kosonenjuhapekka Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea

Kaikki blogit puheenaiheesta Sensurointi

Häviääkö internet?

EU pyrkii tuhoamaan internetin Euroopasta tekijänoikeuslakien avulla.

Internetin mielivaltainen sensuroiminen on tuttua maailmalta. Sitä on nähty esimerkiksi Kiinassa ja Pakistanissa, koska vallanpitäjät haluavat pitää kansalta vääränlaisen tiedon ulottomissa. 
Oli vain ajan kysymys, milloin Euroopassa ryhdytään samaan, tai pikemminkin, että milloin sensuroimismetodit ottavat kunnolla tuulta alleen.

Kerroin faktoja - Facebook sensuroi

Sosiaalinen media on mahdollistanut valtavirrasta poikkeavien näkemysten esittämisen ja niiden valtavan näkyvyyden ilman rahaa tai vanhanaikaista mediaa. Kun "vääränlaiset" näkemykset ovat alkaneet saada liikaa sijaa, on väärinajattelijoiden tuottamaa sisältöä alettu suitsia. Tänä päivänä ei tarvitse kirjoittaa törkeyksiä, pelkkä asiallisen faktatiedon jakaminen voi johtaa esimerkiksi Facebookissa ensin sisällön poistamiseen ja varoituksiin, jonka jälkeen alkaa tulla eri mittaisia käyttökieltoja ja lopulta jopa profiilin poisto.

Vantaan kaupunki ja Streisand-ilmiö


Olen huvittuneena seurannut Vantaalla Myyrmäessä tapahtunutta graffitikohua. Vantaan kaupunki koki tiedotuksessaan ja toiminnassaan niin sanotun Streisand-ilmiön  (https://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%B6), jossa asian peitteleminen johtaa kertaluokkaa suurempaan huomioon ja julkisuuteen. Lähteenä tässä tekstissä ovat aiheesta tehdyt uutiset.

Julistusblogit

Kuka pelkää kommentointia ja mielipiteiden vaihtoa?SDP ehdokkailla on julistusblogeja,joihin ei voi kommentoida,miksi??Yksi kerjäsi rahaa,ja toinen esitti omaa mielipidettään yksipuolisena totuutena. Nämä kirjoittajat ovat naisia,eli,onko käsitettävä niin,että rouvakerholaisten oma totuus ei kestä muiden mielipiteitä? Ei kai se nyt ylimielisyyttäkään voi olla,äänestäjiä kohtaan..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä