksensa itse ulos kaupasta arkisesti muovikassiin pakattuna.

Maailmassa ei liene kovinkaan montaa valtiota, jossa valtioneuvoston jäsen saattaa ilman reaalista hengen- tai terveyden menettämisen pelkoa liikkua kansan keskuudessa ilman turvallisuushenkilöstön läsnäolemista.

Ruotsissakin tämä loppui entisen ministerin Anna Lindhin murhaan vuonna 2003.

Harvassa ovat ne valtiot, jossa Iranin, Irakin, Israelin, Venäjän tai vaikkapa Yhdysvaltojen suurlähetystöt saavat olla ulkoisesti kuin tavallisia rakennuksia. Niiden porteilla et Suomessa näe automaattiasein varustautuneita vartijoita.

Kiinan lähetystö on kaikessa hiljaisuudessa lisännyt turvatoimiaan, mutta hekin ovat toimineet siten, ettei tavallinen kansalainen kiinnitä uudistuneisiin turvatoimenpiteisiin mitään huomiota.

Tautologian uhallakin korostan maamme suhteellista turvallisuutta verrattuna suurimpaan osaan maailman valtioista. Turvallisuus on suhteellista, koska samaan aikaan Suomi on erittän väkivaltaisena pidetty maa.

Suomalainen väkivalta on kuitenkin mitä suurimmissa määrin alkoholinhuuruista.

Poliittinen väkivalta sen sijaan on kaihtanut sotien jälkeistä Suomenmaata, mutta on ilmiönä nouseva. 

Poliitikkomme saavat yhä useammin jopa varteenotettavia uhkauksia ja yksityiset turvamiehet ovat jo arkipäivää avoimissa poliittisissa kesätapahtumissa.   

Toivoisin suuresti, että saisimme edelleen olla ylpeitä kaikille turvallisesta Suomesta myös tulevaisuudessa. 

Pelkään kuitenkin pahoin, että toiveeksi tämä jää. 

Stubbin ja Huuhtasaaren asuintalojen ikkunoiden rikkomiset ovat vielä pientä, mutta pahimmillaan ne ovat poliittisen väkivallan henkiin heräämisen ensiaskelia.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu